Mediji

Mediji 2.4.2020 13:43

Budja prevzema urednikovanje Dela, Jančič pa portala Siol.net

Bojan Budja bo v petek zasedel položaj v. d. odgovornega urednika časopisa Delo, spletnega portala delo.si in tednika Nedelo. Na tem mestu bo zamenjal dosedanjega odgovornega urednika Uroša Urbasa, so danes sporočili iz družbe. Peter Jančič pa je za STA potrdil, da bo predvidoma do ponedeljka kot odgovorni urednik prevzel vodenje portala Siol.net.

Mediji 19.3.2020 10:30

DNS: Če kdaj, je zdaj čas za podporo verodostojnemu novinarstvu

Če kdaj, je zdaj čas za podporo verodostojnemu novinarstvu, poudarjajo v Društvu novinarjev Slovenije (DNS). Ob epidemiji novega koronavirusa se namreč z izpadom prihodkov srečujejo tudi medijske hiše, zato v DNS bralce, gledalce in poslušalce vabijo, da medije podprejo tudi finančno. Vlado pa pozivajo k novim ukrepom za samozaposlene.

Mediji 6.3.2020 8:57

Sindikat novinarjev Slovenije zaznamuje 30. obletnico ustanovitve

Pred tremi desetletji, 6. marca 1990, je v Kopru 28 delegatov ustanovilo Sindikat novinarjev Slovenije (SNS), prvi poklicni in prvi novinarski sindikat v takratni Sloveniji in Jugoslaviji. Obletnice ustanovne skupščine SNS se bodo spomnili z današnjo otvoritvijo razstave o začetkih sindikata v prostorih krajevne skupnosti Koper-Center.

Mediji 4.2.2020 8:55

Četrto in deseto mesto slovenskih športnih novinarjev

Na drugi izvedbi nagrad Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS) je v kategoriji zvočne oddaje novinar Radia Slovenija Luka Petrič osvojil četrto mesto za dokumentarec o Luki Dončiću, Slavko Jerič iz MMC RTV Slovenije pa je bil deseti s kolumno o Lindsey Vonn. Skupaj je prispelo 1754 različnih novinarskih del iz 125 držav.

Mediji 31.12.2019 16:18

Radio Capris z dobrodelno akcijo zbral več kot tri tone dobrot in 21.000 evrov

Ekipa Radia Capris je z obiskom koprskih brezdomcev sklenila dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, v kateri so poslušalci letos prispevali več kot tri tone različnih prazničnih dobrot. S finančnimi donacijami se je akciji pridružilo tudi nekaj podjetij. Kot so sporočili z omenjenega radia, so zbrali rekordnih 21.000 evrov.

Mediji 10.12.2019 8:12

Portal 24ur.com drugo leto zapored najboljši v regiji

Slovenski spletni portal 24ur.com je zmagal na drugem tekmovanju za najboljši novičarski portal v regiji, ki poteka pod okriljem hrvaškega specializiranega portala Media Daily. Sledila sta prav tako slovenska portala - drugo mesto je dosegel rtvslo.si, tretje pa siol.net, medtem ko se je na četrto mesto uvrstil hrvaški Index.

Mediji 9.12.2019 17:40

Akos sklenil dogovore o sodelovanju pri projektu MiPi

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je letos vzpostavila nov portal, namenjen spodbujanju medijske in informacijske pismenosti - MiPi. K sodelovanju je povabila tudi institucije, organe in organizacije, ki pokrivajo področja medijev in informacijskih tehnologij. Doslej je protokole o sodelovanju podpisala s šestimi.

Mediji 1.12.2019 8:30

Penninckx: Z digitalizacijo medijskega prostora upadlo zaupanje v medije

pripravil Bojan Šuštar

Ena od ključnih težav digitalizacije medijskega prostora je upadanje zaupanja v medije, je ob robu mednarodne konference, ki je v četrtek in petek potekala v Ljubljani, v izjavi za STA poudaril vodja oddelka za informacijsko družbo pri Svetu Evrope Patrick Penninckx. Dodal je, da je za povrnitev zaupanja ključno preživetje kakovostnega novinarstva.