Podjetja 28.11.2015 13:02

Za sofinanciranje programov mladinskega dela za dve leti 2,4 milijona evrov

Ljubljana, 28. novembra - Urad za mladino, ki deluje v okviru ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, je v petkovem uradnem listu objavil javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2016 in 2017. Okvirna višina sredstev, ki bodo na voljo, je v vsakem letu po 1,2 milijona evrov. Rok za prijave predlogov programov je 12. januar 2016.

Poziv je namenjen sofinanciranju programov mladinskega dela v letih 2016 in 2017, ki jih izvajajo organizacije v mladinskem sektorju za mlade od 15. do dopolnjenega 29. leta. Urad za mladino tako poziva k prijavi predlogov dveletnih programov v mladinskem sektorju.

Prednostna področja javnega poziva so programi mladinskega dela, ki prispevajo k spodbujanju participacije in zastopanosti mladih, spodbujanju ustanavljanja in razvoja organizacij v mladinskem sektorju, razvoja ključnih področij mladinskega sektorja ter zagotavljanje delovanja neorganizirane mladine, spodbujanju vključevanja v mednarodno mladinsko delo in učnih mobilnosti v mladinskem delu in k spodbujanju prostovoljstva med mladimi.

Med pogoji, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci programa izpolnjevati, je tudi to, da nimajo neizpolnjenih pogodbenih obveznosti do razpisovalca, za izvajanje programa pa morajo zagotoviti najmanj 50-odstotni delež sofinanciranja iz drugih virov. Vrednost prijavljenega programa sme znašati minimalno 20.000 evrov in maksimalno 150.000 evrov.

Med merili za dodelitev sredstev pa so število članov organizacije, članstvo v mednarodnih organizacijah, kakovost vsebinskega, organizacijskega in časovnega načrta programa, število aktivnih udeležencev načrtovanega programa, vključenost mladih z manj priložnostmi, smotrnost in skladnost finančnega in programskega načrta z vidika izvedljivosti

Izvajalec mora razpisni obrazec za kandidiranje na javnem pozivu izpolniti s prijavo v spletno aplikacijo, ki je dostopna tudi na spletni strani urada, natisnjeno prijavo, ki ji priloži zahtevana dokazila, pa mora poslati najpozneje do 12. januarja prihodnje leto. Odpiranje, s katerim bo razpisna komisija začela 19. januarja, zaradi pričakovanega velikega števila prijav ne bo javno. Izvajalci bodo o izidu javnega poziva obveščeni predvidoma v 60 dneh po zaključku odpiranja prijav, je še navedeno v javnem pozivu.