Podjetja 1.7.2016 17:16

Z razpisom do kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesni industriji

Ljubljana, 1. julija - Objavljen je javni razpis za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesni industriji za obdobje 2016-2017. Osnovni namen je usposobiti zaposlene in uvesti poslovne izboljšave na področju znamčenja in dizajn managementa za okrepitev uspešnosti delovanja slovenskih podjetij in ohranitev delovnih mest.

Šentjanž pri Dravogradu. Podjetje Lesna Žaga Otiški Vrh. Lesno-predelovalna industrija. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA Arhiv STA

Šentjanž pri Dravogradu.
Podjetje Lesna Žaga Otiški Vrh.
Lesno-predelovalna industrija.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

V Sloveniji več kot 60 odstotkov države prekriva gozd (povprečje EU je 40 odstotkov), imamo 71 drevesnih vrst in bogato surovinsko zaledje, vendar večino lesa izvozimo v obliki hlodovine, število zaposlenih v branži pa je v zadnjih desetletjih drastično upadlo, so zapisali na ministrstvu za gospodarstvo.

S projektom, ki nadgrajuje dosežke Kompetenčnega centra za lesarsko industrijo - KOCles (2012-2015), bodo vpeljani koncepti dizajn managementa in znamčenja ter razvite druge kompetence zaposlenih, ki lahko okrepijo uspešnost delovanja slovenskih lesarskih podjetij ter tako prispevajo h konkurenčnosti in ohranitvi delovnih mest v tej ključni slovenski gospodarski panogi.

Predvidenih je vsaj 1000 vključitev v usposabljanja ter uvedenih vsaj 10 izboljšav poslovnih procesov v slovenska podjetja lesne industrije.

S projektom želijo spodbuditi ambicioznost, zmagovalni in podjetniški duh v podjetjih lesne panoge, usposobiti zaposlene ter spodbuditi uvajanje novih poslovnih praks za večjo konkurenčnost panoge. Rok za oddajo vlog je 25. julij.