Podjetja 23.6.2015 15:09

Podelili nagrade za najboljše slovenske storitve v oblaku

Ljubljana, 23. junija - Izvozno prebojna sekcija ZITex pri GZS in Zavod e-Oblak oziroma EuroCloud Slovenija sta danes že petič podelila nagrade eurocloud za najboljše storitve v oblaku. Zmagovalci slovenskega se bodo v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami potegovali za evropsko nagrado eurocloud.

Ljubljana. Računalnik, internet, računalniška varnost. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Računalnik, internet, računalniška varnost.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na razpis je prispelo 16 prijav podjetij s storitvami v oblaku v štirih kategorijah. Strokovna komisija je za najboljšo storitev v oblaku za horizontalne trge ocenila storitev FlipIT podjetja Nil, za najboljšo storitev v oblaku za vertikalne trge pa storitev Elektrina Cloud Solution podjetja Elektrina.

V kategoriji storitev v oblaku s strani startup podjetij je zmagala storitev ULU istoimenskega podjetja, za najbolj inovativno storitev računalništva v oblaku pa so razglasili storitev Smart Locator podjetja Xlab, so še sporočili iz Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Storitve je komisija ocenjevala skozi kriterij potenciala inovacij oziroma njihovega razvoja za nove storitve ter skozi ponujene izboljšave trenutne ponudbe na trgu (cena, dostava, nove storitve).

Žirija je ocenjevala tudi vpliv na končne uporabnike in ekosistem, ki ga podjetja s storitvami naslavljajo, in potencial, ki ga imajo izbrane storitve na lokalnih ali globalnih trgih ter odprtost storitve in skladnost na področjih zakonodaje, varnosti in interoperabilnosti.