Startupi #družba 5.7.2016 11:13

Projekt POPRI drugi slovenski finalist za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva

Ljubljana, 5. julija - Projekt POPRI Primorskega tehnološkega parka (PTP) je drugi slovenski finalist za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva, ki jo je v Sloveniji razpisala agencija Spirit. Projekt je zmagal v kategoriji naložbe v podjetniška znanja. Drugi slovenski finalist, kamniški KIKštarter, pa je zmagal v kategoriji spodbujanje podjetniškega duha, so sporočili iz PTP.

Šempeter pri Gorici Tekmovanje POPRI Primorskega tehnološkega parka. Foto: TPT

Šempeter pri Gorici
Tekmovanje POPRI Primorskega tehnološkega parka.
Foto: TPT

Šempeter pri Gorici Tekmovanje POPRI Primorskega tehnološkega parka. Foto: TPT

Šempeter pri Gorici
Tekmovanje POPRI Primorskega tehnološkega parka.
Foto: TPT

Oba projekta bosta vključena v tekmovanje za evropsko nagrado, kjer se bosta potegovala za zmago v svoji kategoriji in za veliko nagrado žirije. Razglasitev nagrajencev bo od 23. do 25. novembra na Slovaškem.

POPRI je tekmovanje za izbor najboljše podjetniške ideje mladih, ki temelji na razvoju ideje do izdelka oziroma storitve ter izdelavi in predstavitvi poslovnega modela. Tekmovanje spremljajo izobraževalni dogodki, ki mladim omogočajo pridobitev dodatnega znanja, lastne izkušnje in dostop do mentorjev, so zapisali v PTP.

Kot je v obrazložitvi zapisala komisija, gre za projekt, ki "s spodbujanjem podjetniškega duha in naložbo v podjetniška znanja ter z odličnimi rezultati in pozitivnim učinkom na širši lokalni prostor dokazuje, da se tudi z omejenimi sredstvi lahko veliko naredi".

Za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva se bodo v šestih kategorijah potegovali finalisti 27 držav EU ter Islandije, Norveške, Srbije in Turčije, so še sporočili iz PTP.