Mediji

Mediji 9.12.2017 9:56

TV Maribor obeležuje 15 let samostojnega regionalnega kanala

Televizija Maribor, ki je del nacionalne mreže RTV Slovenija, te dni obeležuje 15-letnico predvajanja programa na samostojnem regionalnem kanalu. Pohvalijo se lahko z mnogimi oddajami lastne produkcije, s katerimi nagovarjajo velik del predvsem severovzhodne Slovenije. Obletnico bodo v četrtek obeležili s slavnostno akademijo v SNG Maribor.

Mediji #družba 9.12.2017 9:37

Z mobilno aplikacijo do lažje odločitve za obisk gostiln

Gurmanom, ki se ne morejo odločiti, katero gostilno obiskati, sta odslej lahko v pomoč nova podstran na novičarskem portalu Siol.net in brezplačna mobilna aplikacija Ocene gostiln. Ta združuje pregled več kot 280 gostiln v Sloveniji in obmejnih krajih.

Mediji 8.12.2017 21:45

Za žvižgače ključna ureditev njihove zaščite

Žvižgači za javni interes tvegajo lastno varnost, zato je pravna ureditev zaščite ključnega pomena za nadaljnje razkrivanje gospodarskega kriminala, davčnih utaj in korupcije. Odpravljanje nepravilnosti na podlagi razkritij je dolgotrajen proces, so ugotavljali govorci na drevišnji okrogli mizi Žvižgači - varuhi javnega interesa.

Mediji 6.12.2017 19:25

Na FDV posvet o medijski strategiji in zakonodaji v Sloveniji

Katedra za novinarstvo na Fakulteti za družbene vede (FDV) je danes organizirala razpravo o medijski strategiji in medijski zakonodaji v Sloveniji. Posveta se je udeležilo okrog 20 ključnih akterjev medijskega sveta, ki so opredelili ključna odprta vprašanja in možne rešitve glede koncentracije lastništva, oglaševanja, globalne konkurence in možnih ukrepov državnih organov ter agencij.

Mediji znanost 29.11.2017 16:03

Dnevi komuniciranja znanosti z velikim odzivom raziskovalne in medijske skupnosti

Prvi Dnevi komuniciranja znanosti, ki so se danes sklenili z delavnico na temo medijskih veščin, so pritegnili več kot 200 udeležencev. Organizirala jih je Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) v sodelovanju z ameriškim veleposlaništvom v Sloveniji, v naslednjem letu načrtujejo novo izvedbo dogodka.

Mediji 29.11.2017 15:59

Novi vršilec dolžnosti odgovornega urednika Dela Uroš Urbas

Novi vršilec dolžnosti odgovornega urednika časnika Delo, Nedelo in spletnega portala delo.si bo Uroš Urbas. Na to funkcijo bo imenovan v petek, saj se bo dan pred tem iztekel mandat dosedanjemu v. d. odgovornega urednika Gregorju Knafelcu, so danes sporočili z Dela.

Mediji znanost 28.11.2017 16:32

Kvarkadabra ob 20. obletnici delovanja spomnila na vrednote znanosti

Časopis za tolmačenje znanosti Kvarkadabra je v ponedeljek s pogovorom o vrednotah znanosti obeležil 20. obletnico delovanja. Po besedah urednika Kvarkadabre Saša Dolenca poskušajo prek pisanja zgodb, organizacije dogodkov in izdaje knjig širiti vrednote, ki so pomembne za znanost. V prihodnje pa si želijo doseči tudi mednarodno občinstvo.

Mediji 27.11.2017 17:35

Hrvaški varuh konkurence zavrnil zahtevo Slovenia Broadbanda za prevzem Nove TV

Hrvaški varuh konkurence je danes sporočil, da je zavrnil zahtevo družbe Slovenia Broadband za priglasitev koncentracije medijev v primeru prevzema komercialne televizije Nova TV. Zaradi nedovoljene koncentracije medijskih in telekomunikacijskih storitev je soglasje podjetju sredi novembra zavrnil tudi hrvaški svet za elektronske medije.