Podjetja 5.10.2015 8:12

V Slovenijo prihajajo podjetniki iz Jaroslavlja

Ljubljana, 5. oktobra - V organizaciji Javne agencije Spirit Slovenija v Slovenijo ta teden na povratni obisk prihaja gospodarska delegacija iz ruskega Jaroslavlja. V torek, sredo in četrtek bodo v Ljubljani in na Primorskem pripravili predstavitve jaroslaveljskih in slovenskih podjetij, individualne pogovore med podjetji in okroglo mizo.

Ljubljana. Podpis, dogovor. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Podpis, dogovor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V Ljubljani bodo na generalnem sekretariatu vlade pripravili okroglo mizo o pospeševanju sodelovanja med slovenskimi in jaroslaveljskimi podjetji, nato pa bodo potekali individualni pogovori med gospodarstveniki.

V sredo bodo podjetniki nato potovali na Primorsko, kjer bodo med drugim obiskali Luko Koper in Kolektor Group v Idriji, v četrtek pa jih čaka še obisk Pipistrela ter poslovni poslovni forum z individualni pogovori med podjetji v Novi Gorici.

Pod okriljem Spirita se je lani jeseni v jaroslaveljski regiji že mudila delegacija 23 slovenskih podjetij, tokratni obisk pa je namenjen nadaljnji krepitvi poslovnih, partnerskih in prijateljskih vezi med podjetji in institucijami obeh držav, so v napovedi dogodka zapisali v Spiritu.

Jaroslavelj je z 1,3 milijona prebivalcev industrijsko razmeroma močna regija, predvsem na področju lesnopredelovalne industrije, gumarstva in avtomobilske industrije. V regiji je razvito tudi kmetijstvo, ponaša pa se še s peto največjo naftno rafinerijo v Rusiji.

Vlada jaroslaveljske regije je usmerjena v financiranje razvojnih projektov, zato so inovativna in tehnološko napredna slovenska podjetja lahko pravi partnerji za prihodnje razvojne projekte tako v Jaroslavlju kot v EU in širše, so zapisali v Spiritu.

Kot menijo, se ponujajo predvsem priložnosti za vzpostavitev sodelovanja v javni infrastrukturi, telekomunikacijah in informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kovinskopredelovalni industriji, avtomobilski industriji, farmacevtski industriji in medicini, prehrambni industriji ter v turizmu.

Obstajajo tudi možnosti za sodelovanje v lesnopredelovalni industriji, saj sta tako Slovenija kot Jaroslavelj poraščena z gozdovi, so še zapisali.