Podjetja 29.5.2016 9:45

Celjske mesnine načrtujejo večmilijonske naložbe

Celje, 29. maja - Celjske mesnine so začele enega največjih naložbenih ciklov v zadnjih letih. V širitev in posodobitev proizvodnje v Celju, na Krasu in v Gornji Radgoni bodo vložile 11 milijonov evrov. Nove naložbe prinašajo tudi dodatno zaposlovanje.

V teh dneh je družba v Celju že začela gradnjo prizidkov k obratoma za predelavo klobas in za pripravo mesa. Naložba je vredna šest milijonov evrov. Kot je povedal direktor družbe Izidor Krivec, bodo obrata tudi posodobili in ju opremili z novo tehnologijo. Naložbo naj bi končali septembra.

V Lokvi, kjer imajo Celjske mesnine pršutarno, bodo v nakup nove tehnologije in razširitev zmogljivosti za soljenje in sušenje pršutov vložili tri milijone evrov.

Širitev zmogljivosti za pridelavo srebrne penine v Gornji Radgoni jih bo stala dva milijona evrov. Po nakupu kompleksa Kapelskih goric, ki so pristale v stečaju, imajo Celjske mesnine zdaj v Gornji Radgoni 100 hektarjev vinogradov.

Z novimi naložbami so prišla tudi nova delovna mesta. V Celju so tako že na novo zaposlili 30 delavcev, v Gornji Radgoni jih bodo zaposlili do 10, v Pršutarni Lokev pa načrtujejo tri nove zaposlitve.

V celotni skupini Celjske mesnine je zdaj zaposlenih več kot 600 delavcev, od tega 400 v Celju. Lani je skupina ustvarila okoli 90 milijonov evrov prihodkov in šest milijonov evrov čistega dobička.

Direktor Krivec za letos napoveduje petodstotno rast prodaje in še večji delež izvoza, ki je lani znašal 30 odstotkov.