Podjetja 21.5.2015 17:35

Telekom bo z junijem televizijo ponujal tudi prek omrežja LTE

Ljubljana, 21. maja - Največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije bo z junijem komercialno omogočil možnost prejemanja televizijskih programov tudi prek brezžičnega omrežja LTE. To bo na voljo v okviru paketa Brezžični Top Trio, v katerem bo poleg tega omogočal še fiksno telefonijo in širokopasovni dostop do interneta.

Ljubljana. Plakat projekta LTE, logotip. Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana.
Plakat projekta LTE, logotip.
Foto: Stanko Gruden/STA

Na ta način bodo storitve na voljo tudi tistim uporabnikom, ki nimajo možnosti dostopa do storitev prek fiksnih, žičnih omrežij, so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnili predstavniki sektorjev za konvergentno jedrno omrežje in za marketing v Telekomu Slovenije.

"Uporabniška izkušnja bo pri tem povsem primerljiva z izkušnjo v fiksnem omrežju," je poudaril direktor sektorja Matjaž Beričič.

Ob naročilu storitve bo uporabnik prejel potrebno opremo, in sicer modem s SIM-kartico, komunikator IPTV in komplet zmogljivih zunanjih anten, s čimer bo zagotovljen enostaven dostop do naprednih komunikacijskih storitev in vsebin.

Kot poudarjajo v Telekomu, so omenjeno storitev razvili z lastnim znanjem in z lastnimi tehnološkimi rešitvami in so med prvimi operaterji, ki bodo storitev tudi komercialno ponudili uporabnikom.

S signalom omrežja LTE sicer trenutno pokrivajo 232 krajev v Sloveniji, s čimer zagotavljajo 84-odstotno pokritost slovenskega prebivalstva.