Mediji

Mediji 18.5.2020 16:23

V slovenskih medijih že več kot 135.000 objav o pandemiji

Od objave prvih informacij o nenavadni pljučnici v začetku januarja do nedelje se je v slovenskih medijih zbralo 135.186 objav, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, ugotavljajo v družbi Press clipping. Največ objav v enem samem dnevu so zabeležili 17. marca, in sicer 2749. V tednih po 22. marcu je sledil postopen upad tovrstnih objav.

Mediji 14.5.2020 14:14

Na FDV proti poseganju v avtonomijo novinarskega poklica

Na katedri za novinarstvo fakultete za družbene vede so zaskrbljeni "zaradi različnih oblik podrejanja novinarstva ter poniževanja novinark in novinarjev, ki so z nastopom nove vlade postale del vsakdana". Poseganje v avtonomijo novinarskega poklica oži svobodo izražanja in namesto demokratičnega političnega komuniciranja širi enoumje, navajajo.

Mediji 13.5.2020 8:10

Primorski dnevnik praznuje 75 let

Primorski dnevnik, dnevnik Slovencev v Italiji, je prvo izdajo doživel na današnji dan pred 75 leti. Ob obletnici so pri Primorskem dnevniku danes pripravili posebno izdajo, v kateri sta svoje misli o pomenu dnevnika strnila tudi predsednika Slovenije in Italije, Borut Pahor in Sergio Mattarella.

Mediji 11.5.2020 15:52

Radio Maribor danes obeležuje 75 let delovanja

Okroglo obletnico 75 let delovanja po časniku Večer danes obeležuje tudi Radio Maribor, ki je kot Radio svobodni Maribor iz zasebnega stanovanja začel oddajati 11. maja 1945, torej dva dni za Radiem svobodna Ljubljana. Zaradi aktualnih razmer v zvezi s pandemijo rojstni dan mariborski radijci letos obeležujejo nekoliko drugače.

Mediji 23.4.2020 16:38

Oddaja Lahko noč, otroci! praznuje 55 let

Radijsko pravljico, s katero se čisto vsak dan prevesi v noč in otroke pospremi v svet sanj, so po radijskih valovih brali že drugi dan poskusnega oddajanja Radia Ljubljana, v današnji podobi pa jo lahko poslušamo od leta 1965. Takrat je nastal tudi nepogrešljiv uvod, legendarni avizo Urbana Kodra, ki že v prvih taktih vsakogar popelje v najlepši domišljijski in sanjski svet.

Mediji 20.4.2020 12:34

V Avstraliji bosta Google in Facebook plačevala za novice

Spletna velikana Google in Facebook bosta morala v Avstraliji plačati milijone dolarjev za novice, ki jih objavljata na svojih spletnih platformah. Avstralska vlada je odločitev sprejela v podporo medijem, ki so se zaradi epidemije novega koronavirusa znašli v precej nezavidljivem položaju.

Mediji 8.4.2020 16:34

Programski svet RTVS v bran profesionalnosti njenih sodelavcev

Programski svet RTVS zmeraj podpira pokončno novinarstvo, brez ozira na politično, svetovno nazorsko ali versko pripadnost avtorjev. Napade s težnjami, ki bi lahko prizadele neodvisnost RTVS in medijsko profesionalnost njenih sodelavcev, pa programski svet odločno zavrača, so v izjavi po dopisni seji zapisali v programskem svetu.

Mediji 7.4.2020 7:30

DNS s predlogi ukrepov za razbremenitev medijev ob epidemiji koronavirusa

V Društvu novinarjev Slovenije (DNS) so pripravili nabor predlogov ukrepov, s katerimi bi ob izredni zdravstveni situaciji zaradi epidemije novega koronavirusa razbremenili medije. Med drugim predlagajo, da bi država prevzela distribucijo tiskanih medijev in oprostila plačila DDV za izdajatelje medijev, so zapisali na spletni strani.

Mediji 2.4.2020 13:43

Budja prevzema urednikovanje Dela, Jančič pa portala Siol.net

Bojan Budja bo v petek zasedel položaj v. d. odgovornega urednika časopisa Delo, spletnega portala delo.si in tednika Nedelo. Na tem mestu bo zamenjal dosedanjega odgovornega urednika Uroša Urbasa, so danes sporočili iz družbe. Peter Jančič pa je za STA potrdil, da bo predvidoma do ponedeljka kot odgovorni urednik prevzel vodenje portala Siol.net.