Mediji

Mediji 12.4.2021 16:30

Aktiv novinarjev Dela obsoja Mahničevo sporočilo dopisniku iz Bruslja

Aktiv novinarjev Dela obsoja sporočilo, ki ga je državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič na Twitterju namenil Delovemu dopisniku iz Bruslja Petru Žerjaviču. To razumejo kot grožnjo in še en poskus pritiska politike na novinarje ali medijske hiše. Njihovo izjavo podpirata tudi vodstvo uredništva Dela in Društvo novinarjev Slovenije.

Mediji 8.4.2021 18:39

Uredništvo Večera bo tudi prihodnja štiri leta vodil Stepišnik

Odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik bo uredništvo vodil tudi naslednja štiri leta. Po tistem, ko ga je za nov mandat predlagal direktor Miha Klančar, ga je soglasno podprl tudi novinarski kolektiv, je poročal spletni Večer. Za nov mandat, ki bo trajal do leta 2025, bo imenovan v soboto.

Mediji 7.4.2021 15:01

Radio Si objavil drugi glasbeni natečaj

Radio Si je objavil glasbeni natečaj The Radio Si 2021 Standouts za koncertni nastop in produkcijo novih skladb. Z njim želijo vzpodbuditi slovensko glasbeno sceno oziroma produkcijo. Poziv sledi lanskemu, ko so ob 35-letnici delovanja Radia Si namesto praznovanja pripravili natečaj 35 years for you. Prijave zbirajo do 25. maja.

Mediji 2.4.2021 17:27

Janša kritičen do poročanja o epidemiji, v društvu novinarjev očitke obsojajo

Predsednik vlade Janez Janša je danes znova opozoril na vlogo medijev pri obvladovanju epidemije. Za enega od portalov je ocenil, da "laže in ruši napore za ustavitev epidemije koronavirusa". V Društvu novinarjev Slovenije so te očitke ostro obsodili in Janšo pozvali k prenehanju ustvarjanja slabih razmer za delo novinarjev.

Mediji 1.4.2021 19:01

Sindikat novinarjev Slovenije za predsednico izvolil Alenko Potočnik s STA

Sindikat novinarjev Slovenije je na današnji skupščini za predsednico izvolil Alenko Potočnik s STA, za podpredsednico pa Petro Bezjak Cirman s Televizije Slovenija. Njun mandat traja do junija 2023. Podprli so tudi kratkoročne prednostne naloge. Med drugim je skupščina pozvala vlado, naj STA in RTV zagotovi ustrezno financiranje.

Mediji 22.3.2021 21:44

Radio Slovenija znova med šesterico v izboru za nagrade AIPS

Radio Slovenija se je znova uvrstil med najboljšo šesterico v izboru za nagrade Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS) za zvočne prispevke. Na tretji podelitvi je športna redakcija nacionalnega radia po dveh četrtih mestih končala na šestem. Skupaj je bilo za lansko leto v osmih kategorijah 1871 prispevkov v 34 jezikih iz 129 držav.

Mediji 19.3.2021 20:01

Vlada po mnenju sindikata in društva novinarjev zlorablja policijo za napad na STA

Vlada s sklepom, naj ministrstvo za notranje zadeve preveri, ali kršitve zakonskih obveznosti direktorja STA Bojana Veselinoviča vsebujejo elemente sumov kaznivih dejanj, presega svoje pristojnosti in zlorablja policijo za napad na STA, menita sindikat in društvo novinarjev. Na ministrstvu pa navajajo, da policija njihovih usmeritev ne potrebuje.