Mediji

Mediji 17.9.2021 15:54

Društvo novinarjev Slovenije razpisalo nagrade Čuvaj/Watchdog za leto 2021

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) je razpisalo nagrade Čuvaj/Watchdog za leto 2021. Za štiri razpisane nagrade se lahko potegujejo novinarska dela, objavljena od septembra lani do 17. septembra letos. Nagrajence bosta določili posebni skupini. Rok za predložitev kandidatur in izborov poteče 18. oktobra, so sporočili iz DNS.

Mediji 15.9.2021 9:31

Primorske novice v jesen z novim formatom

Primorske novice v jesen vstopajo z novim formatom, vsebinsko prenovo, predvsem v prilogah 7. val in Sobota, ter revijalnima prilogama Stop in Zvezde, so sporočili s časnika. Sprememba formata, časnik bo namreč izhajal v nekoliko večjem formatu in v dveh snopičih, je posledica zamenjave tiskarne, so pojasnili.

Mediji 7.9.2021 11:02

Na spletu zaživel novi portal Kritika

Slovenski gledališki inštitut (Slogi) je na spletu vzpostavil prostor za referenčno slovensko gledališko kritiko (predvsem) institucionalne produkcije in tudi tako stopil v konstruktivni dialog z gledališko umetnostjo. Portal Kritika je zaživel danes, vzpostavljen je kot samostojna enota slovenskega gledališkega portala SiGledal.

Mediji 28.8.2021 9:27

Tri četrtine Evropejcev internet lani uporabljalo za prebiranje novic

Tri četrtine uporabnikov interneta v EU, starih med 16 in 74 let, je lani slednjega največ uporabljalo za prebiranje spletnih novic, časopisov ali revij, ugotavlja evropski statistični urad Eurostat. V Sloveniji je internet v ta namen uporabilo 82 odstotkov oseb.

Mediji 2.7.2021 15:41

V DNS začudeni nad rešitvami v zakonu o avdiovizualnih medijskih storitvah

V Društvu novinarjev Slovenija (DNS) so začudeni nad rešitvami, ki jih v zakonu o avdiovizualnih medijskih storitvah predlaga pristojno ministrstvo in so podporo dobile tudi na pristojnem odboru DZ. Opozarjajo na dodatno obremenitev domačih televizijskih programov in ponudnikov VOD-storitev (video on demand).

Mediji 2.7.2021 11:55

Dnevnik ima 70 let

Na današnji dan, 2. julija 1951, je prvič izšel Ljubljanski dnevnik, predhodnik današnjega Dnevnika. "Dnevnik je bil in ostaja skupnost ljudi, ki se angažiramo, ker nam ni vseeno," je v današnjem uvodniku zapisal odgovorni urednik časnika Miran Lesjak.

Mediji 30.6.2021 12:00

Medijske organizacije ugotovile sistematično vladno spodkopavanje medijev v Sloveniji

Slovenska vlada vse bolj sistematično spodkopava kritične medije v Sloveniji, so ugotovili partnerji pobude za hitro odzivanje v zvezi s svobodo medijev MFRR, ki so konec maja in v začetku junija izvedli virtualno misijo v Sloveniji. V poročilu, ki so ga objavili dan pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU, so opozorili na pritiske na STA.