Podjetja 27.3.2015 12:38

Unior v prvih dveh mesecih z višjimi prihodki

Zreče, 27. marca - Unior je v prvih dveh mesecih letos dosegel 29,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za 1,7 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. V družbi so navedli, da so boljše rezultate dosegli na račun sistematičnega spremljanja zastavljenih ukrepov in optimizacije poslovnih procesov.

Zreče. Poslovna stavba Unior v Zrečah. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Zreče.
Poslovna stavba Unior v Zrečah.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

S podatki o letošnjem poslovanju se je v četrtek seznanil nadzorni svet, ki je obravnaval tudi lanske nerevidirane in nekonsolidirane rezultate, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe. Podatke za lani bo družba v skladu s finančnim koledarjem objavila v torek.

Zreški Unior je konec januarja razkril, da je lani ustvaril 160 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je dobrih šest milijonov evrov manj kot predlani. Predsednik uprave Uniorja Darko Hrastnik je takrat dejal, da računa na dobiček iz poslovanja v višini okoli 8,3 milijona evrov.

Takšen izkupiček bi bil za družbo z okoli 2100 zaposlenimi skoraj dvakrat višji od tistega, ki ga je dosegla leta 2013. Letos pa načrtujejo dobrih 168 milijonov evrov prihodkov od prodaje ter približno štiri milijone čistega dobička.