#družba 12.2.2016 15:37

Razpisan natečaj za naj prostovoljce leta 2015

Ljubljana, 12. februarja - Mladinski svet Slovenije (MSS) je 14. leto zapored razpisal natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja izbrali najboljše prostovoljce, prostovoljske projekte in mladinske voditelje preteklega leta.

Ljubljana. Logotip natečaja Naj prostovoljec leta 2015, ki ga je razpisal Mladinski svet Slovenije (MSS). Foto: MSS

Ljubljana.
Logotip natečaja Naj prostovoljec leta 2015, ki ga je razpisal Mladinski svet Slovenije (MSS).
Foto: MSS

K sodelovanju na natečaju so vabljene organizacije, javne institucije ter druge skupine in posamezniki, ki so v svoje dejavnosti lansko leto vključevali prostovoljstvo, so danes sporočili iz MSS.

Razpisali so šest kategorij oziroma nazivov, za katere se lahko prostovoljci potegujejo. Nagradili bodo naj prostovoljca oziroma prostovoljko, naj mladinskega voditelja oziroma voditeljico ter naj prostovoljski projekt in naj mladinski projekt. Prijave bodo odprte do 8. aprila.

Najboljše prostovoljce bodo izbirali v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 30 let in nad 30 let, pri projektih pa bo štela kakršna koli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi. Letos je sicer v ospredju mednarodno prostovoljstvo.

Z natečajem in junijsko sklepno prireditvijo se MSS trudi promovirati prostovoljstvo v Sloveniji in se pokloniti prostovoljcem za njihov prispevek družbi, so še sporočili.