Podjetja 30.11.2015 9:34

Bisnode Južni trgi prevzel Bonitetno hišo i

Ljubljana, 30. novembra - Bisnode Južni trgi, ki je del poslovno bonitetne skupine Bisnode, navzoče v 17 državah, je podpisal pogodbo o prevzemu slovenske Bonitetne hiše i, hrvaške družbe Bonline in srbske Rating. Pogodba bo začela veljati januarja prihodnje leto, so danes sporočili iz družbe Bisnode.

Ljubljana. Bonitetna hiša I. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Bonitetna hiša I.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Bonitetna hiša I. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Bonitetna hiša I.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Bonitetna hiša I. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Bonitetna hiša I.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Družbe Bonitetna hiša i, Boline in Rating pokrivajo območje Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Makedonije, Črne gore, Kosova in Albanije. Vsa tri podjetja so lani ob skupaj 17 zaposlenimi ustvarila 1,232 milijona evrov prihodkov, imela 295.000 evrov dobička pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo (EBITDA), EBITDA marža pa je znašala 24 odstotkov.

Integracija podjetij v Bisnode skupino bo potekala skozi leto 2016. V Bisnode si ob tem obetajo dodatno rast poslovanja, povečanje tržnih deležev na trgih, kjer so sicer že prisotni ter dodatne vire podatkov.

Generalna direktorica Bisnode Južni trgi Maria Anselmi je povedala, da je Bisnode Južni trgi z oktobrom postal strateški partner bonitetne hiše Dun&Bradstreet. Nakup podjetij, ki že ponujajo D&B rešitve, je zato po njenih besedah naslednja logična poteza. "Našim uporabnikom bomo tako lahko že januarja 2016, pol leta pred prvotnimi načrti, ponudili D&B rešitve," je pojasnila.

Bonitetna hiša I, ki je na slovenskem trgu prisotna že od leta 1990, je bila predhodno več let nosilka D&B prodajne franšize. Sprva le v Sloveniji, kasneje pa preko družb Bonline in Rating tudi na Hrvaškem, BiH, Srbiji, Črni Gori, Kosovem, v Makedoniji in Albaniji.