13.4.2016 13:31

Na sklepnem dogodku projekta #EUface o izzivih in priložnostih za mlade v EU

Ljubljana, 13. aprila - Z okroglo mizo Slovenske tiskovne agencije z naslovom #EUface - izzivi in priložnosti za mlade v EU, ki bo v ponedeljek potekala v ljubljanskem Maxiju, se bo zaključil enoletni projekt osveščanja mladih o vlogi Evropskega parlamenta #Euface. Na dogodku bomo razglasili mlado EUfaco, ki je s svojo zgodbo in sporočilom pritegnila največ zanimanja.

null

Udeleženci okrogle mize se bodo osredotočili na vprašanja, kako naj mladi v čim večji meri izkoristijo priložnosti v okviru EU in kateri so izzivi, s katerimi se mladi soočajo pri tem.

V pogovoru bodo sodelovali vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemen Žumer, predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl, strokovna direktorica Zavoda Ypsilon Sabina Đuvelek in podiplomska študentka komunikologije na Fakulteti za družbene vede Nina Plantan.

Z okroglo mizo in razglasitvijo naj mlade EUface bomo na STA sklenili projekt, v okviru katerega je med drugim nastalo 22 multimedijskih zgodbe o mladih Slovencih, ki so evropske pridobitve uspešno izkoristili za svoje izobraževanje, zdravje, prosti čas, podjetniško idejo ali kakšen drug namen.

Sklepni dogodek bo potekala v ponedeljek ob 11. uri v prvem nadstropju ljubljanskega Maxija, v Maxi klubskem salonu.