Slovenija #družba 21.4.2016 17:53

Mladi podjetniki 2016 rešili izziv iskanja pomembnih predmetov

Ljubljana, 21. aprila - Zmagovalci letošnjega tekmovanja podjetnih srednješolcev Mladi podjetnik 2016, ki ga je 20. leto zapored pripravila GEA College - Fakulteta za podjetništvo, so člani ekipe Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, ki je razvila sledilno nalepko, s katero je mogoče prek mobilne aplikacije izgubljeni predmet hitro najti.

Zmagovalna ekipa, v kateri so Špela Bricman, Advan Bratić, Jonas Miklavčič in Jaka Seliškar, je tekmovanju, na katerem je nastopilo 15 ekip iz 15 slovenskih srednjih šol z inovativnimi podjetniškimi zamislimi, komisijo prepričala s poslovnim načrtom za projekt SUIVI.

"Vsakdo kdaj založi ključ, denarnico ali kakšen drug pomemben predmet, ki ga v naglici ne more najti. Dijaki so izdelali zanimivo sledilno nalepko, ki nam s pomočjo aplikacije za pametni telefon, tablico ali računalnik omogoča, da želeni predmet hitro najdemo, tudi preko svetlobnih in zvočnih signalov," so sporočili organizatorji.

Nagrada za prve tri uvrščene ekipe je štipendija za vpis v prvi letnik visokošolskega študijskega programa podjetništvo na GEA College, vsi udeleženci tekmovanja pa bodo imeli ugodnosti pri sodelovanju na poletni šoli podjetništva BootCamp4Future Entrepreneurs.

Tekmovanje je namenjeno srednješolcem, ki se želijo preizkusiti v podjetništvu in razvijati svoje znanje na področju poslovanja, razvijanja poslovnih zamisli, pisanja poslovnih načrtov in ob tem krepiti veščine javnega nastopanja in komunikacije, podprte z argumenti, so navedli organizatorji.