Startupi 3.7.2016 9:45

Slovenski oblikovalec s platformo za iskalce prve zaposlitve

Ljubljana, 3. julija - Your CV Project je brezplačna platforma, preko katere lahko mladi iskalci zaposlitve na delodajalce naredijo dober prvi vtis tudi brez delovnih izkušenj. Prek platforme lahko uporabnik pridobi profesionalno oblikovan življenjepis, ki ga ustanovitelj projekta Klemen Selakovič zanj oblikuje na osnovi preverjenega grafičnega osnutka.

Ljubljana. Ustanovitelj Your CV Project Klemen Selakovič. Foto: Your CV Project

Ljubljana.
Ustanovitelj Your CV Project Klemen Selakovič.
Foto: Your CV Project

Ljubljana. Ustanovitelj Your CV Project Klemen Selakovič. Foto: Your CV Project

Ljubljana.
Ustanovitelj Your CV Project Klemen Selakovič.
Foto: Your CV Project

Selakovič želi s projektom Your CV Project mlade spodbuditi, da naredijo samozavesten prvi korak na želeno karierno pot. Po njegovem mnenju je namreč prav življenjepis eden najbolj pomembnih "projektov" na začetku karierne poti, saj predstavlja prvi stik z delodajalcem in priložnost za povečanje zaposlitvenih možnosti, so zapisali v ekipi projekta.

Uporabnik lahko na platformi izbira med različnimi grafičnimi osnutki življenjepisov. Ko izbere svojo barvo, nadaljuje z izpolnjevanjem vprašalnika, pri čemer njegovi odgovori predstavljajo vsebino življenjepisa. Uporabnik svoj življenjepis prejme v roku dveh do treh dni, lahko preberemo na spletni strani projekta.

Kot pravi Selakovič, je platforma Your CV Project njegov prispevek k rešitvi problematike prvih zaposlitev in spodbuda tistim, ki so v zadnjem obdobju izgubili upanje za boljše možnosti. "Če nimaš delovnih izkušenj, je zelo pomembno, da izstopaš na drugih področjih," pravi Klemen in poudarja, da je to zgolj začetek.

V prihodnosti namreč namerava projekt razširiti tudi onkraj oblikovanja življenjepisov. Mlade želi navdahniti in jim ponuditi orodja, s katerimi bodo lahko uresničili svoje sanje na novonastalem in predrugačenem trgu dela. "Nekdo to mora storiti. Njihovi starši in učitelji na žalost o tem nimajo pojma," je še povedal.