Mediji

Mediji 4.2.2020 8:55

Četrto in deseto mesto slovenskih športnih novinarjev

Na drugi izvedbi nagrad Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS) je v kategoriji zvočne oddaje novinar Radia Slovenija Luka Petrič osvojil četrto mesto za dokumentarec o Luki Dončiću, Slavko Jerič iz MMC RTV Slovenije pa je bil deseti s kolumno o Lindsey Vonn. Skupaj je prispelo 1754 različnih novinarskih del iz 125 držav.

Mediji 31.12.2019 16:18

Radio Capris z dobrodelno akcijo zbral več kot tri tone dobrot in 21.000 evrov

Ekipa Radia Capris je z obiskom koprskih brezdomcev sklenila dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, v kateri so poslušalci letos prispevali več kot tri tone različnih prazničnih dobrot. S finančnimi donacijami se je akciji pridružilo tudi nekaj podjetij. Kot so sporočili z omenjenega radia, so zbrali rekordnih 21.000 evrov.

Mediji 10.12.2019 8:12

Portal 24ur.com drugo leto zapored najboljši v regiji

Slovenski spletni portal 24ur.com je zmagal na drugem tekmovanju za najboljši novičarski portal v regiji, ki poteka pod okriljem hrvaškega specializiranega portala Media Daily. Sledila sta prav tako slovenska portala - drugo mesto je dosegel rtvslo.si, tretje pa siol.net, medtem ko se je na četrto mesto uvrstil hrvaški Index.

Mediji 9.12.2019 17:40

Akos sklenil dogovore o sodelovanju pri projektu MiPi

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je letos vzpostavila nov portal, namenjen spodbujanju medijske in informacijske pismenosti - MiPi. K sodelovanju je povabila tudi institucije, organe in organizacije, ki pokrivajo področja medijev in informacijskih tehnologij. Doslej je protokole o sodelovanju podpisala s šestimi.

Mediji 1.12.2019 8:30

Penninckx: Z digitalizacijo medijskega prostora upadlo zaupanje v medije

pripravil Bojan Šuštar

Ena od ključnih težav digitalizacije medijskega prostora je upadanje zaupanja v medije, je ob robu mednarodne konference, ki je v četrtek in petek potekala v Ljubljani, v izjavi za STA poudaril vodja oddelka za informacijsko družbo pri Svetu Evrope Patrick Penninckx. Dodal je, da je za povrnitev zaupanja ključno preživetje kakovostnega novinarstva.

Mediji 28.11.2019 13:30

V Ljubljani mednarodni razmislek o kakovosti novinarstva in pomenu medijske pismenosti

Z nagovoroma ministra za kulturo Zorana Pozniča in vodje oddelka za informacijsko družbo pri Svetu Evrope Patricka Penninckxa se je danes v Ljubljani začela dvodnevna mednarodna konferenca, ki je namenjena razmisleku o pogojih za kakovostno novinarstvo. Razprave se bodo dotaknile tudi pomena medijske pismenosti in rabe umetne inteligence v medijih.

Mediji 28.11.2019 5:00

Na ljubljanski konferenci o pogojih za kakovostno novinarstvo

V soorganizaciji ministrstva za kulturo in Sveta Evrope bo danes in v petek v Ljubljani potekala konferenca o pogojih za kakovostno novinarstvo ter o pomenu medijske pismenosti in vprašanjih, ki jih odpira raba umetne inteligence v medijih. Na konferenci pričakujejo 30 mednarodnih govorcev, ob panelistih pa še 160 udeležencev iz vsega sveta.