Mediji

Mediji znanost 17.6.2018 7:30

Nad lažne novice z blockchainom in množicami

Slovenski startup Eventum se je v boju proti lažnim novicam odločil povezati sodobne tehnologije z "najstarejšo obliko preverjanja dejstev" - pametjo množic. Na decentralizirani platformi, ki je trenutno še v fazi testiranja, podjetje od posameznikov prejema informacije, ki jih drugi nato preverijo.

Mediji 6.6.2018 14:30

V igri za novega direktorja nacionalne televizije ostajata Šetinc Paškova in Medved

Programski svet RTVS bo na seji 18. junija predvidoma odločal tudi o novem direktorju nacionalne televizije. Na razpis, ki se je iztekel 28. maja, so prispele štiri prijave. Od teh je ena prispela prepozno, ena pa se je izkazala za nepopolno. Po še vedno neuradnih podatkih sta pravočasno in popolni prijavi oddala Mojca Šetinc Pašek in Zoran Medved.

Mediji 30.5.2018 14:57

Za medijsko središče ob nedeljskih volitvah akreditiranih 366 predstavnikov medijev

Urad vlade za komuniciranje (Ukom) in Državna volilna komisija ob nedeljskih volitvah v DZ na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirata medijsko središče. Do zdaj se je akreditiralo 366 predstavnikov medijev iz 40 domačih in tujih medijskih hiš. Med njimi je 40 predstavnikov tujih medijev iz devetih držav, so za STA pojasnili na Ukomu.

Mediji 30.5.2018 11:28

V Novi pošti pogovor o prekarnosti v kulturi in novinarstvu

V Novi pošti je v torek potekal pogovor o prekarnosti v kulturi, umetnosti in novinarstvu. Sodelujoči so spomnili, da v Sloveniji tretjina samozaposlenih v kulturi živi pod pragom revščine in se jim obeta uborna pokojnina. Na področju novinarstva je prekarce težje določiti, saj ni točnih podatkov, koliko novinarjev ni v rednih delovnih razmerjih.

Mediji 20.5.2018 19:23

Gregor Peternel novi odgovorni urednik športnega programa TVS

Gregor Peternel je s 16. majem 2018 nastopil štiriletni mandat odgovornega urednika športnega programa Televizije Slovenija (TVS). Na mesto odgovornega urednika ga je na predlog direktorice TVS Ljerke Bizilj imenoval generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

Mediji 20.5.2018 18:33

Prizma optimizma praznuje 40-letnico

Razvedrilna radijska oddaja Prizma optimizma obeležuje 40-letnico. Ustvarjalci te oddaje 1. programa Radia Slovenija ob obletnici pripravljajo štiri oddaje - v Kopru, Novem mestu in Novi Gorici ter v Velenju, v katerem bo 2. junija potekala oddajo v živo.

Mediji 10.5.2018 13:12

Nova mobilna aplikacija 24ur.com šport

Spletni portal 24ur.com je razvil novo mobilno aplikacijo 24ur.com šport. Ta je namenjena tako tistim uporabnikom, ki spremljajo le najbolj razburljive končnice najboljših tekem na svetovni ravni, kot tistim, ki jih zanimajo vsa športna statistika lokalnih tekem, lestvice, napovedi, novice, posnetki ali zgodbe.

Mediji 9.5.2018 8:51

Delo.si s prenovljeno podobo

Medijska hiša Delo je prenovila svoje spletno mesto www.delo.si. Ta prinaša novice v novem, sodobnem dizajnu z večjim vizualnim poudarkom in več interaktivnosti. Posebno pozornost so dobile lokalne novice, ki jih vsak dan pokriva Delova razvejana mreža dopisnikov od Primorske do Prekmurja.