Mediji

Mediji 18.8.2022 13:13

Brez preboja v pogovorih za predvajanje programov Sportklub

V pogovorih med družbo United Media in operaterji Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 za zdaj še ni prišlo do dogovora glede vključitve programov Sportklub v sheme omenjenih operaterjev. V A1 so za STA dodatne pogoje označili za nesprejemljive, v Telekomu Slovenije so ponudniku posredovali svoj predlog, v T-2 pa odločitve še niso sprejeli.

Mediji 9.8.2022 14:53

Operaterji prejeli ponudbo United Media za predvajanje programov Sportklub

Operaterji Telekom Slovenije, A1 Slovenija in T-2 so za STA potrdili, da so prejeli ponudbo družbe United Media za ugodnejšo ceno predvajanja športnih programov Sportklub. V T-2 ponudbo še preučujejo, v A1 so že poslali odgovor, v Telekomu Slovenije pa poudarjajo, da je prejeta ponudba kompleksnejša, kot je bila javno predstavljena.

Mediji 8.8.2022 15:58

United Media s ponudbo operaterjem za predvajanje programov Sportklub

Družba United Media, ki je del skupine United Group, pod katero spada tudi telekomunikacijski operater Telemach, je operaterjem na slovenskem trgu v luči nezadovoljstva javnosti poslala ponudbo za ugodnejšo ceno predvajanja svojih športnih programov Sportklub, prek katerih je pridobila pravice za številna najpomembnejša športna tekmovanja.

Mediji 6.7.2022 8:53

Necenzurirano: Madžarski lastniki prodali 45-odstotni delež v NovaTV24

Potem ko je novega večinskega lastnika dobila družba Nova obzorja, ki izdaja Demokracijo, do lastniških sprememb prihaja tudi v NovaTV24.si, ki izdaja program NovaTV24. Soglasje k zamenjavi lastništva blizu polovice družbe je podalo ministrstvo za kulturo, poroča portal Necenzurirano. Trije madžarski lastniki naj bi delež prodali Borisu Tomašiču.

Mediji 1.7.2022 13:20

Z delovanjem začel poslovni medij Bloomberg Adria

Nova regionalna multimedijska platforma za poslovne in finančne novice Bloomberg Adria je danes uradno začela z delovanjem. Vsebine bodo najprej na voljo na digitalni platformi, prihodnji teden pa bodo začeli še s televizijskim oddajanjem, so sporočili iz družbe.

Mediji 16.6.2022 13:12

Vsebine poslovnega medija Bloomberg Adria uporabnikom na voljo v kratkem

Predstavniki slovenske poslovne skupnosti so se v sredo seznanili z novo regionalno multimedijsko platformo za poslovne in finančne novice Bloomberg Adria. Ta je z licenco blagovne znamke Bloomberg vzpostavila uredniška središča v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skopju in Sarajevu. Vsebine bodo uporabnikom na voljo v kratkem.

Mediji #družba 24.5.2022 14:17

Podjetje Meta vključilo Oštro v svoj program preverjanja dejstev

Podjetje Meta, ki ima v lasti družbeni omrežji Facebook in Instagram, je na današnji spletni novinarski konferenci napovedalo zagon svojega programa za preverjanje dejstev tudi v Sloveniji. Začenja ga v sodelovanju s centrom za raziskovalno novinarstvo Oštro, certificiranim preko mednarodne mreže za preverjanje dejstev IFCN.

Mediji 18.5.2022 17:35

Radio Študent objavil razpis za mesto direktorja

Zavod Radio Študent je objavil razpis direktorja Radia Študent. Kandidature sprejemajo do vključno 31. maja na naslov zavoda. Nov direktor bo imenovan za mandatno dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Sedanji direktorici zavoda Ani Kandare štiriletni mandat poteče konec junija.

Mediji 9.5.2022 22:01

Programski svet RTVS dal soglasje k predlaganim statutarnim spremembam

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na današnji izredni seji dal soglasje k predlaganim spremembam statuta zavoda, ki jih je podal generalni direktor zavoda Andrej Grah Whatmough, zdaj pa gredo v obravnavo na nadzorni svet zavoda. V skladu z njimi naj bi se televizijski informativni program preoblikoval v dve enoti.