Slovenija Startupi 18.6.2014 18:00

Na GZS podelili nagrade za najboljše storitve v oblaku

Ljubljana, 18. junija - Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so danes podelili nagrade za najboljše storitve v oblaku eurocloud. Te so v različnih kategorijah prejele družbe Datalab, TM Vista, Mesi in Sunesis, medtem ko je podjetje Enolyse postalo najboljše slovensko startup podjetje.

Ljubljana. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Datalab je za storitev Pantheon Farming prejel nagrado za najboljšo storitev v oblaku, TM Vista je s storitvijo GoOpti najboljši primer uporabe storitve v oblaku v gospodarstvu, Mesi je s storitvijo HealthStation najboljši primer izboljšanja učinkovitosti podjetja z uporabo storitev v oblaku, Sunesisova storitev Kumuluz pa je najbolj inovativna storitev računalništva v oblaku.

Družba Enolyse je postala najboljše startup podjetje - podjetje je zmagovalec programa startcloud 2013, kjer je sodelovalo 11 ekip. Program start:Cloud je bil namenjen razvijalcem, posameznikom in ekipam, pa tudi podjetjem v začetni fazi razvoja tovrstnih storitev.

Zmagovalci slovenskega tekmovanja bodo tekmovali v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami za evropsko nagrado eurocloud, so sporočili z Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS.

GZS - Izvozno prebojna sekcija ZITex in Zavod e-Oblak (Eurocloud Slovenija) sta nagrade podelila na konferenci Eurocloud Day, s podeljevanjem nagrad - te so podelili četrto leto zapored - pa želijo še bolj spodbuditi razvoj storitev v oblaku, ki bodo prebile slovenske meje in se uveljavile na svetovnem trgu.