Podjetja 26.10.2014 6:00

Adria Airways danes prehaja na zimski vozni red

Ljubljana, 26. oktobra - Slovenski letalski prevoznik Adria Airways danes prehaja na zimski vozni red. V času do 28. marca prihodnje leto bo iz Ljubljane letela v 17 destinacij, na štirih destinacijah bodo leti z letališč zunaj Ljubljane. S čarterskimi leti bo povezovala Ljubljano s Šarm el Šejkom in Hurgado.

Brnik. Letalo Adrie Airways, terminal, letališče. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Brnik.
Letalo Adrie Airways, terminal, letališče.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Adria Airways bo v zimskem času skupno opravila 144 rednih tedenskih letov - 127 na 17 destinacij iz Ljubljane, devet iz Prištine v München in Frankfurt, štiri iz Münchna v Lodž in dva iz Tirane v Frankfurt, so sporočili iz družbe.

Iz Ljubljane bo letela v Amsterdam, Bruselj, Carigrad, na Dunaj, v Frankfurt, Koebenhavn, Moskvo, München, Pariz, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevo, Skopje, Varšavo, Zürich in Tirano.

Destinacije izven Ljubljane, ki so bile novost v poletnem voznem redu, ostajajo, spremenila se bo le frekvenca. Trije leti tedensko v Prago, trije leti tedensko v Varšavo, šest letov tedensko med Münchnom in Lodžem, povezava med Prištino in Münchnom oz. Frankfurtom pa ostaja petkrat oz. štirikrat na teden. Iz Tirane v Frankfurt bodo potniki lahko potovali dvakrat tedensko.

Adria Airways bo v zimski sezoni s čarterskimi leti, ki jih opravlja v sodelovanju s turističnimi agencijami, povezovala Ljubljano s Šarm el Šejkom in Hurgado v Egiptu, morebitne ostale čarterske lete pa bo opravila v času šolskih počitnic in okrog novega leta.