Mediji

Mediji 26.2.2021 8:30

RTV posodobila portala programov narodnostnih skupnosti

RTV Slovenija je na spletni strani rtvslo.si posodobila in prenovila portala za italijansko in madžarsko narodnostno skupnost. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, sta portala nadgrajena tako vsebinsko kot oblikovno.

Mediji 25.2.2021 15:06

EANA pozvala vlado k prenehanju dejanj proti STA

Evropsko združenje tiskovnih agencij (EANA) je danes izrazilo "nestrinjanje s trenutnimi dejanji slovenske vlade proti svoji članici STA". Po ponovni zaustavitvi financiranja javne službe s strani vladnega urada za komuniciranje (Ukom) je EANA vlado pozvala, naj preneha z dejanji proti STA. Zaskrbljeni so tudi v Mednarodnem inštitutu za tisk (IPI).

Mediji 25.2.2021 14:56

Pahor: STA ima posebno poslanstvo in mora biti financirana

Predsednik države Borut Pahor meni, da je treba vse napore usmeriti v izhodno strategijo iz epidemije, se osredotočiti na okrevanje in glavne cilje predsedovanja Svetu EU. Vse ostalo pa je treba opraviti čim prej in brez velikih polemik, med to spada tudi imenovanje tožilcev ter financiranje STA, ki ima posebno poslanstvo in mora biti financirana.

Mediji 25.2.2021 12:57

Sindikat novinarjev: Ukom se spreneveda in odlaga plačilo STA v nasprotju z zakonom

Sindikat novinarjev Slovenije vlado poziva k spoštovanju zakonov in jasno zapisane obveznosti ustanovitelja, da bo zagotovil financiranje javne službe Slovenske tiskovne agencije (STA). Po njihovem mnenju se na vladnem uradu za komuniciranje (Ukom) sprenevedajo in plačilo odlagajo v nasprotju s sedmim protikoronskim zakonom.

Mediji 23.2.2021 16:47

Radio Slovenija z novo zvočno podobo in prenovljenim informativnim programom

Na Radiu Slovenija bodo z začetkom marca spremenili zvočno podobo informativnih oddaj, tudi sicer pa bodo osrednje radijske informativne oddaje deležne več sprememb, so sporočili z RTV Slovenija. Med drugim bo radijski dnevnik po novem vsak dan v tednu na sporedu pol ure prej, torej ob 18.30.

Mediji 22.2.2021 18:52

Tonin in Počivalšek za misijo EU o medijski svobodi v Sloveniji

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin je danes na Twitterju predsedniku vlade Janezu Janši predlagal, naj vlada v Slovenijo povabi misijo Evropske unije, ki bi preiskala stanje medijske svobode v Sloveniji. Toninov predlog je na Twitterju podprl prvak SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, Janša pa je oba tvita poobjavil.

Mediji novica 19.2.2021 15:52

O medijski svobodi v Sloveniji bi lahko marca razpravljal tudi Evropski parlament

Evropski parlament bo marca na plenarnem zasedanju razpravljal o vladnih poskusih utišanja svobodnih medijev na Poljskem in na Madžarskem. Druga največja politična skupina v Evropskem parlamentu, S&D, pa bo vložila zahtevo, da se razprava razširi tudi na Slovenijo, je danes sporočila evropska poslanka iz vrst te politične skupine Tanja Fajon (SD).

Mediji 18.2.2021 17:26

V Evropski komisiji obsodili Janševe obtožbe novinarjev

V Evropski komisiji so danes obsodili obtožbe slovenskega premierja Janeza Janše na Twitterju, da avtorica kritičnega članka spletnega medija Politico o položaju medijev v Sloveniji laže. Ob tem so izpostavili, da so sovraštvo, grožnje in osebni napadi na novinarje nesprejemljivi.