Mediji 22.12.2014 16:38

Iztekajo se razpisi RTV Slovenija za mesta odgovornih urednikov informativnih TV programov

Ljubljana, 22. decembra - Z današnjim dnem se iztečejo razpisi za mesto odgovornega urednika informativnega programa Televizije Slovenija ter mesti odgovornih urednikov TV programov regionalnih centrov v Mariboru in Kopru. Med pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati, so univerzitetna izobrazba, vodstvene sposobnosti ter seznanjenost s problematiko RTV dejavnosti.

Ljubljana. Logotip RTV Slovenija. Foto: Domen Grögl/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip RTV Slovenija.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Za vse tri razpise sicer veljajo enaki pogoji. Kandidati morajo imeti med drugim najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti, prav tako tako mora imeti organizacijske sposobnosti. Ob tem ne smejo biti poslanci v državnem zboru ali funkcionarji katere izmed političnih strank.

Odgovorni urednik informativnega programa bo skrbel za snovanje in produkcijo televizijskih programov v okviru uredniško producentske enote, hkrati pa bo finančno, programsko, kadrovsko in produkcijsko odgovoren za njeno realizacijo, piše v razpisu za omenjeno mesto. Enako velja tudi za prihodnja odgovorna urednika regionalnih televizijskih programov v njunih enotah.

Na javnem zavodu bodo upoštevali le popolne vloge, ki bodo vložene pravočasno, z vsemi dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev. Za pravočasne bodo šteli tiste, ki bodo prispele v vložišče Radiotelevizije Slovenija (RTV) Slovenija do danes oziroma bodo najpozneje do današnjega datuma oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko.

Odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija je trenutno Ksenija Horvat Petrovčič. Odgovorna urednica regionalnega televizijskega programa v regionalnem RTVS centru Koper je Barbara Kampos, v Mariboru pa Polona Pivec.