Mediji

Mediji 16.10.2018 9:00

TV Slovenija z novo storitvijo za slepe in slabovidne

TV Slovenija je uvedla novo storitev, ki bo osebam z okvaro vida, osebam z motnjami branja in tudi drugim, ki ne zmorejo prebrati podnapisov, približala podnaslovljene tujejezične vsebine. Uvedli so zvočne podnapise in zvočne opise na dodatnem zvočnem kanalu. Z njimi bodo v prvi fazi najprej opremljeni tujejezični pogovori in prispevki dnevnoinformativnih oddaj.

Mediji 2.10.2018 10:19

Pred 50 leti zagon Televizije Maribor

Na Televiziji Maribor, ki je pomemben člen Regionalnega RTV centra Maribor, danes obeležujejo 50 let od ustanovitve prvega televizijskega dopisništva s samostojnim televizijskim studiem v Mariboru. Vsebinsko pokrivajo predvsem severovzhodno Slovenijo, kljub temu pa njihovi prispevki in oddaje velikokrat dosežejo nacionalno raven.

Mediji #družba 28.9.2018 15:48

Oddaji Tarča nagrada ambasador transparentnosti

Informacijski pooblaščenec je nagrado ambasador transparentnosti letos podelil oddaji Televizije Slovenija Tarča. Omenjeno nagrado vsako leto ob svetovnem dnevu pravice vedeti, 28. septembru, podelijo tistemu, ki s svojim aktivnim pristopom pomembno prispeva k ozaveščanju javnosti o pravici dostopa do informacij, so sporočili z Radiotelevizije Slovenija (RTVS).

Podjetja Mediji 27.9.2018 15:45

Boštjan Videmšek prejemnik mednarodne Siemensove novinarske nagrade

Novinar časnika Delo Boštjan Videmšek je konec avgusta postal nacionalni zmagovalec Siemensove novinarske nagrade, v torek pa je na slavnostni podelitvi na Dunaju prepričal tudi žirije iz 11 držav Srednje in Jugovzhodne Evrope s prispevkom Prihodnost je zdaj, so sporočili iz družbe Siemens.

Mediji 25.9.2018 9:30

Nagradi za projekta Siniševo delo in Hej, DJ!

Projekt Vala 202 Siniševo delo je prejel mednarodno novinarsko nagrado Migration Media Award. Multimedijska zgodba je odmevala tudi v Sloveniji, lani ji je Društvo novinarjev Slovenije podelilo medijsko nagrado Čuvaj za posebne dosežke. Websi pa je projektu Hej, DJ! podelil prvo mesto v kategoriji Mediji.

Mediji 16.8.2018 8:00

Preverjeno na POP TV že v 18. leto

Preverjeno, informativno-magazinska oddaja POP TV, se bo z urednico in voditeljico Alenko Arko 21. avgusta popeljala v 18. sezono. V prvem delu nove sezone se bo ekipa oddaje lotila več milijonov evrov vrednih jaht.

Podjetja Mediji 15.8.2018 9:17

Pro Plus po prihodkih lani prva komercialna televizija v regiji

Slovenska televizijska hiša Pro Plus je lani ustvarila slabih 62 milijonov evrov prihodkov, kar jo uvršča na prvo mesto med komercialnimi televizijami v regiji. Z vrha je tako izrinila srbski Pink International, ki je zasedel tretje mesto, na drugo pa se je uvrstila hrvaška Nova TV, ki ima istega lastnika kot Pro Plus.