Mediji

Mediji 25.11.2021 9:44

Čuvaj 2021 tudi uredništvu STA za boj Za obSTAnek ter kakovostno in profesionalno delo

Društvo novinarjev Slovenije je razglasilo letošnje prejemnike novinarskih nagrad Čuvaj/Watchdog. Nagrado za posebni novinarski dosežek uredništvo je porota dodelila tudi uredništvu Slovenske tiskovne agencije, "ki je kljub odhodu številnih sodelavcev, negotovosti in dodatnih obremenitvah zaradi predsedovanja ohranilo kakovost in profesionalnost", so zapisali v sporočilu za javnost. Prav tako je nagrado za svojo fotoreportažo iz Pleterij dobil fotoreporter STA Tamino Petelinšek. Porota sicer ugotavlja, da je slovensko novinarstvo kljub zahtevnemu letu ostalo ustvarjalno, odgovorno, profesionalno in etično. Nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je letos porota namenila novinarki Večera Gloriji Lorenci.

Mediji 24.11.2021 10:31

STA odslej tudi s prenosi v živo na Linkedinu

Slovenska tiskovna agencija (STA) je svojo storitev spletnih video prenosov STAvživo obogatila z novo funkcionalnostjo. Prenose v živo namreč odslej predvaja tudi na platformi poslovnega družbenega omrežja Linkedin.

Mediji 6.11.2021 10:12

Radiu Študent uspelo zbrati skoraj 88.000 evrov donacij

Radio Študent je za reševanje stiske ob velikanskih izpadih financiranja do konca septembra s pomočjo podpornic in podpornikov zbral 87.820 evrov. To jim bo omogočilo, da bodo letošnje leto, če ne bo "večjih presenečenj", izpeljali v skladu z zastavljenimi načrti, je za STA povedala direktorica Zavoda Radio Študent Ana Kandare.

Mediji 4.11.2021 17:35

ZDA bodo tujim novinarjem krile stroške tožb proti njim

Upraviteljica Ameriške agencije za mednarodni razvoj (USAID) Samantha Power je v govoru na univerzi Georgetown napovedala ustanovitev posebnega finančnega sklada, ki bo kril stroške novinarjem, ki bodo v tujini podvrženi tožbam, namenjenim njihovemu utišanju.

Mediji 31.10.2021 6:00

Igor Kadunc prevzema vodenje STA

Igor Kadunc z današnjim dnem prevzema vodenje Slovenske tiskovne agencije (STA), sprva kot vršilec dolžnosti direktorja. Ob tem izpostavlja, da je zagotovitev finančne stabilnosti nujni pogoj delovanja in sploh obstoja STA, zato bo to njegova prioriteta. Razmišlja tudi, da bi DZ zaprosil za avtentično razlago nekaterih določb zakona o STA.

Mediji 28.10.2021 12:33

Pred 93 leti začel oddajati Radio Ljubljana

Danes je dan Radiotelevizije Slovenija, saj je na današnji dan leta 1928 začela redno oddajati prva slovenska radijska postaja, takratni Radio Ljubljana. Radijska postaja tako praznuje 93. obletnico obstoja. Poskusno je sicer začela delovati že dva meseca pred uradnim odprtjem, 1. septembra 1928, so zapisali na spletni strani RTV.

Mediji znanost 27.10.2021 15:58

Radio Prvi obeležuje 300. oddajo Možgani na dlani

V sklopu praznovanj dneva RTV Slovenija bodo na prvem programu Radia Slovenija v četrtek slavnostno izvedli 300. epizodo oddaje Možgani na dlani. Avtorica in voditeljica oddaje Mojca Delač se bo med 5. in 9. uro v jutranjem programu o možganih pogovarjala s štirimi strokovnjaki na področju nevroznanosti.

Mediji 21.10.2021 10:41

United Media prevzema Adria Medio

Družba United Media, ki je del skupine United Group in je junija v Sloveniji zagnala spletni portal blagovne znamke N1, je na Agenciji RS za varstvo konkurence (AVK) priglasila prevzem podjetja Adria Media, med drugim izdajatelja revij Cosmopolitan in Story, je razvidno iz objave AVK. Družbi sta že lani podpisali tudi sporazum o sodelovanju.