Mediji

Mediji znanost 21.3.2019 11:20

STA s pomočjo Googla v razvoj digitalnega uredniškega asistenta

Slovenska tiskovna agencija (STA) je na mednarodnem razpisu sklada DNI Innovation Fund, ki ga je ameriški spletni velikan Google ustanovil skupaj z več vodilnimi evropskimi medijskimi hišami, uspela s projektom razvoja digitalnega pomočnika za urednike.

Mediji 20.3.2019 15:18

Radio Študent bo abrahama srečal v družbi Mimika Orchestra in Laibach

Petdeset dni pred 50-letnico neprekinjenega oddajanja Radia Študent so na današnji novinarski konferenci, ki so jo prenašali neposredno v eter, radijci predstavili, kaj vse se bo v prestolnici in drugih mestih po državi dogajalo ob njihovem jubileju. Glavni dogodek se bo zgodil 9. maja v Križankah, ko bodo med drugimi nastopili Laibach.

Mediji 19.3.2019 16:54

STA tudi lani zvišala prihodke

Slovenska tiskovna agencija (STA) je leto 2018 sklenila s 4,05 milijona evrov prihodkov, kar je tri odstotke več kot v 2017, s čimer se nadaljuje dinamika rasti iz prejšnjih let. Rast prihodkov je posledica krepitve tržnih prihodkov, medtem ko se delež proračunskega nadomestila v skupnih prihodkih še naprej zmanjšuje.

Mediji novica 16.3.2019 9:09

Dopisnik Spiegla: O evropski politiki bi morali poročati kot o domači

Bruseljski dopisnik nemškega tednika Spiegel Peter Müller je na petkovem pogovoru v Trubarjevi hiši literature novinarjem svetoval, da je treba o evropski politiki poročati kot o domači, saj ima ta neposreden vpliv tudi na države članice. Na ta način bi lahko novice iz Bruslja imele večji doseg v domači javnosti, je ocenil.

Mediji znanost 5.3.2019 15:51

Poljudnoznanstvena Frekvenca X praznuje 10 let

Frekvenca X, radijska oddaja in podkast Vala 202 o znanosti, bo 19. marca praznovala 10 let, v katerih so ustvarjalci poslušalcem ponudili več kot 400 oddaj z več kot 1000 domačimi in tujimi znanstveniki. Obletnico bodo obeležili s posebnim programom in multimedijskimi vsebinami, so sporočili z RTV Slovenija.

Mediji 21.2.2019 15:14

Slavko Bobovnik bo vodil Milijonarja na Planet TV

Na Planet TV bo s 4. marcem prišel kviz Milijonar, vodil pa ga bo nekdanji dolgoletni novinar in voditelj na Televiziji Slovenija Slavko Bobovnik. Izkušeni voditelj se bo tako preizkusil v novi vlogi, a ključno bo še vedno postavljanje vprašanj, so prepričani na Planet TV.

Podjetja Mediji 20.2.2019 12:39

Styria vstopila v lastnika portalov Žurnal24 in MedOverNet

Avstrijska medijska družba Styria Media International je kupila manjšinska deleža v družbah Feniks Media, ki izdaja novičarski portal zurnal24.si, in OverNet, ki izdaja zdravstveni in forumski portal Med.Over.Net, so danes sporočili iz spletnega portala zurnal24.si.

Mediji #družba 18.2.2019 13:12

Manica J. Ambrožič vitezinja nacionalnega reda za zasluge Francoske republike

Novinarka, voditeljica in odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Manica J. Ambrožič je dobila odlikovanje vitezinje nacionalnega reda za zasluge Francoske republike. Odlikovanje je nagrada za njeno delovanje in zavzetost pri poglabljanju odnosov med Francijo in Slovenijo, saj je diplomirana francistka in novinarka Manica J. Ambrožič odigrala pomembno vlogo pri obveščanju slovenske javnosti o aktualnem političnem in družbenem dogajanju v Franciji.

Mediji 12.2.2019 17:11

Na okrogli mizi o svobodi medijev pozivi h končanju napadov na novinarje

Napadi na novinarje, ki se običajno začnejo z grožnjami, se morajo končati, novinarje pa je treba bolje zaščititi, so poudarili sodelujoči na današnji okrogli mizi v Evropskem parlamentu v Strasbourgu, ki jo je vodil evroposlanec Igor Šoltes (Zeleni). Evropsko unijo, Svet Evrope in njune članice pa so pozvali, naj ukrepajo.