23.5.2015 8:12

Znani zmagovalci letošnjega Lekovega BioCampa

Ljubljana, 23. maja - Na letošnji izvedbi foruma za najboljše študente naravoslovnih ved iz regije BioCamp v organizaciji farmacevtske družbe Lek so v tem tednu za zmagovalca razglasili Žiga Perka z britanskega Oxforda in Juliana Kellnerja z nemškega inštituta za medicinske raziskave.

Ljubljana. Z razglasitvijo zmagovalcev se je sklenil znanstveni dogodek za najboljše študente naravoslovnih ved iz regije - Regijski BioCamp. Foto: Lek

Ljubljana.
Z razglasitvijo zmagovalcev se je sklenil znanstveni dogodek za najboljše študente naravoslovnih ved iz regije - Regijski BioCamp.
Foto: Lek

Ljubljana. Z razglasitvijo zmagovalcev se je sklenil znanstveni dogodek za najboljše študente naravoslovnih ved iz regije - Regijski BioCamp. Predsednica organizacijskega odbora Regijskega BioCampa 2015 Darja Ferčej Temeljotov, Julian Kellner, Žiga Perko in predsednik uprave Leka Vojmir Urlep. Foto: Lek

Ljubljana.
Z razglasitvijo zmagovalcev se je sklenil znanstveni dogodek za najboljše študente naravoslovnih ved iz regije - Regijski BioCamp.
Predsednica organizacijskega odbora Regijskega BioCampa 2015 Darja Ferčej Temeljotov, Julian Kellner, Žiga Perko in predsednik uprave Leka Vojmir Urlep.
Foto: Lek

Izbor najboljših dveh posameznikov in skupine je potekal na osnovi sodelovanja udeležencev v skupinski nalogi. V slednji so izdelali in predstavili študijo primera na temo najpogostejše avtoimune bolezni, revmatoidnega artritisa, so sporočili iz Leka, ki sodi pod okrilje Novartisove skupine Sandoz.

V prenosu že osvojenega znanja v praktično delo sta kot omenjeno izstopala Žiga Perko z britanskega Oxforda in Julian Kellner z nemškega inštituta za medicinske raziskave. "Delo v ekipi je bilo zelo intenzivno, trdo smo delali, da smo na koncu dosegli rezultat, saj prihajamo iz različnih okolij, zato so bila tudi mnenja zelo različna," je po uspehu dejal Kellner, ki se bo za nagrado skupaj s Perkom avgusta udeležil svetovnega Novartisovega BioCampa v švicarskem Baslu.

Regijskega BioCampa, ki je v Sloveniji potekal že petič, se je udeležilo 35 najbolj perspektivnih študentov z univerz iz 13 držav. "Bili so navdušeni nad delom v naših razvojnih enotah, hkrati pa smo bili navdušeni tudi mi, ko smo jih opazovali pri pripravi in predstavitvi študije primera, kjer so pokazali res izjemno mero inovativnosti," je povedala Darja Ferčej Temeljotov, vodja nenehnih izboljšav v Sandozovem Razvojnem centru Slovenija in predsednica organizacijskega odbora letošnjega Regijskega BioCampa.

Študenti so se v okviru letošnjega BioCampa lahko srečali s priznanimi strokovnjaki in s študijami primerov na temo revmatoidnega artritisa dobili priložnost neposrednega vpogleda v svet raziskovanja.