Mediji 22.5.2015 11:41

Ljubljana bo v soboto gostila Fotosejem 2015

Ljubljana, 22. maja - Sejem fotografije Fotosejem 2015 bo v soboto odprl svoja vrata. Dogodek bo tako kot prejšnja leta ponudil priložnost za razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih in omogočil izmenjavo znanj, izkušenj, idej in pogledov na nadaljnji razvoj fotografije, ne glede na obliko in namen.

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče. Prva izvedba dogodka Dan fotografije. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče.
Prva izvedba dogodka Dan fotografije.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Fotosejem, ki ga slovenska javnost že pozna (tri leta zapored ga je gostila Nova Gorica) bo tudi tokrat gostil številne pomembne razstavljavce.

Udeležbo so potrdili Beseničar, Canon, Sony, Epson, Fotosvijet, Nikon, Koko Albums & Books, Foto Grad, Studio Černe, Eurofoto, Foto klik, Infocona, Hsh, Edvard, Cumulus, Senna Video Equipment, Fotoklub Čakovec in Digifot.

Odvila se bodo tudi predavanja in delavnice, na katerih bodo gostil pomembne domače in tuje goste. Dogajanje bo potekalo v prenovljenih prostorih bivšega Merkurja na Dunajski 125 (sedaj Vivo 125D).

Fotosejem je od leta 2012 organiziral hrvaški fotoklub Svijet Fotografije v sodelovanju s Fotoklubom Vipava. Cilj organizatorjev je, da sejem postane stičišče za vse, ki se s fotografijo ukvarjajo profesionalno ali amatersko.