Znanost

#družba znanost 18.2.2017 10:07

Zloglasne mariborske radarje bo dobila univerza

Potem ko se je mariborska občina poravnala z družbo Iskra, bo cestne radarje, ki so s položaja odnesli prejšnjega župana Franca Kanglerja, zdaj predala univerzi. Ti tako ne bodo več služili kaznovanju prehitrih voznikov, ampak bodo uporabljeni v raziskovalne in študijske namene.

znanost 17.2.2017 17:38

Državni zbor s sprejetem sprememb odloka o ustanovitvi primorske univerze zaključil proces izstopa ZRS iz njenega članstva

Državni zbor je sprejel spremembe odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem, ki po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Tomaža Boha prinaša uskladitev odloka z dejanskim stanjem. Iz članstva univerze je namreč izstopilo Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS). Odlok tako določa, da se ZRS črta iz članstva.

Podjetja znanost 16.2.2017 14:54

Počivalšek in Wörner potrdila pomen sodelovanja Slovenije v Esi

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek danes na obisku gosti generalnega direktorja Evropske vesoljske agencije (Esa) Johanna Dietricha Wörnerja. Kot sta poudarila v izjavi za medije po srečanju, pridruženo članstvo Slovenije v Esi koristi obema stranema, sodelovalnega potenciala pa je še veliko.

Slovenija #družba znanost 15.2.2017 17:48

Najnovejša dognanja o kakovosti zraka zbrana v študiji o virih črnega ogljika v Ljubljani

Eno izmed prizadevanj za boljši zrak v Ljubljani je nova študija o koncentracijah dušikovega dioksida in črnega ogljika v Ljubljani, katere ugotovitve so bile predstavljene danes. Čeprav avtorji potrjujejo že znano dejstvo, da je kakovost zraka v glavnem mestu slaba, naj stanje tudi zaradi angažmaja mestne občine ne bi bilo tako zaskrbljujoče.

Podjetja znanost 15.2.2017 16:43

V farmacevtski industriji nujno povezovanje s sorodnimi razvojnimi institucijami

Farmacija sodi med najbolj razvojno naravnane gospodarske panoge, njihov razvoj pa ne more temeljiti le na lastnih raziskovalnih oddelkih, ampak se povezujejo s sorodnimi institucijami, denimo s fakulteto za farmacijo. Razvoj farmacevtske industrije kaže, da bo v prihodnje potreba po povezovanju še večja, so poudarili na novinarski konferenci.

novica znanost 15.2.2017 10:06

Pogovor o kariernih poteh mladih znanstvenikov doma in v tujini

Spletni medij Metina lista po nedavnem izidu zbornika intervjujev z mladimi slovenskimi znanstveniki organizira okroglo mizo, na kateri bo govora o kariernih poteh mladih znanstvenikov in znanstvenic doma in v tujini. Dogodek bo potekal danes, 15. februarja, ob 19. uri v Kavarni Union v Ljubljani.

znanost 14.2.2017 17:26

Strokovni simpozij o doprinosu farmacevtske znanosti h gospodarski uspešnosti

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani in Sekcija farmacevtskih znanosti Slovenskega farmacevtskega društva organizirata strokovni simpozij z naslovom Doprinos farmacevtske znanosti in izobraževanja h gospodarski uspešnosti. Simpozij bo potekal 15. februarja popoldne v prostorih fakultete za farmacijo.

#družba znanost 13.2.2017 19:21

V Kranju odprli laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov

Na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju so odprli laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov. Namen laboratorija je usposobiti mlade strokovnjake, ki bodo znali učinkovito organizirati procese v podjetjih in pridobiti sposobnosti za uspešno vodenje, je povedal vodja laboratorija Tomaž Kern.

Sporočila