Podjetja #družba 25.6.2016 10:18

Začenja se izbor za inovativnega mladega kmeta in kmetice

Ljubljana, 25. junija - Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) mlade kmete in kmetice vabita k oddaji vlog za letošnji izbor inovativnega mladega kmeta. Stanovski organizaciji s tem vsakoletnim izborom spodbujata inovativnost med mladimi na podeželju.

Ljubljana. Krompir, pridelek, pridelki, poljščine, poljedelstvo, kmetijstvo, kmet, ozimnica. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Krompir, pridelek, pridelki, poljščine, poljedelstvo, kmetijstvo, kmet, ozimnica.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Naziv bodo podelili kandidatu, ki živi in dela na kmetiji, še ni dopolnil 40 let in je z inovativno idejo pomembno prispeval k ohranjanju in razvoju kmetijstva, gozdarstva ali ribištva.

Njegove ideje naj prinašajo novosti, ki so pomembne za nadaljnji razvoj kmetije, vsebujejo izvirne pristope k delu, vpeljane spremembe pa naj se odražajo v pozitivnih ekonomskih učinkih na kmetiji.

Prijave kandidatur sprejema zbornica po navadni pošti ali na elektronski naslov kgzs@kgzs.si do 30. junija.

Prijavni obrazec je na voljo na enotah javne službe kmetijskega svetovanja pri KGZS, na spletnih straneh zbornice in zveze slovenske podeželske mladine.

Letošnja podelitev bo novembra v kristalni dvorani predsedniške palače v Ljubljani, lani pa je inovativni mladi kmet postal Matjaž Frešer iz Ritoznoja.