#družba 25.8.2016 14:10

Interaktivni učni kompleti imajo pozitiven vpliv na poučevanje in učenje

Ljubljana, 25. avgusta - Pred dvema letoma je na slovenski trg prišel prvi interaktivni učni komplet za biologijo, namenjen učencem osmega razreda osnovne šole. Raziskava o uporabi učnega kompleta je pokazala na njegov pozitiven vpliv na poučevanje in učenje, so sporočili iz Založbe Rokus Klett, izdajateljice učbenika.

Študija iz junija letos o izkušnjah s kompleti iRokus+ za biologijo je pokazala, da so učne ure od uvedbe interaktivnih učnih kompletov po mnenju učiteljev bolj zanimive, dinamične in razumljive. Priprave učiteljev na učne ure so časovno manj zahtevne in obremenjujoče, pravijo pri založbi.

Založba je danes predstavila zaključeno serijo naprednih interaktivnih učnih kompletov za naravoslovne predmete v osnovni šoli. Serija iRokus+ je v sodelovanju z National Geographicom nastajala tri leta. Za uporabo vsaj enega od novih interaktivnih gradiv v prihajajočem šolskem letu so se odločili učitelji na vsaki drugi osnovni šoli v Sloveniji.

Serija osmih učnih kompletov temelji na konceptu kombiniranega učenja. Ta povezuje uporabo interaktivnih učbenikov in tiskanih zvezkov za aktivno učenje. Kompleti so nadgrajeni s sistemom za vodenje učnega procesa. Gre za posebno spletno orodje, ki omogoča sodelovanje učiteljev in učencev, so zapisali v založbi.