Mediji

Mediji 21.3.2017 12:59

Odgovorni urednik Večera od 10. aprila Matija Stepišnik

Po štirih letih in pol na mestu odgovorne urednice časnika Večer Katja Šeruga v aprilu odhaja na mesto direktorice uredništev v Skupini Večer, aktualni urednik notranjepolitičnih in gospodarskih vsebin Matija Stepišnik pa bo postal novi odgovorni urednik Večera in spletne strani Večer.com, so objavili na Večerovi spletni strani.

Mediji 20.3.2017 19:32

Večer s prenovljeno spletno stranjo

Mariborska medijska hiša Večer je danes vklopila prenovljeno spletno stran. Ta po navedbah Večerove ekipe prinaša tako tehnično kot tudi vsebinsko nadgradnjo. Med vsebinskimi novostmi izpostavljajo dve rubriki - Dosjeji in Vedeži.

Mediji 14.3.2017 22:32

Pozivi k rešitvi terminološke dileme popravka in posodobitvi medijske zakonodaje

Zakaj morajo mediji objavljati neresnične popravke, so se na nocojšnji okrogli mizi v organizaciji Društva novinarjev Slovenije (DNS) spraševali sodelujoči, ki so se strinjali glede terminoloških zapletov pri poimenovanju pravice do popravka. Opozorili so tudi na nujnost sprememb in posodobitve medijske zakonodaje.

Mediji 12.3.2017 12:25

Pravica do popravka medijem v praksi povzroča kar nekaj težav

pripravila Sabina Lavrič

Uveljavljanje dveh institutov našega medijskega prava, pravice do popravka in do odgovora, ki sta tudi ustavni kategoriji, je večkrat težavno. Novinarji opažajo, da mestoma neustrezna medijska regulacija dopušča zlorabe teh pravic, ki so posledica nenavadnih sodnih praks. Tako se dogaja, da morajo mediji objaviti tudi očitno neresnične popravke.

Mediji #družba 10.3.2017 11:59

Koalicija društev za izboljšanje dostopnosti do avdiovizualnih storitev za invalide

Koalicija za dostopne avdiovizualne medijske storitve je na ministra za kulturo Toneta Peršaka naslovila poziv za izboljšanje dostopnosti do avdiovizualnih medijskih storitev za invalide. Od ministra pričakujejo aktivnejši pristop k uresničevanju obveznosti v zvezi s tem in jasen pravni okvir za zagotavljanje teh storitev, so sporočili.

Mediji 24.2.2017 10:35

Na RTVS znova v iskanje generalnega direktorja

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je danes na portalu MMC objavil ponovljen razpis za mesto generalnega direktorja zavoda. Razpisna komisija bo pisne vloge sprejemala do vključno 27. marca. Kandidati bodo o izidu obveščeni v roku 30 dni po koncu razpisa. Mandat generalnega direktorja traja štiri leta.

Mediji 20.2.2017 9:21

Delo: Stojimo za svojimi besedami

Medijska hiša Delo je v teh dneh zagnala korporativno oglasno kampanjo, s katero uredniki Delovih medijev sporočajo, da stojijo za svojimi besedami. Družba s kampanjo po lastnih navedbah lovi duha časa, ko postaja vse bolj pomembno razlikovanje med resničnimi, lažnimi in napačnimi novicami.

Mediji 19.2.2017 11:24

Novinarski sindikat in uprava Dela v zaostrenih odnosih za pogajalsko mizo

piše Bojan Šuštar

Sindikat novinarjev Dela in Sindikat Delo-Pergam bosta v torek z upravo družbe Delo začela pogajanja za dopolnitev podjetniške kolektivne pogodbe, ki sta jo Pergam in uprava podpisala oktobra lani. Podpis je izzval nezadovoljstvo v novinarskem sindikatu, kjer so upravi očitali, da jih je namerno izločila, zato so zahtevali ponovno odprtje pogajanj.