Mediji

Mediji 11.10.2017 13:15

Z akcijo Mali koraki za veliki cilj do sredstev za hišo zavetja Palčica

Sodelavci medijske hiše Pro plus so danes v okviru akcije Mali koraki za veliki cilj krenili na tekaško pot, na kateri bodo v treh dneh po Sloveniji pretekli 187 kilometrov. S tokratno že 7. dobrodelno akcijo zbirajo sredstva za hišo zavetja Palčica, kamor se zatečejo otroci, ki so v domačem okolju ogroženi ali žrtve zlorabe.

Mediji 7.10.2017 10:27

Ministrstvo prižgalo zeleno luč za prevzem Pop TV in Kanala A

Skupina United Group, ki je poleti napovedala prevzem družbe Pro Plus, pod okrilje katere oddajata televiziji POP TV in Kanal A, je po poročanju medijev dobila zeleno luč ministrstva za kulturo. O prevzemu mora zdaj odločiti še Javna agencija RS za varstvo konkurence.

Mediji 4.10.2017 12:39

Siol.net z mesta najbolj obiskane spletne strani po osmih letih izrinil 24ur.com

Spletni portal Siol.net je septembra postal najbolj obiskan slovenski spletni medij in s tega mesta izrinil 24ur.com, ki je vodil vse od junija 2009. Podatki raziskave, ki meri obiskanost slovenskih spletnih strani, kažejo, da je Siol.net septembra obiskalo 684.491 različnih obiskovalcev, kar je več kot polovica vseh slovenskih uporabnikov spleta.

Podjetja Mediji 3.10.2017 11:27

Mariborska televizija RTS spet med živimi

Mariborska regionalna televizija RTS, ki je vse od stečaja družbe Tele 59, oddajala arhivske oddaje in s tem v času iskanja novih lastnikov uspela obdržati frekvenco, je v ponedeljek začela oddajati prenovljeni program. Kot je danes povedal finančni direktor RTS 24 Martin Vrečko, želijo v prihodnje postati medij nacionalnega pomena.

Mediji 3.10.2017 7:00

STA z novo storitvijo spletnih video prenosov v živo

Slovenska tiskovna agencija (STA) z oktobrom uvaja novo storitev STAvživo, v okviru katere bo zagotavljala spletne video prenose v živo z izbranih dogodkov v Sloveniji. Storitev zagotavljamo v sodelovanju z ekipo Vživo.si, ki ima večletne izkušnje s področja spletnih prenosov v živo.

Mediji 30.9.2017 9:35

Marketing magazin o lanskem poslovanju medijev

Skupni prihodki medijev v Sloveniji so lani dosegli 315 milijonov evrov, kar je dva odstotka manj kot leta 2015, ugotavlja revija Marketing magazin v letnem pregledu poslovanja medijev. Najbolj dobičkonosna sta bila Delo in Dnevnik, največji padec prometa pa sta zabeležila Mladinska knjiga in Večer.

Mediji 25.9.2017 19:37

Novi predsednik programskega sveta RTVS Ciril Baškovič

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je v uvodu današnje seje za novega predsednika sveta izvolil Cirila Baškoviča. Za izvolitev bi rabil najmanj 15 glasov, svetniki pa so mu jih zaupali 19, nihče ni glasoval proti. Baškovič je na čelu sveta nasledil Mirana Zupaniča, ki je julija odstopil tako s predsedniške kot svetniške funkcije.