Mediji 11.11.2015 14:23

Komunala Koper odkupila 16,9-odstotni delež Primorskih novic

Koper, 11. novembra - Komunala Koper je danes na javni dražbi za 182.500 evrov odkupila 16,9-odstotni poslovni delež Primorja v stečaju v časopisni družbi Primorske novice. Za nakup so v komunali zainteresirani, ker družba izdaja istoimenski časnik, ki je dnevnik s pretežno lokalnimi vsebinami in gradnik vrednot prebivalcev v njihovem okolju, so sporočili iz komunale.

Koper. Palača Tarsia v kopru, sedež Primorskih novic. Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper.
Palača Tarsia v kopru, sedež Primorskih novic.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Časopis z dolgoletno tradicijo v lokalnem okolju ima velik pomen za obveščenost javnosti in nenazadnje tudi za razvoj gospodarskih in drugih dejavnosti ter za razvoj in prepoznavnost lokalnega okolja kot celote, so prepričani v Komunali Koper. Z nakupom deleža v družbi Primorske novice želijo zagotoviti "transparentno, javno in dolgoročno stabilno lastništvo, ki bo omogočilo nadaljnji razvoj neodvisne regijske založniške dejavnosti".

Ob tem so povzeli tudi besede vršilca dolžnosti direktorja komunale Gašparja Gašparja Mišiča, po čigar besedah namen naložbe ni zgolj ustvarjanje dobička, ampak kot javno podjetje na prvo mesto postavljajo javni interes: "Namen je torej zagotovitev dolgoročno finančno vzdržnega in stabilnega poslovanja družbe Primorske novice, kar bo ne nazadnje imelo pozitivne učinke na zaposlene, da niso stalno obremenjeni in pod pritiskom lastnikov."

Pred časom je sicer Komunala Koper po poročanju Primorskih novic oddala tudi nezavezujočo ponudbo za Istrabenzov delež v družbi Adriafin, ki ima sama večinski, 77-odstotni delež v Vinakopru. Glavni namen naj bi v tem primeru bil obdržati Vinakoper v domačih rokah.