Mediji

Mediji 15.9.2019 11:15

TV Slovenija z novimi oddajami o zgodovini, slovenščini in znanosti

Izobraževalni program Televizije Slovenije bo to jesen ponudil nove sezone oddaj Ugriznimo znanost in Na kratko ter nove dokumentarno-izobraževalne serije o starostnikih, neznani zgodovini in slovenščini. Zgodovinska serija bo predstavljala osebe iz slovenske zgodovine, oddaje o slovenščini pa vlogo, težavnost in prihodnost jezika.

Mediji 13.9.2019 13:19

NaGlas! z jubilejno stoto oddajo

Na televizijskem programu TV SLO 1 bo v soboto na sporedu že stota oddaja NaGlas! Gre za edino televizijsko oddajo v Sloveniji, namenjeno narodnim skupnostim nekdanje Jugoslavije, so sporočili iz javnega zavoda RTV Slovenija.

Mediji Turizem 4.9.2019 17:35

Urad vlade za komuniciranje nagrajuje slovenski ponos

Urad vlade za komuniciranje je na Instagramu, kjer upravlja s profilom Slovenia_si, zagnal nagradno igro I feel sLOVEnia o ponosu. V ozadju nagradne igre so vprašanja o tem, ali smo Slovenci ponosni na svojo državo in dosežke, so sporočili iz urada, kjer menijo, da bodo s pomočjo statističnih dejstev, ambasadorjev in fotografij dokazali, da smo lahko na Slovenijo resnično ponosni.

Mediji 9.7.2019 8:49

Petrovec v Italiji prejel priznano novinarsko nagrado

Dopisnik RTV Slovenija iz Rima Janko Petrovec je dobitnik nagrade Cristiana Matano, ki jo v Italiji podeljujejo za novinarska dela na temo Sredozemlja. Nagrado, ki so jo v ponedeljek zvečer podelili na Lampedusi, si je prislužil z dokumentarnim filmom Malta - temni obraz skokovite gospodarske rasti, ki ga je posnel za oddajo Globus.

Mediji znanost 3.7.2019 12:31

Renata Dacinger med najboljšimi evropskimi znanstvenimi novinarkami in novinarji leta

Novinarka Renata Dacinger s TV Slovenija se je na svetovni konferenci Združenja britanskih znanstvenih novinarjev zapisala med dobitnike nagrad za najboljše novinarke in novinarje, ki poročajo o znanosti. Zmagala je v kategoriji TV/video, so sporočili z RTV Slovenija. Nagrade so podelili v torek v štirih kategorijah.

Mediji 19.6.2019 15:21

Zaživel prvi portal za anonimno žvižgaštvo pri nas Žvižgač.si

Zaživel je prvi portal za anonimno žvižgaštvo pri nas Žvižgač.si. Portal žvižgačem zagotavlja najvišjo varnost pri zaščiti posredovanja informacij in dokumentov v javnem interesu. Portal upravlja Oštro, Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji.

Podjetja Mediji 6.6.2019 21:00

Največ nagrad diggit Agenciji 101

Ljubljansko Gospodarsko razstavišče danes gosti osmo konferenco o digitalnih komunikacijah Diggit, v sklopu katere so podelili tudi istoimenske nagrade. Največ nagrad - štiri zlate in dve velike - je osvojila Agencija 101, agenciji Mediodrom pa je strokovna žirija prisodila tri zlate nagrade.