Startupi 30.1.2015 7:30

Mladinski podjetniški maraton Start up Days 2015 v predsedniški palači

Ljubljana, 30. januarja - Podjetniški mladinski inkubator Ustvarjalnik organizira tridnevni mladinski podjetniški maraton Start up Days 2015. Potekal bo od danes do nedelje na Ekonomski šoli Ljubljana, pri čemer bosta uvod in sklepni del potekala v predsedniški palači, kjer bo udeležence kot častni pokrovitelj Ustvarjalnikovih aktivnosti sprejel predsednik Borut Pahor.

Ljubljana. Predsednik republike Borut Pahor. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Predsednik republike Borut Pahor.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na dogodek so se lahko prijavili zainteresirani mladi bodoči podjetniki, tako tisti z izkušnjami, kot tudi tisti, ki se želijo s podjetništvom prvič spoznati - tako dijaki kot študentje, je na spletni strani zapisal vodja Ustvarjalnika Matija Goljar.

Na dogodku se bo predvidenim 120 ustvarjalkam in ustvarjalcem iz vse države pridružilo še 30 podjetniških mentorjev. V treh dneh bodo poiskali in razvijali obetavne poslovne ideje v prototipe, ki jih bodo v nedeljo predstavili pred komisijo izkušenih podjetnikov in vlagateljev.

Omenjeni dogodek bo prvič potekal v predsedniški palači, so sporočili iz urada predsednika države in dodali, da je predsednik republike velik podpornik podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik, ki dijake skozi mrežo podjetniških krožkov na srednjih šolah usmerja v podjetništvo.

Pahor bo danes popoldne mlade ustvarjalce nagovoril in uradno odprl mladinski podjetniški maraton. V nedeljo popoldne se jim bo pridružil na zaključni slovesnosti, kjer bo prisluhnil predstavitvam tekmovalnih idej in najboljši ideji izročil tudi posebno predsedniško priznanje.