Mediji

Mediji 9.7.2019 8:49

Petrovec v Italiji prejel priznano novinarsko nagrado

Dopisnik RTV Slovenija iz Rima Janko Petrovec je dobitnik nagrade Cristiana Matano, ki jo v Italiji podeljujejo za novinarska dela na temo Sredozemlja. Nagrado, ki so jo v ponedeljek zvečer podelili na Lampedusi, si je prislužil z dokumentarnim filmom Malta - temni obraz skokovite gospodarske rasti, ki ga je posnel za oddajo Globus.

Mediji znanost 3.7.2019 12:31

Renata Dacinger med najboljšimi evropskimi znanstvenimi novinarkami in novinarji leta

Novinarka Renata Dacinger s TV Slovenija se je na svetovni konferenci Združenja britanskih znanstvenih novinarjev zapisala med dobitnike nagrad za najboljše novinarke in novinarje, ki poročajo o znanosti. Zmagala je v kategoriji TV/video, so sporočili z RTV Slovenija. Nagrade so podelili v torek v štirih kategorijah.

Mediji 19.6.2019 15:21

Zaživel prvi portal za anonimno žvižgaštvo pri nas Žvižgač.si

Zaživel je prvi portal za anonimno žvižgaštvo pri nas Žvižgač.si. Portal žvižgačem zagotavlja najvišjo varnost pri zaščiti posredovanja informacij in dokumentov v javnem interesu. Portal upravlja Oštro, Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji.

Podjetja Mediji 6.6.2019 21:00

Največ nagrad diggit Agenciji 101

Ljubljansko Gospodarsko razstavišče danes gosti osmo konferenco o digitalnih komunikacijah Diggit, v sklopu katere so podelili tudi istoimenske nagrade. Največ nagrad - štiri zlate in dve velike - je osvojila Agencija 101, agenciji Mediodrom pa je strokovna žirija prisodila tri zlate nagrade.

Mediji 6.6.2019 20:18

Radio Ognjišče zbral več kot 26.000 evrov za 14-letnega Saša

Radio Ognjišče je 25. obletnico začetka oddajanja iz svojega koprskega studia praznoval z dobrodelno akcijo Srebrna diagonala. Tričlanska ekipa je v sklopu akcije v sredo prevozila več kot 350 kilometrov od Hodoša do Kopra in tako zbrala več kot 26.000 evrov za 14-letnega Saša, so sporočili z Radija Ognjišče.

Podjetja Mediji 4.6.2019 17:16

Raziskava: Tiskani mediji še imajo velik doseg

Mediji, ki sodelujejo pri raziskavi Raziskava branosti in bralcev (RBB), so letos izvedli kampanjo, s katero so ugotavljali, kako pomemben kanal so tiskani mediji. Ugotovili so, da so "še vedno izjemno pomemben kanal komuniciranja in promocije, posebej z možnostmi, ki jih založniki ponujajo poleg tiska", so sporočili iz družbe Delo.

Mediji 29.5.2019 15:19

RTVS odslej s celovitim pregledom parlamentarnega dogajanja

RTV Slovenija je danes zagnala portal, ki omogoča pregled dogajanja v parlamentu. Posnetki dogajanja v parlamentu sicer še vedno ostajajo del skupnega arhiva 4D, na novem portalu pa so dosegljivi samostojno in lažje dostopni za uporabnika, so zapisali na RTV Slovenija.