Mediji

Mediji 14.5.2021 12:51

Civicus v novem poročilu opozarja na pritiske Janše na civilno družbo in medije

Globalno združenje organizacij civilne družbe Civicus v novem poročilu opozarja, da premier Janez Janša in stranka SDS v Sloveniji še naprej blatita civilno družbo in medije. Izpostavljajo zaskrbljenost zaradi napadov vlade na Slovensko tiskovno agencijo in dodajajo, da je morala civilna družba na ustavnem sodišču izpodbijati prepoved protestov.

Mediji 14.5.2021 9:51

Slovenske novice praznujejo 30 let izhajanja

Slovenske novice danes praznujejo 30 let izhajanja, svoj jubilej pa obeležujejo s sloganom Pripovedujemo vaše zgodbe, s čimer želijo poudariti, da pišejo o ljudeh za ljudi. Ob svojem nastanku so bile Slovenske novice prvi slovenski tabloidni dnevni časopis, v 30 letih izhajanja pa je izšlo 9588 številk, navaja časnik.

Mediji 10.5.2021 15:55

V kampanji Za obSTAnek v prvem tednu zbrali 189.000 evrov

Uvod kampanje Za obSTAnek, v kateri Društvo novinarjev Slovenije s prijatelji STA zbira sredstva za pomoč STA, je po navedbah društva izjemen, saj jim je v tednu dni uspelo zbrati 189.000 evrov. Ime tedna na Valu 202 pa je postala predsednica Sindikata novinarjev Slovenije in novinarka STA Alenka Potočnik.

Mediji 6.5.2021 12:52

Tednik Družina obeležuje 70 let izhajanja

Tednik Družina letos obeležuje 70 let izhajanja. Praznovali bodo skupaj z naročniki, s katerimi se bodo čez vse leto srečevali v župnijah v več slovenskih krajih. Jubilejno leto obeležujejo s sloganom Vedno s teboj, s čimer poudarjajo, da se s svojimi vsebinami dotikajo vseh področij življenja, ki zanimajo bralce, so sporočili.

Mediji 3.5.2021 16:46

Jourova v Slovenijo na pogovore o varnosti novinarjev

Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova je danes ob svetovnem dnevu svobode medijev napovedala obisk Slovenije. Izrazila je pričakovanje, da se bo sestala tudi s premierjem Janezom Janšo. Za september je napovedala objavo pobude za povečanje varnosti novinarjev v EU, o tem pa se želi pogovoriti tudi s slovenskim predsedstvom Svetu EU.