Podjetja Startupi 21.5.2015 20:07

Znani nagrajenci letošnjega natečaja Podjetna Primorska

Koper, 21. maja - V Kopru so drevi podelili nagrade v okviru natečaja za najboljšo podjetniško idejo primorske regije Podjetna Primorska. V kategoriji Navigator je strokovno komisijo prepričala podjetniška skupina Loally, v kategoriji Optimist sta slavila Vladimir in Cvetka Bernetič, v kategoriji Najboljši študentski projekt pa skupina Zaspanček.si.

Ljubljana. Direktor Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske (UIP) Dorijan Maršič. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Direktor Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske (UIP) Dorijan Maršič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Zmagovalni podjetniški ekipi v kategoriji Navigator in Optimist sta prejeli vavčer v protivrednosti 3000 evrov, za najboljši študentski projekt pa v protivrednosti 1500 evrov. Vavčer bosta lahko izkoristili v obliki paketa svetovalnih storitev podpornega okolja za podjetništvo in najema poslovnega prostora v Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske (UIP).

V kategoriji Optimist je strokovno komisijo najbolj prepričala poslovna ideja Marine Foulsweeper, morju prijazna rešitev za problem obraščanja plovnih objektov, v kategoriji Navigator pa Loally, spletna storitev, ki omogoča avtomatizirano pripravo in najem pravnih pogojev za spletne strani, so sporočili iz UIP.

Skupina Zaspanček.si je konkurenco premagala z istoimensko mobilno aplikacijo, namenjeno preprečevanju in zdravljenju motenj nespečnosti ter izboljšanju spanja in življenjskega sloga.

Natečaj Podjetna Primorska, s katerim želi spodbujati podjetniško miselnost, ustanavljanje novih tržno naravnanih podjetij in pretok znanja iz univerze v gospodarstvo, je UIP je v sodelovanju s partnerji letos organiziral že deveto leto zapored.

V tekmi za najboljši poslovni načrt je sodelovalo 23 poslovnih idej, le deset pa se jih je prebilo v finale. V kategoriji Optimist so lahko tekmovale ekipe brez podjetniških izkušenj, v kategoriji Navigator pa so sodelovali tisti, ki so že izkusili podjetniško življenje.

"V današnjih razmerah je še kako razveseljivo, da se mlajše in starejše generacije odločajo za podjetniško pot in so pripravljene realizirati svoje inovativne podjetniške vizije in ideje," je bil zadovoljen direktor UIP Dorijan Maršič.