Startupi 1.9.2015 5:00

Začenja se nov krog financiranja startupov

Ljubljana, 1. septembra - Z današnjim dnem se bo s serijo desetih roadshow dogodkov po vsej Sloveniji začel novi krog financiranja startupov, v katerem bodo inovativna zagonska podjetja lahko pridobila po 75.000 oziroma 200.000 evrov semenskega kapitala. Rok za prijave je 10. september, so sporočili iz iniciative Startup Slovenija.

Ljubljana. Startup podjetje LUMU. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Startup podjetje LUMU.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Jesenska razpisa za produkta Slovenskega podjetniškega sklada, poimenovana SK75 in SK200, inovativnim startupom omogočata pridobiti 75.000 evrov konvertibilnega posojila ali 200.000 evrov javne lastniške investicije ter vključitev v pospeševalniška programa Start:up Geek House in Go:Global Slovenia.

Zadnji rok za oddajo prijav v predselekcijski postopek za oba razpisa je 10. september, na roadshow dogodkih pa bo mogoče dobiti informacije o tem, kako in zakaj se prijaviti, ter nasvete in izkušnje startup podjetnikov, ki so že prejeli investicijo Slovenskega podjetniškega sklada.

Med 1. in 7. septembrom bodo v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju, Novi Gorici, Velenju, Novem mestu in Murski Soboti organizirali deset brezplačnih roadshow dogodkov.