Mediji

Mediji 15.4.2018 9:16

Danes mineva 50 let od prvega Dnevnika Televizije Slovenija

Osrednja informativna oddaja Televizije Slovenija danes praznuje 50 let, odkar gledalcem vsak večer posreduje najpomembnejše novice iz Slovenije in tujine. Na današnji dan leta 1968 sta iz studia TV Ljubljana gledalce prvega slovenskega TV Dnevnika pozdravila Marija Velkavrh in Vili Vodopivec, vremensko napoved je posredoval Pavle Jakopič.

Mediji 10.4.2018 17:22

Na okrogli mizi opozorila o zastarelosti medijske zakonodaje

Sodelujoči na današnji okrogli mizi o vlogi in pomenu radijskih in televizijskih medijev v slovenskem prostoru so se zavzeli za novo medijsko zakonodajo, saj je obstoječa zastarela. Prav tako so opozorili na administrativno preobremenjenost zlasti manjših medijev.

Mediji 30.3.2018 13:56

V medijih lani devet odstotkov več oglasov

Izmerjeni obseg oglaševanja v slovenskem prostoru je po podatkih Mediane lani dosegel dobro milijardo evrov, kar je devet odstotkov več kot leto prej. V bruto slovenskem oglaševalskem kolaču še vedno močno prevladuje televizija z več kot 80-odstotnim deležem, med televizijskimi programi pa je na prvem mestu POP TV.

Mediji 30.3.2018 12:13

V AmChamu si želijo čimprejšnje odločitve glede prevzema Pro Plusa

V Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham Slovenija) si želijo, da bi Agencija za varstvo konkurence (AVK) čim hitreje odločila v postopku presoje koncentracije med družbama Slovenia Broadband in Pro Plus. Prek Slovenia Broadband Pro Plus in Novo TV na Hrvaškem prevzema skupina United Group, ki je v lasti ameriškega sklada KKR in EBRD.

Mediji 29.3.2018 18:10

AVK še ni odločila o prevzemu Pro Plusa

Agencija za varstvo konkurence (AVK) še ni sprejela odločitve v postopku presoje koncentracije med družbama Slovenia Broadband in Pro Plus. Senat AVK je v sredo zgolj obravnaval predlog korektivnih ukrepov, ki jih je predložila družba Slovenia Broadband, medtem ko se postopek presoje koncentracije nadaljuje. Več informacij za zdaj ne morejo podati.

Mediji 29.3.2018 16:16

Stepišnik, Zupaničeva in Steinbuch kršili kodeks Društva novinarjev Slovenije

Častno razsodišče DNS je ugotovilo, da sta odgovorni urednik in novinarka Večera Matija Stepišnik in Jelka Zupanič kršila novinarski kodeks, ker ob objavi prispevka z obtožbami na račun Anuške Delić nista pridobila njenega odziva. Kodeks je s prispevkom o novi radijski mreži kršil tudi odgovorni urednik Portala Plus Dejan Steinbuch.

Mediji 27.3.2018 16:56

Varuh poziva medije k tankočutnosti pri poročanju z javnih obravnav

Varuh človekovih pravic poziva medije k tankočutnosti pri poročanju s sodišč v medijsko odmevnih primerih. Kot poudarja, je dolžnost medijev, da se še pred objavo vsakič sproti vprašajo, kdaj s svojim delom še ne presegajo praga dopustnega načina novinarskega poročanja.

Mediji 21.3.2018 8:46

AVK prejela predloge korektivnih ukrepov pri prevzemu Pro Plusa

AVK je v okviru postopka presoje prevzema Pro Plusa s strani družbe Slovenia Broadband prejela predlog korektivnih ukrepov. Teh je več, nanašajo se na ohranitev ločene korporacijske strukture, prodajo TV programov Orlando Kids in OK Bambino, oglaševanje in dostop do televizijskih kanalov Pro Plusa. AVK mnenje deležnikov na trgu pričakuje do petka.

Mediji novica 12.3.2018 15:26

Strokovnjaki: Dezinformacije ustreznejši izraz kot lažne novice

Evropski strokovnjaki so danes predstavili prvo poročilo o pojavu lažnih novic in dezinformacij. Izraz dezinformacije se jim zdi ustreznejši kot lažne novice. Poleg opredelitve pojma dezinformacij ponujajo vrsto priporočil in načela za delovanje družbenih omrežij. V evropski potrošniški organizaciji Beuc so kritični, da so zgrešili bistvo.