Mediji

Mediji 31.7.2017 14:16

Projekt Štartaj, Slovenija prejel nagrado za inovativen TV format

Projekt medijske hiše Pro Plus Štartaj, Slovenija je na izboru najbolj inovativnih evropskih televizijskih formatov minulega leta Pitch & Play Live prejel nagrado občinstva. Januarja 2018 ga bodo predstavili še 6000 udeležencem mednarodnega dogodka NATPE v Miamiju, kjer bo potekala tudi podelitev nagrad.

Mediji 10.7.2017 21:38

Programski svet RTVS ni podprl razrešitve Biziljeve, predsednik sveta Zupanič zato odstopil

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) na današnji seji ni podprl predloga generalnega direktorja Igorja Kadunca za razrešitev direktorice televizije Ljerke Bizilj. Predsednik sveta Miran Zupanič je zaradi takšne odločitve odstopil s predsedniške in svetniške funkcije. Za odstop sta se odločila tudi svetnika Sašo Hribar in Domen Savič.

Mediji 6.7.2017 18:45

Slovenski Detektor lisic do Googlovih sredstev

Slovenski inštitut Danes je nov dan in Evropski inštitut za vedenjske študije sta s svojim projektom Detektor lisic uspela priti do sredstev v okviru tretjega razpisa fundacije Digital News Initiative, ki jo je ameriški spletni velikan Google ustanovil skupaj z več vodilnimi svetovnimi medijskimi hišami. Fundacija bo projekt podprla z 48.000 evri.

Mediji 4.7.2017 15:47

Evropske tiskovne agencije s skupno spletno stranjo o EU

Tri evropske tiskovne agencije so združile moči in ustvarile spletno stran z imenom European Data News Hub. Stran je namenjena brezplačnim medijskim vsebinam o Evropski uniji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mediji 4.7.2017 10:33

Generalni direktor RTVS začel s postopkom za razrešitev Biziljeve

Generalni direktor RTV Slovenija (RTVS) Igor Kadunc je s predlogom za soglasje programskega sveta začel postopek razrešitve direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj, so sporočili z RTVS. Kadunc opozarja, da mora biti RTVS vzor odgovornemu novinarstvu in najvišjim poklicnim ter strokovnim normam. V obrazložitvi pa izpostavlja primer Thompson.

Mediji 20.6.2017 10:07

Že devetnajstič zapored podelili Vikendove gonge popularnosti

Uredništvo Delove priloge Vikend je v ponedeljek zvečer v Ljubljani že devetnajstič zapored podelilo Vikendove gonge popularnosti 2016. Zmago so slavili Slavko Bobovnik za najbolj priljubljenega voditelja televizijskih informativnih oddaj, Bernarda Žarn v kategoriji razvedrilnih voditeljev, med glasbeniki pa Tanja Žagar in skupina Modrijani.

Mediji 19.6.2017 20:36

Generalni direktor RTVS zaenkrat še brez odločitve o Biziljevi

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc je na današnji seji programskega sveta sporočil, da se še ni odločil, ali bo zaradi primera Thompson predlagal razrešitev direktorice televizije Ljerke Bizilj. Njeno ravnanje v tem primeru je sicer ocenil kot neustrezno. Svet je tudi obvestil, da je za svojega programskega pomočnika izbral Gorazda Slaka.

Mediji 16.6.2017 19:36

Val 202 jih šteje že 45

Drugi program Radia Slovenija, znan pod imenom Val 202, danes obeležuje 45 let delovanja. Prvič je namreč začel oddajati 16. junija 1972, danes pa je druga najbolj poslušana radijska postaja v Sloveniji, so sporočili iz javnega zavoda RTV Slovenija.