Podjetja 3.7.2015 17:02

Za poslovne klube v tujini na razpisu 270.000 evrov

Ljubljana, 3. julija - V Uradnem listu RS je bil danes objavljen javni razpis za sofinanciranje izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini v letu 2015. Namen javnega razpisa je podpreti delovanje že delujočih slovenskih poslovnih klubov v tujini pri izvajanju aktivnosti, povezanih z internacionalizacijo slovenskega gospodarstva. Na voljo je 270.000 evrov.

Cilj javnega razpisa je oblikovati in vzdrževati mrežo slovenskih poslovnih klubov v tujini in v sodelovanju z njimi intenzivneje izvajati podporo pri spodbujanju internacionalizacije slovenskega gospodarstva, pojasnjujejo na javni agenciji Spirit.

Država želi preko slovenskih poslovnih klubov v tujini v letošnjem letu 2015 doseči organizacijo in izvedbo najmanj 50 kakovostnih poslovnih dogodkov, namenjenih slovenskim in tujim podjetjem, zagotoviti svetovalno pomoč najmanj 500 slovenskim podjetjem, ki želijo prodreti na tuje trge, ter posredovanje najmanj 150 poslovnih priložnosti in aktualnih novic za objavo na portalu Izvozno Okno.

Javni razpis bo odprt do vključno 7. avgusta, vloge pa morajo na naslov Spirita prispeti do 13. ure.