Startupi 1.3.2015 9:40

Prihodnji teden priprave na tekmovanje Start:up leta 2015

Ljubljana, 1. marca - V iniciativi Start:up Slovenija prihodnji teden začenjajo z nizom pripravljalnih dogodkov za tekmovanje Start:up leta 2015. Prvi bo dogodek Forum 100% Start:up, ki se bo v sredo odvil v ljubljanskem Tehnološkem parku, sledili pa bo še sedem manjših dogodkov v različnih krajih po državi.

Ljubljana, TP. Tehnološki park Ljubljana. Foto: Peter Černuta/STA

Ljubljana, TP.
Tehnološki park Ljubljana.
Foto: Peter Černuta/STA

Osrednji dogodek v ljubljanskem tehnološkem parku je namenjen pripravi podjetnikov na letošnje tekmovanje Start:up Slovenija in prijavo za subvencijo Slovenskega podjetniškega sklada, predstavljena pa bosta tudi nova razpisa SK75 in SK200 za pridobitev razvojne subvencije oz. javne lastniške investicije.

Svoje izkušnje bodo delili veterani preteklih tekmovanj, popoldne pa bo namenjeno pogovorom o poslovnih modelih in privabljanju zasebnih vlagateljev. Pozno popoldne se bo odvil še t. i. DEMO dan, kjer se bodo zbranim investitorjem predstavila startup podjetja, ki iščejo kapital za svojo rast in razvoj.

Forum 100% Start:up bo prvi dogodek v nizu osmih, ki jih bodo v iniciativi Start:up Slovenija do 13. marca izvedli v različnih krajih po Sloveniji, in sicer v Novi Gorici, Celju, Novem mestu, Kopru, Murski Soboti, Ljubljani in Mariboru.

Na njih bodo udeležencem predstavili vse informacije, tekmovalne in razpisne pogoje ter izkušnje in nasvete podjetnikov, ki so že sodelovali v omenjenih programih. Več informacij o dogodkih je na voljo na http://www.startup.si/