Mediji

Mediji znanost 23.11.2020 23:02

Na dvome o cepljenju bo po mnenju znanstvenih novinark treba odgovoriti z dejstvi

Med epidemijo covida-19 je znanost prišla v ospredje medijskega poročanja. Med večjimi izzivi ostaja primerno poročanje o cepivu, so izpostavile znanstvene novinarke na pogovoru v okviru festivala Naprej/Forward, ki ga organizira Društvo novinarjev Slovenije. Poiskati bo treba primerne sogovornike in z dejstvi odgovoriti na dvome, menijo.

Mediji 23.11.2020 5:00

Medijski festival Naprej/Forward letos v virtualni različici

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) danes začenja deveti medijski festival Naprej/Forward, ki je namenjen vsem ustvarjalcem kakovostnih medijskih vsebin. Letos bo štiridnevni festival zaradi epidemije covida-19 potekal v virtualni različici s poudarkom na pogovornih oddajah in intervjujih.

Mediji 20.11.2020 11:13

Predlog zakona o STA primeren za nadaljnjo obravnavo

DZ je s 45 glasovi za in 37 proti v prvem branju ocenil, da je predlog sprememb zakona o Slovenski tiskovni agenciji primeren za nadaljnjo obravnavo. Po predlogu bi med obvezne vsebine poročanja v angleškem jeziku umestili tudi poročanje o prostovoljstvu in o nevladnih organizacijah (NVO). Zakon so ob opozicijskih predlagateljih podprli še v SMC.

Podjetja Mediji 16.11.2020 10:07

Telekom zbira interes za nakup TS Medie

Telekom Slovenija je objavil poziv za izkaz interesa za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža v družbi TS Media, ki je med drugim lastnica in upravljalka portalov Siol.net, Najdi.si in Bizi.si. Telekom preferira prodajo celotnega deleža, pripravljen pa presojati tudi morebitno prodajo posamičnih sredstev družbe.

Mediji 10.11.2020 19:55

Planet 18 odslej tudi ob sobotah in nedeljah

Informativna oddaja Planet 18, ki jo vodita Valentina Plaskan in Igor Krmelj, bo odslej na Planetu TV tudi ob koncih tedna, prvič že 14. in 15. novembra. Gledalci bodo lahko najnovejše novice in pregled dogajanja v Sloveniji ter po svetu kot doslej spremljali ob 18. uri, so sporočili iz televizijske hiše Planet TV.

Mediji 6.11.2020 17:23

EFJ obsoja napade na medije v Sloveniji

Generalni sekretar Evropske zveze novinarjev (EFJ) Ricardo Gutierrez se je danes odzval na najnovejše besedne napade na novinarje v Sloveniji ter nasilje nad njimi med nedavnimi nasilnimi protesti v Ljubljani. Gutierrez je ostro obsodil napade na novinarje in izrazil solidarnost z novinarji.

Mediji 28.10.2020 7:30

Uredniki večjih slovenskih medijev: Pod pritiski ne bomo klonili

Uredniki večjih medijev so se ob vse pogostejših pritiskih zavezali, da ne bodo klonili in ne bodo spreminjali resnicoljubne in javnosti zavezane drže. Kot so zapisali v današnjem pismu javnosti, se zavedajo svoje odgovornosti v aktualni zdravstveni krizi, ta pa ne more biti alibi za poskuse političnih vdorov v neodvisnost medijskih organizacij.