Mediji

Mediji 11.11.2019 15:59

V sindikatih Dnevnika in novinarjev za spoštovanje danih zagotovil

V sindikatih Dnevnika in novinarjev Slovenije ter v društvu novinarjev ob napovedanem kolektivnem odpuščanju novinarjev Dnevnika pozivajo lastnika Bojana Petana in upravo družbe k spoštovanju delovnopravne zakonodaje. Še zlasti se zavzemajo za spoštovanje zagotovil, ki jih je Petan dal zaposlenim in javnosti.

Mediji 5.11.2019 17:31

V veljavo stopile spremembe novinarskega kodeksa

Danes so začele veljati spremembe Kodeksa novinarjev Slovenije, ki se nanašajo predvsem na člene o zasebnosti in izogibanju senzacionalističnemu poročanju. Pri elektronskih publikacijah pa se zahteva transparentnost pri popravljanju napak in dopolnjevanju že objavljenih prispevkov, so danes sporočili iz Društva novinarjev Slovenije.

Mediji 5.11.2019 16:32

RTVS: Stroški satelitskega oddajanja TV Koper-Capodistria previsoki

RTVS je po opozorilih, da od sobote preko satelitskih anten ne bo več mogoče gledati oddaj TV Koper-Capodistria za italijansko manjšino, pojasnila, da za financiranje manjšinskih programov v sedanjem obsegu ne prejemajo dovolj denarja. Izpostavili so tudi, da je njihove programe mogoče kjer koli spremljati preko spleta in kabelskih operaterjev.

Mediji 2.11.2019 15:15

Bandelj zaskrbljen zaradi težav Televizije Koper-Capodistria

Walter Bandelj, predsednik ene od krovnih organizacij slovenske narodne skupnosti v Italiji, Sveta slovenskih organizacij (SSO), je danes izrazil zaskrbljenost zaradi napovedane ukinitve satelitskega oddajanja italijanskih programov Televizije Koper-Capodristria čez teden dni.

Mediji 29.10.2019 10:29

Časorisu mednarodna nagrada IAA za projekt Zgodbe otrok sveta

Zavod Časoris, ki izdaja istoimenski spletni časopis za otroke, je za projekt Zgodbe otrok sveta na ponedeljkovi prireditvi na Dunaju prejel nagrado Intercultural Achievement Award (IAA) za dosežke na področju multikulturnosti v letu 2019, so sporočili iz zavoda.

Mediji novica 7.10.2019 13:07

EU potrdila direktivo o zaščiti žvižgačev

Države članice EU so danes potrdile direktivo o zaščiti žvižgačev, so sporočili iz Bruslja. Nova zakonodaja zajema številna področja prava EU, od preprečevanja pranja denarja, varstva podatkov in zaščite finančnih interesov EU do javnega zdravja, okoljske zaščite in jedrske varnosti.

Mediji 7.10.2019 9:20

Informativni blok na TVS odslej v celoti na voljo tudi v znakovnem jeziku

Na Televiziji Slovenija (TVS) bo od danes informativni blok ob 19. uri v celoti na voljo tudi v slovenskem znakovnem jeziku. Gluhi gledalci so lahko doslej s pomočjo tolmača spremljali oddaji Dnevnik in Slovenska kronika, po novem pa bo to veljalo tudi za oddaji Šport in Vreme, so sporočili z Radiotelevizije Slovenija.