Mediji

Mediji 23.9.2020 14:18

Kulturno ministrstvo: Vlada ne želi uničiti RTVS in STA

Aktualna vlada ne želi uničiti Radiotelevizije Slovenija (RTVS) in Slovenske tiskovne agencije (STA), za to nima niti zakonske možnosti, so v današnjem odgovoru na zahteve več kulturnih organizacij poudarili na ministrstvu za kulturo. Pojasnili so, da v predlogih novel zakona o RTVS in zakona o STA sledijo zgledom v Evropski uniji.

Mediji 21.9.2020 14:52

Silva Križman v. d. odgovorne urednice Primorskih novic

Direktorica Primorskih novic Patricija Ukmar je z današnjim dnem za novo v. d. odgovorne urednice imenovala Silvo Križman, in sicer za obdobje dveh let. Križmanova je pred tem dobila tudi prepričljivo podporo aktiva novinarjev Primorskih novic.

Podjetja Mediji 4.9.2020 10:33

Telekom Slovenije zagnal postopke za prodajo TS Media

Telekom Slovenije je začel s postopki za izvedbo procesa prodaje odvisne družbe TS Media, so po četrtkovi seji nadzornega sveta sporočili iz Telekoma Slovenije. Družba TS Media ima v lasti portal Siol, pa še portala Najdi.si in Bizi.si ter blagovne znamke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol in AdSolution.

Mediji 3.9.2020 17:45

Na ljubljanski FDV z zbornikom proti političnemu podrejanju medijev

Na katedri za novinarstvo ljubljanske fakultete za družbene vede (FDV) so danes predstavili več kot 200 strani dolg zbornik, v katerem 31 avtorjev v 26 prispevkih izraža zaskrbljenost zaradi poskusov političnega podrejanja medijev v Sloveniji. Zbornik prinaša tudi poziv katedre k umiku vladnih predlogov medijskih zakonov iz zakonodajne procedure.

Mediji 31.8.2020 10:24

Hekerska skupina objavila povezavo do zaupnih podatkov Nove24TV

Hekerska skupina Anonymous je v petek objavila povezavo do zaupnih podatkov spletnega portala Nova24TV. Gre za staro varnostno kopijo spletne strani, so pojasnili na Novi24TV in napovedali kazensko ovadbo proti neznanim storilcem. Pri informacijskem pooblaščencu so medtem že začeli postopek ugotavljanja morebitnih kršitev varnosti osebnih podatkov.

Mediji 31.8.2020 10:09

Katedra za novinarstvo FDV poziva k umiku predlogov medijskih zakonov

Katedra za novinarstvo ljubljanske fakultete za družbene vede (FDV) politične stranke in druge akterje poziva, da ne podprejo predlaganih sprememb medijske zakonodaje in si prizadevajo za njihov umik. Predlogi sprememb so po njihovi oceni tako slabo in škodljivo pripravljeni, da jih tudi spremembe posameznih členov ne morejo bistveno izboljšati.

Mediji 25.8.2020 15:25

Preverjeno se v 20. sezoni vrača v ustaljeni termin

Informativno-magazinska oddaja Preverjeno se v 20. sezoni vrača v svoj ustaljeni torkov termin ob 22. uri, prvič v torek, 1. septembra, so sporočili iz POP TV. Od prve oddaje, ki je bila na sporedu 4. septembra 2001, je bilo sicer do danes objavljenih več kot 2000 različnih prispevkov.

Mediji 5.8.2020 14:20

Leto dni po soglasju o združevanju Dnevnika in Večera nič novega

Leto dni potem, ko je AVK prižgala zeleno luč, o združitvi časopisnih hiš Dnevnik in Večer ni znano nič novega. Eden od korakov naprej bi moral biti po napovedih storjen na skupščini Dnevnika, vendar takšne točke na dnevnem redu za konec avgusta sklicanega zbora delničarjev te medijske družbe ni.