Podjetja Startupi 24.7.2016 10:12

Podjetniški pospeševalnik Katapult bodo v Trbovljah odprli jeseni

Trbovlje, 24. julija - Svetovno uveljavljeni proizvajalec merilnih inštrumentov Dewesoft bo svoj podjetniški pospeševalnik Katapult v Trbovljah odprl jeseni. Glavni namen pospeševalnika je zmanjšati brezposelnost v zasavski regiji in startupom pomagati pri industrializaciji njihovih produktov in zagonu proizvodnje.

Trbovlje. Podjetje Dewesoft. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Trbovlje.
Podjetje Dewesoft.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"V Katapultu bodo lahko podjetniki dobili vso potrebno pomoč, da svoj izdelek razvijejo do konca, ga stestirajo, začnejo proizvajati in tudi prodajati," je v sporočilu za javnost zapisal direktor Katapulta Jernej Pangeršič.

Pospeševalnik bo podjetjem nudil pomoč pri pridobivanju neprofitnih virov financiranja, nabavi, administraciji, računovodstvu, postavitvi proizvodnje, svetovanju, najemu pisarniških prostorov po znižanih cenah in dostopu do logistične mreže že obstoječih podjetij. Podjetnikom bo tako pomagal skozi celoten proces, od prototipa do končnega izdelka.

Trenutno iščejo podjetnike, ki imajo že izdelan delujoči prototip svojega izdelka, a potrebujejo pomoč pri testiranju in vzpostavitvi proizvodnje. Prav to po navedbah Dewesofta loči Katapult od ostalih pospeševalnikov.

Katapult so v Dewesoftu napovedali februarja, vzpostavljati pa so ga začeli marca. Zaživel bo v prostorih nekdanje Iskre, kjer sta približno tretjino celotnega objekta od Nove Ljubljanske banke kupila Jure Knez in Andrej Orožen, ki vodita Dewesoft.

Zaenkrat v bodočih prostorih Katapulta potekajo še gradbena dela, a v Dewesoftu pričakujejo, da bodo ta do konca poletja zaključena. Predvidevajo, da bi do uradnega odprtja podjetniškega pospeševalnika lahko prišlo septembra ali oktobra.

V Dewesoftu so do ideje za Katapult prišli, ko so s svojim znanjem, povezavami in infrastrukturo, pomagali pri zagonu podjetja Chipolo, ki izdeluje istoimenske pametne obeske. To je v lanskem letu zabeležilo več kot dva milijona evrov prihodkov.