Znanost

znanost 19.8.2019 8:09

Znanstveniki bi vplivali na smer rasti korenin rastlin

Znanstveniki z Univerze za naravne vire na Dunaju so v rastlinskih hormonih našli ključ, ki odloča o tem, ali bo korenina rastlin pri svoji rasti sledila gravitaciji ali pa se bo usmerila v kakšno drugo smer. Te ugotovitve bi lahko v prihodnje pomagale usmerjati rast rastlin in jim omogočiti preživetje v suši.

znanost 17.8.2019 8:15

Zanikovalci podnebnih sprememb bolj zastopani v medijih kot znanstveniki

Tisti, ki zanikajo podnebne spremembe, si v medijih izborijo precej več pozornosti kot znanstveniki, ki trdijo drugače, je razvidno iz študije, objavljene v znanstveni reviji Nature Communications. Avtorji raziskave opozarjajo, da prav to bega javnost in upočasnjuje odgovor na izzive globalnega segrevanja.

#družba znanost 16.8.2019 13:06

Mladi bodo spoznavali svet elektrotehnike in multimedije

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo prihodnji teden potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki se ga bo udeležilo 140 mladih iz cele Slovenije. Nova znanja s področja elektrotehnike in multimedije bodo mladi pridobivali v okviru 14 tematskih delavnic ter ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove.

znanost 15.8.2019 11:15

Na Novi Zelandiji odkrili fosil pingvina

Znanstveniki so na Južnem otoku na Novi Zelandiji odkrili fosilne ostanke ogromnega pingvina, ki je bil skoraj tako visok kot odrasel človek.

znanost 13.8.2019 11:08

Znanstveniki z dvema zdraviloma dosegli velik napredek pri zdravljenju ebole

Znanstveniki so dosegli velik napredek pri iskanju učinkovitega zdravljenja ebole, potem ko sta dve zdravili v klinični študiji občutno povečali možnosti preživetja obolelih za to virusno hemoragično mrzlico. Študija je pokazala, da bi lahko več kot 90 odstotkov okuženih preživelo, če bi jih zdravili s tema dvema zdraviloma, poroča BBC.

Sporočila