Mediji

Mediji 30.6.2020 9:39

Planet TV naj bi dobil madžarskega lastnika

Telekom Slovenije je po informacijah urednika portala Požareport Bojana Požarja prodal Planet TV madžarski televizijski hiši TV2. Cena naj bi znašala pet milijonov evrov, je Požar danes zapisal na Twitterju. V Telekomu Slovenije informacije za zdaj niso niti potrdili niti zanikali, vse informacije bodo, tako kot doslej, objavljene na Seonetu.

Mediji 21.6.2020 14:20

RTV Slovenija na novem spletnem kanalu z vsebinami za otroke in mladostnike

V okviru Radiotelevizije (RTV) Slovenija deluje nov spletni kanal Radio Z, ki je namenjen predvsem otrokom v bolnišnicah. Prepričani pa so, da bo spletni kanal dobrodošla pomoč tudi vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem v osnovnih in srednjih šolah. Razporeditev vsebin v dnevu namreč sledi potrebam otrok v bolnišnicah, vrtcih in šolah.

Mediji 15.6.2020 14:23

Novinarji brez meja objavili seznam 30 junakov obveščanja v času pandemije

Nevladna organizacija Novinarji brez meja (RSF) je objavila seznam 30 junakov obveščanja v času pandemije koronavirusa. Na seznamu so novinarji, žvižgači in mediji, katerih pogum, vztrajnost ali inovativnost je pripomogel k širjenju zanesljivih in pomembnih informacij med pandemijo, utemeljujejo. Na seznamu je tudi Slovenec Blaž Zgaga.

Mediji 12.6.2020 18:30

Ob 100. obletnici revije Maska izšla številka v sodelovanju z Radiom Študent

Ob 100-letnici izida prve številke časopisa za scenske umetnosti Maska bodo izšle tri dvojne jubilejne 200. številke te revije. Pri prvi 200aa Potencialnosti so sodelovali z Redakcijo za kulturo in humanistične vede Radia Študent. Izbor prinaša predelave 16 radijskih oddaj iz časa štirih urednikov, s katerimi so ob priložnost pripravili pogovor.

Mediji 8.6.2020 11:15

Vodenje Sindikata novinarjev Slovenije prevzel Igor Dernovšek

Skupščina Sindikata novinarjev Slovenije je za novega predsednika izvolila novinarja Dnevnika Igorja Dernovška. Ta meni, da mora SNS postati krovni sindikat vseh novinarjev. Izboljšati je treba komunikacijo s članstvom, dokončno odpraviti prakso prekarnega dela v medijskih hišah in poskušati doseči podpis panožne kolektivne pogodbe, je izpostavil.

Mediji 27.5.2020 16:50

Na kulturnem ministrstvu zaenkrat redkobesedni o prenovi medijske zakonodaje

Na ministrstvu za kulturo zaenkrat še ne želijo govoriti o podrobnostih načrtovane prenove medijske zakonodaje, saj po njihovih navedbah predlogi še niso dovolj dodelani. So pa za STA pojasnili, da preučujejo predlog novele zakona o medijih, ki ga je pripravila prejšnja vlada. Ocenili so namreč, da je predlog dober in lahko služi kot osnova.

Mediji 18.5.2020 16:23

V slovenskih medijih že več kot 135.000 objav o pandemiji

Od objave prvih informacij o nenavadni pljučnici v začetku januarja do nedelje se je v slovenskih medijih zbralo 135.186 objav, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, ugotavljajo v družbi Press clipping. Največ objav v enem samem dnevu so zabeležili 17. marca, in sicer 2749. V tednih po 22. marcu je sledil postopen upad tovrstnih objav.

Mediji 14.5.2020 14:14

Na FDV proti poseganju v avtonomijo novinarskega poklica

Na katedri za novinarstvo fakultete za družbene vede so zaskrbljeni "zaradi različnih oblik podrejanja novinarstva ter poniževanja novinark in novinarjev, ki so z nastopom nove vlade postale del vsakdana". Poseganje v avtonomijo novinarskega poklica oži svobodo izražanja in namesto demokratičnega političnega komuniciranja širi enoumje, navajajo.