Mediji

Mediji 29.11.2018 13:26

Italijanski senator za ohranitev financiranja manjšinskih medijev

Vodja senatorjev Gibanja pet zvezd Stefano Patuanelli se je v sredo zavzel za izločitev slovenskega tiska iz popravka italijanskega proračuna, po katerem bi sicer manjšinski časopisi med drugim izgubili državne prispevke. Popravek proračuna, če bi bil sprejet v sedanji obliki, bi namreč resno ogrozil obstoj slovenskih manjšinskih medijev.

Mediji 29.11.2018 11:19

Murski val v zasebni lasti ostaja nepridobiten regionalni radio posebnega pomena

Murski val, ki je bil pred dobrim letom v središču pozornosti zaradi pomurskih občin, ker so ga nameravale kupiti, tudi v zasebni lasti ostaja nepridobitna regionalna radijska postaja posebnega pomena. Novi lastnik načrtuje nakup celotnega deleža, nocoj, na predvečer 60-letnice radia, pa bodo v gledališču Park pripravili posebno slovesnost.

Podjetja Mediji 25.11.2018 10:51

Ob padanju prodaje tiskanih medijev trafike tudi v prodajo elektronskih storitev

Vztrajno padanje prodaje tiskanih medijev izziv prinaša tudi trafikam, ki so v preteklosti večino prometa ustvarile s prodajo tiskovin in tobačnih izdelkov. Družba Tobačna 3Dva je rešitev med drugim našla v prodaji elektronskih storitev, ki sicer prinaša nižje marže, a velike prodajne količine. Trend rasti elektronskih storitev je spodbuden.

Mediji znanost 23.11.2018 21:16

Med letošnjimi nagrajenci DNS tudi novinarka STA

Na letošnji podelitvi novinarskih nagrad Društva novinarjev Slovenije (DNS) je nagrado prejela tudi novinarka Slovenske tiskovne agencije (STA) Lea Udovč. Nagrado je prejela v kategoriji dosežkov mladih novinarjev.

Mediji 23.11.2018 9:34

Ministrstvo za kulturo objavilo natečaj za medijskega inšpektorja

Ministrstvo za kulturo je danes objavilo natečaj za zasedbo delovnega mesta inšpektorja svetnika za področje medijev po tistem, ko je v začetku meseca medijska inšpektorica Sandra Vesel dala odpoved delovnega razmerja in odhaja s koncem januarja. Rok za prijavo na delovno mesto je osem dni.

Mediji 22.11.2018 21:30

Po opozorilih z okrogle mize se pritiskov na novinarstvo ne sme pomesti pod preprogo

Groženj in pritiskov na novinarstvo se ne sme pomesti pod preprogo, so opozorili govorci na okrogli mizi festivala Naprej/Forward. Izpostavili so pomen sodelovanja med novinarji in opozorili, da morata za novinarji, ki doživljajo pritiske, stati tako ceh kot medijska hiša. Novinarji lahko le tako nadaljujejo delo, ki je bilo prekinjeno nasilno.

Mediji 22.11.2018 21:11

Na festivalu Naprej/Forward tudi o lastništvu slovenskih medijev in medijski zakonodaji

Na okrogli mizi z naslovom Mediji pod drobnogledom v okviru medijskega festivala Naprej/Forward so se govorci med drugim dotaknili tudi poslovnih modelov in lastništev slovenskih medijev, ki v zadnjih letih iščejo načine za dolgoročno preživetje. Opozorili so še na zastarelo medijsko zakonodajo in druge izzive sodobnih medijev.

Mediji znanost 22.11.2018 15:55

Festival Naprej/Forward tudi letos z izstopajočimi medijskimi dosežki

Tudi na letošnjem medijskem festivalu Naprej/Forward, ki ga pripravlja Društvo novinarjev Slovenije, so predstavili domače medijske vsebine in projekte, ki so v preteklem letu izstopali iz povprečja. V Medijski beri so se predstavili ustvarjalci portalov STAznanost in Pod črto, projekta arbitraža na POP TV ter spletni strani Vestnik.si.