Mediji

Mediji 2.2.2018 15:03

Primorske novice v prenovljeni obliki

Medijska družba Primorske novice je leto po vsebinski in oblikovni prenovi priloge Sobota v sodobnejšo obliko postavila še prilogo 7. val in celoten dnevnik Primorske novice. Prva prenovljena številka bo izšla v ponedeljek, 5. februarja, so še sporočili iz te primorske medijske hiše.

Mediji 29.1.2018 17:14

Cerar povabil predstavnike Medijske zbornice na sestanek

Potem ko je Združenje radiodifuznih medijev pri Medijski zbornici minuli teden premierja Mira Cerarja pozvalo, da razreši ministra za kulturo Antona Peršaka, je Cerar povabil predstavnike Medijske zbornice na sestanek v sredo. Na sestanku bo navzoč tudi Peršak, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade.

Mediji 23.1.2018 12:32

Na poslovnem zajtrku AmCham Slovenija o prepoznavanju lažnih novic in boju proti njim

Prepoznavanje lažnih novic in boj proti njim je bila osrednja tema današnjega poslovnega zajtrka, ki ga je gostila Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham). Razpravljavci so soglašali, da lažne novice niso nov pojav, le digitalizacija družbe, katere del so tudi mediji, prinaša nove in vedno bolj učinkovite načine njihovega razširjanja.

Mediji 23.1.2018 6:00

Na prvem letošnjem poslovnem zajtrku AmCham Slovenija o nevarnosti lažnih novic

Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham) je za temo prvega letošnjega poslovnega zajtrka, ki bo danes v ljubljanskem Hotelu Lev, izbrala problematiko lažnih novic in alternativnih dejstev v poslovnem svetu. Gostje bodo predstavili pogled poslovnega in medijskega sveta na spremenjene načine komuniciranja in vodenja.

Mediji novica 12.1.2018 13:39

Prihodnji teden na FDV dogodek na temo lažnih novic

Na ljubljanski Fakulteti za družbene vede (FDV) bo 18. januarja potekal dogodek Proti kulturi laži, s katerim želijo mlade osvestiti in izobraziti o aktualni in vedno bolj pereči temi lažnih novic. Na dogodku bodo raziskovalci FDV v sodelovanju s strokovnjaki iz prakse in medijev izvedli delavnice, predavanja in okrogle mize, so sporočili s FDV.

Mediji 11.1.2018 19:28

Svetovna javnost si želi nepristranskih medijev

Raziskava ameriškega centra Pew, ki je v 38 državah sveta zajela 42.000 ljudi, ugotavlja, da si ljudje po svetu želijo nepristranskih medijev, vendar jih obenem precejšen del meni, da je to še vedno le pobožna želja.

Mediji 11.1.2018 12:41

Namesto Rebernikove na čelu informativnega programa TVS kot v. d. Vardjan

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc je sprejel sklep o razrešitvi Jadranke Rebernik s funkcije odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenije (TVS). Obenem je za njenega naslednika imenoval Vanjo Vardjana, ki bo uredniško funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti.

Mediji 9.1.2018 6:00

V Kopru razstava v spomin na prvi izid revije Slovenka

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru bodo popoldne odprli razstavo Tržaške Slovenke. Z razstavo, ki jo je za obeležitev svoje 70-letnice pripravila Narodna in študijska knjižnica iz Trsta, se želijo spomniti prvega izida Slovenke, prve slovenske ženske revije, ki je izhajala med leti 1897 in 1902, ter njene urednice Marice Nadlišek.