Podjetja Startupi 31.8.2015 12:55

Na degradiranem območju v Velenju bodo postavili adrenalinski park

Velenje, 31. avgusta - Zmagovalna ekipa na Start up poletnemu kampu, ki ga je prejšnji teden gostilo Velenje, bo na ugrezninskem območju ob Velenjskem jezeru in na objektih nekdanje klasirnice rudnika postavila tematsko obarvan adrenalinski park. Kot je povedala predstavnica ekipe Nela Halilović, stroške projekta ocenjujejo na nekaj več kot 80.000 evrov.

Dobrovnik. Pustolovski park Bukovniško jezero. Odprtje prvega pustolovskega parka v Pomurju. Foto: STA

Dobrovnik. Pustolovski park Bukovniško jezero.
Odprtje prvega pustolovskega parka v Pomurju.
Foto: STA

Projekt, ki predvideva postopen razvoj park, nameravajo financirati z zasebnimi investitorji. V primeru, da bodo uspešni, pa bodo že naslednje leto produkt ponudili turistom, je dejala Halilovićeva.

Pričakuje, da bi s produktom že v prihodnji sezoni privabili 10.000 gostov, njihova vizija pa je, da v nekaj letih na omenjenem območju nastane eden največjih tematskih parkov v tem delu Evrope.

Kot so sporočili iz Saša inkubatorja, ki je bil organizator kampa, bi bil omenjeni projekt prvi korak k postavitvi jeklenice med rudniškim stolpom in obalo jezera.

Kampa v Velenju se je udeležilo 32 mladih podjetnikov iz vse Slovenije, ki so v petih dneh oblikovali pet novih turističnih produktov.

Mladi udeleženci so prva dva dneva kampa namenili obisku različnih turističnih destinacij in ponudnikov, nato pa so tri dni razvijali svoje poslovne zamisli in jih v testni obliki tudi ponudili turistom.

Ekipe so tako med drugim postavile 30-metrsko vodno drčo na velenjski plaži, izdelale koncept hotela z vsemi zvezdicami, to je glamping hišice s stekleno streho in pogledom v nebo, ter portala, ki združuje ponudnike psom prijaznih turističnih destinacij iz regije.