Mediji

Mediji 14.1.2019 15:29

Kadunčeva izbira za direktorja nacionalnega radia Štular

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Igor Kadunc je programskemu svetu zavoda predlagal, naj podpre kandidaturo Mirka Štularja za direktorja Radia Slovenija (RAS). Sicer se je Kadunc odločal med Štularjem, ki je zdaj odgovorni urednik Vala 202, ter urednico uredništva večernega in nočnega programa na Prvem programu RAS Darjo Groznik.

Mediji 9.1.2019 20:50

Židan: Časnik Delo nepogrešljiv del vsakdana slovenske družbe

Časnik Delo je nocoj zaznamoval 60. obletnico. Predsednik DZ je na slovesnosti poudaril, da je časnik zahvaljujoč kakovostnemu novinarskemu delu in številnim dopisništvom po svetu že pred desetletji postal in še vedno ostaja nepogrešljiv del vsakdana slovenske družbe. Delova osebnost leta 2018 sta postala kirurga Uroš Ahčan in Vojko Didanovič.

Mediji 7.1.2019 18:34

V igri za novega direktorja Radia Slovenija Groznikova in Štular

Od petih vlog, ki so prispele na razpis Radiotelevizije Slovenija (RTVS) za mesto direktorja Radia Slovenija, sta le dve popolni, so danes za STA pojasnili na RTVS. O imenih kandidatov, ki sta ju oddala, zaenkrat niso želeli govoriti. Po neuradnih informacijah, ki jih je pridobila STA, pa sta kandidata Darja Groznik in Mirko Štular.

Mediji 3.1.2019 10:09

Ob nedeljah zvečer nova slovenska kriminalistična serija Ekipa Bled

Na spored Televizije Slovenija 6. januarja prihaja nova slovenska nadaljevanka Ekipa Bled, v kateri bodo gledalci spremljali delo in življenje Luke, Nives in Ferda, treh kriminalistov različnih generacij na majhni policijski enoti na Bledu. Osemnajstdelna serija s 25-minutnimi epizodami bo na sporedu ob nedeljah ob 20. uri na TV SLO 1.

Mediji 31.12.2018 15:45

Caprisov Hladilnik toplega srca letos rekorden

Ekipa Radia Capris danes zaključuje dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, v okviru katere so zbrali 14.000 evrov in več kot tri tone prazničnih dobrot, igrač in izdelkov za osebno nego za družine v stiski z Obale. Tretja zaporedna akcija je bila letos rekordna, saj so v primerjavi z lani zbrali še enkrat toliko živil in ostalih pripomočkov.

Mediji 25.12.2018 10:00

Leto 2018: V medijih več skrbi kot optimizma

piše Bojan Šuštar

Leto 2018 je domačemu medijskemu prostoru zagotovo prineslo več razlogov za skrb kot za optimizem. Prepotrebna posodobitev področne zakonodaje je zaenkrat še vedno le želja. Nadaljevalo se je padanje naklad tiskanih medijev, na aktualnosti je pridobivalo vprašanje lastništva medijev. Žal so bili izpostavljena tema tudi pritiski na novinarje.

Mediji 18.12.2018 14:14

Nova podoba portala rtvslo.si

Spletna stran rtvslo.si je od svojega nastanka leta 1995 zamenjala sedem podob. Od danes lahko uporabniki portala rtvslo.si novice in druge vsebine spremljajo v novi preobleki, prenova pa se bo nadaljevala tudi v prihodnjem letu. Glavna sprememba je vizualna podoba spletnih strani in člankov, ki so končno prilagojeni prikazovanju na mobilnih napravah, so sporočili iz RTV Slovenija.