Mediji

Mediji 12.6.2021 11:00

Informativni spletni portal N1 bo zaživel 16. junija

Družba United Media, ki je del skupine United Group, bo informativni spletni portal blagovne znamke N1 v Sloveniji zagnala v sredo, 16. junija. Portal N1 Slovenija bo upravljala za ta namen ustanovljena družba Adria News, katere direktorica je Katja Šeruga, ki je tudi odgovorna urednica portala. Naložba v Sloveniji znaša 1,3 milijona evrov.

Mediji 9.6.2021 6:00

Radio Študent danes začenja z oddajanjem posebnega gverilskega programa

Na Radiu Študent bodo v sodelovanju z Iniciativo za Radio Študent od danes in vse do petka vsak dan med 11. in 15. uro oddajali poseben gverilski radijski program, poimenovan Radio Kričač. Frekvenca Radia Študent se tako vrača k svojim koreninam za svobodo izraza ter proti kratkovidnim represijam, so sporočili.

Mediji 6.6.2021 18:14

Radijska informativna oddaja Studio ob 17.00 obeležil 45-letnico

Radio Prvi v sklopu Radia Slovenija je v ponedeljek, 31. maja, obeleževal 45. obletnico obstoja oddaje Studio ob 17.00. V ta namen so pripravili posebno jubilejno oddajo, v kateri so gostovali številni trenutni in bivši ustvarjalci in sodelavci Studia ob 17.00. V pogovorih so spomnili na pestro zgodovino oddaje, v kateri se, po besedah ustvarjalcev, zrcali tudi zgodovina slovenske države.

Mediji 2.6.2021 9:39

TI Slovenia omogoča nov varen kanal za žvižgače

Transparency International (TI) Slovenia je okrepil delovanje Centra Spregovori! z novo tehnološko rešitvijo, ki omogoča varno in anonimno prijavo sumov nepravilnosti, hkrati pa omogoča dvosmerno komunikacijo s svetovalci Centra Spregovori, so sporočili iz organizacije.

Mediji 1.6.2021 14:10

Končan formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) končuje formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek, v okviru katere so za pomoč Slovenski tiskovni agenciji (STA) v mesecu dni zbrali 264.500 evrov. Donacije prek SMS sporočil niso več možne, če bo kdo želel donirati na transakcijski račun, lahko to še vedno stori do konca junija, so sporočili.

Mediji 31.5.2021 15:37

Evropska komisija z julijem spet odpira medijsko središče

Evropska komisija bo z julijem ponovno odprla medijsko središče, ki ga je zaprla sredi marca lani zaradi pandemije covida-19, ter s tem novinarjem spet omogočila fizično navzočnost na dnevnih brifingih in novinarskih konferencah, so danes sporočili v komisiji.

Mediji 28.5.2021 11:36

Študenti novinarstva izrazili zaskrbljenost nad trenutnim stanjem v medijih

Študenti novinarstva z ljubljanske fakultete za družbene vede so v izjavi za javnost izrazili zaskrbljenost nad trenutnim stanjem v medijih in obračunavanjem oblasti s tistimi, ki opravljajo svojo dolžnost in ščitijo pravico javnosti do informiranosti. Kot bodoči novinarji so izrazili podporo vsem trenutno zaposlenim v medijih.

Mediji 22.5.2021 8:50

Na virtualno misijo v Sloveniji prihajajo evropske novinarske organizacije

pripravila Jasna Vrečko

V Sloveniji bo prihodnja dva tedna virtualno potekala misija pobude za hitro odzivanje v zvezi s svobodo medijev MFRR, s katero želijo partnerji MFRR oceniti opozorila o poslabšanju okolja za svobodo medijev v minulem letu. V okviru misije so načrtovani pogovori s predstavniki različnih sfer, poročilo pa naj bi sledilo do julija.