Mediji

Mediji 17.1.2021 7:30

MMC RTV SLO s portalom z novicami v lažje razumljivem jeziku

Portal MMC RTV SLO je zagnal nov novičarski portal, na katerem objavljajo novice v lažje razumljivem jeziku, namenjene osebam, ki potrebujejo informacije v takšni obliki. Kot so na RTV zapisali v sporočilu za javnost, si vsi želimo vedeti, kaj se dogaja okoli nas, zato morajo biti raznolike vsebine ne zgolj na razpolago, ampak tudi dostopne.

Mediji 15.1.2021 12:45

V ZNP pozdravili nakazilo zaostalih obveznosti do STA

V ZNP so danes pozdravili odločitev vlade, da po pridobljenem pozitivnem mnenju Evropske komisije STA nakaže zaostale obveznosti z naslova opravljanja javne službe. Kot so opozorili, pa mora zdaj svoj del obveznosti izpolniti tudi vodstvo agencije in Ukomu posredovati podatke o poslovanju, ki jih potrebuje za oceno primernega financiranja.

Mediji 13.1.2021 17:30

V podporo Radiu Študent tudi v Slovenskem centru PEN in Društvu slovenskih režiserjev

Odločitev Študentske organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU), da letos ne bo financirala Radia Študent (RŠ), obsojajo tudi v Slovenskem centru PEN in v Društvu slovenskih režiserjev, v katerem menijo, da je nepojmljivo, da se v teh zahtevnih časih odreka financiranje tako pomembni ustanovi. V PEN umik financiranja razumejo kot ekonomsko cenzuro.

Mediji 13.1.2021 13:50

Večer lani prvič po 16 letih s pozitivnim trendom pri naročninah

Časnik Večer je lani, ko je obeležil 75. leto izhajanja, povečal število naročnikov, več kot podvojil prodajo digitalnih naročnin in ob koncu leta dosegel nov rekord unikatnih bralcev spletne strani. Direktor mariborske medijske hiše Miha Klančar je ob tem v sporočilu za javnost zapisal, da so prvič po 16 letih zabeležili pozitiven trend.

Mediji 11.1.2021 19:47

Radio Študent zbira podpise podpore prek posebne spletne strani

Vodstvo Radia Študent (RŠ) je na današnji spletni novinarski konferenci predstavilo stanje negotovosti, v katerem RŠ grozi izpad financiranja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU), če se ta na četrtkovem sprejemanju študentskega finančnega načrta za leto 2021 ne bo odločila drugače. V namen podpore so vzpostavili posebno spletno stran.

Mediji 11.1.2021 19:21

Na razpis za generalnega direktorja RTVS prejeli tri prijave

Na razpis za generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so se do razpisnega roka 7. januarja prijavili trije kandidati. Kot so za STA sporočili z RTVS, razpisna komisija ocenjuje, da vsi trije izpolnjujejo razpisne pogoje. Programski svet bo prijave predvidoma obravnaval na seji 25. januarja.

Mediji 7.1.2021 16:41

Društvo novinarjev poziva ŠOU k zagotovitvi financiranja Radia Študent

V Društvu novinarjev Slovenije (DNS) po sredinem opozorilu Zavoda Radia Študent (RŠ), da v proračunu Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU) za letos ni postavke za sofinanciranje RŠ, izražajo zaskrbljenost za preživetje najstarejše nekomercialne študentske radijske postaje v Evropi. ŠOU pozivajo, da zagotovi financiranje RŠ.

Mediji 6.1.2021 11:54

Na Radiu Študent opozarjajo na možno prekinitev financiranja

Uprava in uredništvo Zavoda Radia Študent (RŠ) sta v sporočilu za javnost opozorila, da je novoizvoljeni študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU) na zasedanju 30. decembra odločal o proračunu za leto 2021, v katerem postavke za sofinanciranje RŠ ni več. Prav tako naj bi spremenili pravilnik o financiranju ŠOU.