Podjetja 3.7.2015 14:31

Delničarjem Elektra Primorska po osem centov dividende

Nova Gorica, 3. julija - Skupščina družbe Elektro Primorska je danes odločila, da se bilančni dobiček skoraj 1,5 milijona evrov v celoti izplača delničarjem v obliki dividend, ki bodo znašale 7,8 centa bruto na delnico. Delničarji so se tudi seznanili z letnim poročilom družbe in skupine Elektro Primorska za leto 2014.

Nova Gorica. Elektro Primorska. Foto: Marko Cencič/STA Arhiv STA

Nova Gorica.
Elektro Primorska.
Foto: Marko Cencič/STA
Arhiv STA

Na današnji skupščini je bilo navzočega 89,96 odstotka kapitala oziroma 16.885.947 delnic z glasovalno pravico, so sporočili iz Elektra Primorska.

Skupščina se je seznanila z letnim poročilom in konsolidiranim letnim poročilom družbe za leto 2014, prav tako se je seznanila s prejemki članov uprave in nadzornega sveta, revizorjevim poročilom in poročilom nadzornega sveta o preveritvi in potrditvi letnega poročila 2014.

Delničarji so potrdili delo uprave in nadzornega sveta družbe ter jima podelili razrešnico za poslovno leto 2014.

Potrjen je bil tudi predlog imenovanja pooblaščene revizijske družbe Ernst&Young Revizija za revidiranje poslovnih izkazov v letošnjem letu.

Leto 2014 je zaznamoval žledolom, Elektro Primorska pa je med vsemi slovenskimi elektro podjetji utrpel največ škode.

Družba je v letu 2014 izvedla za dobrih 13 milijonov evrov investicij, večina med njimi je bila namenjena sanaciji posledic žledoloma. Skupna ocena škode kot posledica žledoloma je znašala okoli 18 milijonov evrov, od tega je družba prejela za 3,2 milijona evrov iz naslova sklenjenih zavarovanj.