Mediji

Mediji 2.7.2021 15:41

V DNS začudeni nad rešitvami v zakonu o avdiovizualnih medijskih storitvah

V Društvu novinarjev Slovenija (DNS) so začudeni nad rešitvami, ki jih v zakonu o avdiovizualnih medijskih storitvah predlaga pristojno ministrstvo in so podporo dobile tudi na pristojnem odboru DZ. Opozarjajo na dodatno obremenitev domačih televizijskih programov in ponudnikov VOD-storitev (video on demand).

Mediji 2.7.2021 11:55

Dnevnik ima 70 let

Na današnji dan, 2. julija 1951, je prvič izšel Ljubljanski dnevnik, predhodnik današnjega Dnevnika. "Dnevnik je bil in ostaja skupnost ljudi, ki se angažiramo, ker nam ni vseeno," je v današnjem uvodniku zapisal odgovorni urednik časnika Miran Lesjak.

Mediji 30.6.2021 12:00

Medijske organizacije ugotovile sistematično vladno spodkopavanje medijev v Sloveniji

Slovenska vlada vse bolj sistematično spodkopava kritične medije v Sloveniji, so ugotovili partnerji pobude za hitro odzivanje v zvezi s svobodo medijev MFRR, ki so konec maja in v začetku junija izvedli virtualno misijo v Sloveniji. V poročilu, ki so ga objavili dan pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU, so opozorili na pritiske na STA.

Mediji 22.6.2021 11:42

V DNS zagnali platformo za prijavo napadov na novinarje

V Društvu novinarjev Slovenije (DNS) so zagnali platformo za prijavo napadov na novinarje, ki bo omogočila sistematično beleženje in spremljanje napadov ter ozaveščanje javnosti. Na platformi bodo zbirali prijave fizičnih napadov in groženj ter verbalnih napadov, ki presegajo argumentirano kritiko novinarjevega dela, so sporočili.

Mediji 21.6.2021 15:53

Z novo spletno platformo naj bi dosegli večjo politično odgovornost

Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji Oštro in inštitut Danes je nov dan sta odprla spletno platformo Obljuba dela dolg, so za STA povedali na omenjenem inštitutu. Ta interaktivna preglednica političnih obljub naj bi bila nenehen opomin politikom, da za besede in dejanja odgovarjajo svojim delodajalcem, torej državljanom.

Mediji 20.6.2021 17:46

Pred 30 leti objavljena prva novica STA

Pred natanko 30 leti je z objavo prve novice začela delovati Slovenska tiskovna agencija (STA). Agencija, ki se zaradi vladnega neizplačevanja nadomestila za javno službo bori za obstanek, je danes okroglo obletnico obeležila s slovesnostjo pred sedežem STA, predsednik republike Borut Pahor pa bo STA prihodnji teden izročil državno odlikovanje.

Mediji 12.6.2021 11:00

Informativni spletni portal N1 bo zaživel 16. junija

Družba United Media, ki je del skupine United Group, bo informativni spletni portal blagovne znamke N1 v Sloveniji zagnala v sredo, 16. junija. Portal N1 Slovenija bo upravljala za ta namen ustanovljena družba Adria News, katere direktorica je Katja Šeruga, ki je tudi odgovorna urednica portala. Naložba v Sloveniji znaša 1,3 milijona evrov.