Mediji 5.10.2015 7:43

Planet TV z dobrodelno akcijo za pomoč Nepalu

Ljubljana, 5. oktobra - Planet TV je nedavno zagnal dobrodelno akcijo Planet za Nepal, v kateri zbirajo sredstva za izgradnjo šole za 180 otrok v nepalski vasi Mairitar. Tja konec oktobra, natanko pol leta po aprilskem uničujočem potresu, odhaja 17-članska odprava, med katerimi sta novinarka informativne oddaje Danes in izkušeni planinec Viki Grošelj.

Ljubljana. Planinec Viki Grošelj ter novinarka in pobudnica akcije Planet za Nepal Anja Kovačič. Foto: Planet TV

Ljubljana.
Planinec Viki Grošelj ter novinarka in pobudnica akcije Planet za Nepal Anja Kovačič.
Foto: Planet TV

Pobudnica dobrodelne akcije je novinarka Anja Kovačič. Zamisel za akcijo je dobila med gledanjem katastrofalnih posnetkov potresa, ki je 25. aprila z magnitudo 7,9 z zemljo zravnal nepalsko prestolnico. Konec oktobra bo skupaj s 16-člansko ekipo izkušenih planincev z legendarnim Vikijem Grošljem na čelu obiskala prizadete kraje.

"Naredim lahko nekaj več, kot samo obiščem prizadeto državo. Ogromno otrok je ostalo brez staršev, brez strehe nad glavo in z negotovo prihodnostjo. Izobrazba je eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih lahko umakne z roba. Preden se bodo postavili na noge, popravili hiše, bo preteklo ogromno časa, da bo na voljo tudi denar za gradnjo novih šol," poudarja Kovačičeva.

Zbiranje denarnih sredstev za nepalsko šolo, ki se je začelo že v začetku septembra, bo trajalo do 30. novembra, in sicer prek mobilnih in stacionarnih telefonov ali z nakazilom na TRR. Spijte eno kavo manj in darujte za Nepal, poziva Planet TV. Več informacij o akciji in načinih darovanja je na voljo na uradni spletni strani.