Mediji

Mediji 16.8.2018 8:00

Preverjeno na POP TV že v 18. leto

Preverjeno, informativno-magazinska oddaja POP TV, se bo z urednico in voditeljico Alenko Arko 21. avgusta popeljala v 18. sezono. V prvem delu nove sezone se bo ekipa oddaje lotila več milijonov evrov vrednih jaht.

Podjetja Mediji 15.8.2018 9:17

Pro Plus po prihodkih lani prva komercialna televizija v regiji

Slovenska televizijska hiša Pro Plus je lani ustvarila slabih 62 milijonov evrov prihodkov, kar jo uvršča na prvo mesto med komercialnimi televizijami v regiji. Z vrha je tako izrinila srbski Pink International, ki je zasedel tretje mesto, na drugo pa se je uvrstila hrvaška Nova TV, ki ima istega lastnika kot Pro Plus.

Mediji 3.8.2018 14:45

Ob združevanju Dnevnika in Večera poziv k vključitvi vseh socialnih partnerjev

Družbi Dnevnik in Večer, ki sta nedavno napovedali združitev, o tem nista seznanili socialnih partnerjev, niti jih nista s posledicami in tveganji, ki jih bodo zaposleni delili z lastniki. Zato so novinarji obeh medijskih družb zaskrbljeni, sploh ker je delodajalec Večer ob tem odpovedal tudi kolektivno pogodbo.

Mediji 1.8.2018 18:41

Novinarski organizaciji kritični do belgijske takse za novinarje

V Društvu novinarjev Slovenije in Združenju novinarjev in publicistov so kritični do belgijske uvedbe varnostne takse za novinarje, ki pokrivajo vrh EU. V društvu menijo, da se je ukrepu treba takoj postaviti po robu, v združenju pa, da ukrep finančno nagrajuje birokracijo.

Mediji 1.8.2018 17:10

Časnika Večer in Dnevnik napovedala združitev

Družbi Dnevnik in Večer Skupina, ki izdajata dnevna časopisa Dnevnik oz. Večer, sta napovedali združitev. Za to sta na pristojne organe že naslovili vloge za potrebna soglasja. Kot sta ocenili, nujo po združevanju narekujejo razmere na trgu. Prepričani sta, da je lahko le s tem in skupnim razvojem zagotovljen obstoj obeh dnevnih časopisov.

Mediji 15.7.2018 10:47

Revija Cicido že 20 let spodbuja branje in ustvarjalnost najmlajših

piše Tatjana Zemljič

Revija Cicido za predšolske otroke letos obeležuje 20 let. Izšla je iz Cicibana in ime dobila po ljudski pesmi Sinička se je usedla gor na drobno vejico, po oglašanju ptičke siničke cici, cici, cicido. Konkurence med revijami nima, se pa po besedah urednice Maje Žugič danes za pozornost mladih bralcev bori s TV, pametnimi telefoni in internetom.

Mediji znanost 10.7.2018 12:10

Novinarka STA med nominiranci za evropskega znanstvenega novinarja leta

Znanstvena novinarka STA Lea Udovč se je uvrstila med nominirance za izbor evropskega znanstvenega novinarja za leto 2018. Za uvrstitev v krog nominirancev je prejela posebno priznanje, izročili so ji ga v okviru evropske konference znanstvenih novinarjev (ECSJ) 2018, ki je v nedeljo potekala v francoskem Toulousu.

Mediji 28.6.2018 10:48

Novi predsednik ZNP Matevž Tomšič, podpredsednik Jože Možina

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je v sredo na občnem zboru izvolilo novega predsednika in podpredsednika združenja. Predsednik je postal publicist Matevž Tomšič, podpredsednik pa novinar Jože Možina, so danes sporočili iz ZNP.

Mediji 22.6.2018 16:11

RTVS objavila nov razpis za direktorja Televizije Slovenija

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je danes objavila nov razpis za direktorja Televizije Slovenija. Pisne prijave s priloženimi dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev je treba oddati do 23. julija. Do imenovanja direktorja sicer televizijo vodi generalni direktor RTVS Igor Kadunc.