Podjetja 21.5.2015 17:36

Na dnevu odprtih vrat do hitrih zmenkov z delodajalci

z informacijo o festivalu Univerza gre na trg v 1. ter 8. in 9. osdtavku

Ljubljana, 21. maja - Republiški zavod za zaposlovanje, ki je danes drugič v svoji zgodovini pripravil dan odprtih vrat, je želel najširšo javnost obvestiti o svojem izvajanju konkretnih dejavnosti in se še tesneje povezati z delodajalci. Povabil je na več kot 290 različnih dogodkov. Univerza v Ljubljani pa je danes organizirala festival Univerza gre na trg.

Ljubljana. Zaposlitev, iskanje dela, mladi, brezposelnost. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Zaposlitev, iskanje dela, mladi, brezposelnost.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na zavodu so veliko pozornost na dnevu odprtih vrat namenili predstavitvi pisarn za delodajalce, ki so jih vzpostavili po vseh območnih službah. Osredotočili so se tudi na predstavitve kariernih središč, ki delujejo v vseh območnih službah, je na današnji novinarski konferenci povedala generalna direktorica zavoda Mavricija Batič.

Spomnila je tudi na hitre zmenke. Ti so potekali med delodajalci in iskalci zaposlitve. Zavod se je z delodajalci dogovoril za hitre zmenke že vnaprej, tako da so se brezposelni lahko učinkovito predstavili delodajalcem, ti pa so v kratkem času spoznali več primernih kandidatov za aktualno prosto delovno mesto.

V okviru dneva odprtih vrat je Eures Slovenija organiziral spletni zaposlitveni dan, ki so ga poimenovali Adriatic German Online Job Day. Namenili so ga tako slovenskim kot tudi hrvaškim iskalcem zaposlitve, ki iščejo zaposlitev v Nemčiji na področjih hotelirstva, gostinstva, zdravstva in varstva otrok.

Priložnost za zaposlitev so ponudili tudi ladjedelcem, monterjem ogrevalnih naprav, monterjem dvigal in monterjem protipožarnih sistemov, varilcem, cevarjem, elektroinštalaterjem in elektronikom.

Za sodelovanje se je odločilo 12 razstavljavcev - poleg nemških delodajalcev tudi mreži EU Solvit in Europass ter švedski predstavniki mobilnostne sheme Tvoja prva zaposlitev Eures.

Zainteresiranim iskalcem zaposlitve so omogočili, da v živo preko spletnega klepeta poklepetajo z nekaterimi razstavljavci. Danes so objavili 70 aktualnih prostih delovnih mest.

Univerza v Ljubljani pa je danes v okviru projekta Karierni center Univerze v Ljubljani - stičišče perspektivnih kadrov in dobrih delodajalcev organizirala festival Univerza gre na trg. Na festivalu v Ljubljani so se številni študentje predstavili več kot 50 predstavnikom delodajalcev kar na mestnih avtobusih, parkiranih na Kongresnem trgu, so sporočili z univerze.

Povezovali so se v obliki hitrih zmenkov, študentje so vadili zaposlitven razgovor, ustvarjali nove mreže in poznanstva ter se pogovarjali o možnostih za potencialno sodelovanje. Predstavitev zaposlitvenega razgovora z delodajalci sta izvedla rektor ljubljanske univerze Ivan Svetlik in ljubljanski župan Zoran Janković.