#družba 9.10.2014 9:08

Hiša eksperimentov odslej tudi z mobilno enoto

Lendava, 9. oktobra - Hiša eksperimentov, ki v Ljubljani že dobrih osem let na zabaven način skrbi za promocijo znanosti in trajnostnega učenja ter vzpodbuja pozitivni način mišljenja, bo odslej poskrbela za to, da bo del njihovih aktivnosti na voljo tudi tistim iz bolj oddaljenih krajev. S pomočjo pokroviteljev so namreč izdelali mobilno Hiško eksperimentov.

Ljubljana. Hiša eksperimentov. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Hiša eksperimentov.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Z novostjo v svoji ponudbi, ki so jo izdelali s pomočjo Leka in Telekoma Slovenije, so v centru znanosti, ki sicer domuje na Trubarjevi ulici v Ljubljani, prisluhnili želji svojih obiskovalcev, da jih kdaj tudi sami obiščejo.

Prva šola, ki jo bodo danes dopoldne za en dan spremenili v center znanosti, bo dvojezična osnovna šola I v Lendavi. Gostje iz Ljubljane bodo "zavzeli" dva razreda in v njih postavili eksperimente, ob tem pa se bosta v šoli odvili še dve znanstveni dogodivščini.

"Ko se zbere dovolj lokalnih pokroviteljev, pridemo in postavimo eksperimente v šoli ali na drugi lokaciji in smo tam en dan - z eksperimenti in dogodivščinami," so pojasnili v ljubljanski ustanovi, kjer pravijo, da Slovenijo s svojimi aktivnostmi branijo pred nevednostjo, iskanjem najlažje poti, ignoranco, povprečnostjo, apatičnostjo in miselnostjo v slogu "Jaz vse vem".