Podjetja 11.9.2015 18:01

Na Mosu podelili cehe in sejemska priznanja

Celje, 11. septembra - Na mednarodnem obrtnem sejmu (Mos) v Celju so Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), celjska občina in Celjski sejem podelili cehe in sejemska priznanja. OZS letos ni podelila zlatega ceha, srebrnega pa sta prejela Termo-tehnika iz Braslovč za sanitarno toplotno črpalko in murskosoboški Roto za čistilno napravo z membransko ultrafiltracijo.

Celje, modra dvorana. Odprtje 48. sejma MOS. Razstavni prostor podjetij Unitas, Kovina, Herz. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Celje, modra dvorana.
Odprtje 48. sejma MOS.
Razstavni prostor podjetij Unitas, Kovina, Herz.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Bronasti ceh je v rokah družinskega podjetja Oral kovaštvo iz Limbuša, saj se po oceni komisije prizadeva za ohranjanje kovaške tradicije.

Priznanja OZS pa so prejeli žalsko Mizarstvo za ohranjanje družinske tradicije, ki traja že od leta 1878, podjetje KMS Malerič iz Vinice za inovativno protitipno mobilno bivalno enoto, sekcija kovinarjev, sekcija plastičarjev in sekcija elektrodejavnosti pri OZS za celovito skupinsko predstavitev izdelkov in storitev na Mosu, odbor za znanost in tehnologijo pri OZS za uspešno povezovanje z gospodarstvom, šolstvom, akademsko in znanstveno sfero ter sekcija elektronikov in mehatronikov za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev na Mosu.

Celjska občina pa je sejemsko priznanje podelila družbi Ljudje, strategija, oblikovanje in komunikacija za moderno spletno in mobilno aplikacijo Fatsell.com za prodajo na mednarodnem trgu, Mateji Dobovšek za družinsko naročniško škatlo Dškatla, podjetju VIAR za kartonasta 3D očala ViarBox 2.0 in Zavodu za zdravo življenje iz Jugorja pri Metliki za kuhano kozje maslo MeGhee.

Družba Celjski sejem je zlato priznanje podelila že omenjeni Termo-tehniki in ljubljanski Inovatiki za inteligentni bio toplotni sistem IBS-48h.

Srebrno priznanje so prejeli prav tako že omenjeni odbor za znanost in tehnologijo za predstavitev novih aplikativnih tehnologij in tehnoloških procesov, Arch Vitalis Coop iz Šmarja pri Jelšah za tehnologijo gradnje Simprolit vitalnih hiš in družba Petrič iz Ajdovščine za tehnično izboljšavo kotla na pelete.

Z bronastim priznanjem Celjskega sejma pa so bili nagrajeni Šolski center Celje za predelavo klasičnega vozila v električno, Kobra Team iz Šentjerneja za prenosni brezžični sistem ozvočenja na baterijsko napajanje in ljubljanski Ham za torbo RollJet, ki skupaj združuje rolko in šolsko torbo.

S posebnim priznanjem je Celjski sejem nagradil Arborspalet 2010 iz Bačke Palanke za proizvodnjo lesene embalaže najvišje kakovosti, ki je pripomogla, da se celotna proizvodnja izvozi na tuja tržišča.