Mediji

Mediji 16.6.2022 13:12

Vsebine poslovnega medija Bloomberg Adria uporabnikom na voljo v kratkem

Predstavniki slovenske poslovne skupnosti so se v sredo seznanili z novo regionalno multimedijsko platformo za poslovne in finančne novice Bloomberg Adria. Ta je z licenco blagovne znamke Bloomberg vzpostavila uredniška središča v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skopju in Sarajevu. Vsebine bodo uporabnikom na voljo v kratkem.

Mediji #družba 24.5.2022 14:17

Podjetje Meta vključilo Oštro v svoj program preverjanja dejstev

Podjetje Meta, ki ima v lasti družbeni omrežji Facebook in Instagram, je na današnji spletni novinarski konferenci napovedalo zagon svojega programa za preverjanje dejstev tudi v Sloveniji. Začenja ga v sodelovanju s centrom za raziskovalno novinarstvo Oštro, certificiranim preko mednarodne mreže za preverjanje dejstev IFCN.

Mediji 18.5.2022 17:35

Radio Študent objavil razpis za mesto direktorja

Zavod Radio Študent je objavil razpis direktorja Radia Študent. Kandidature sprejemajo do vključno 31. maja na naslov zavoda. Nov direktor bo imenovan za mandatno dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Sedanji direktorici zavoda Ani Kandare štiriletni mandat poteče konec junija.

Mediji 9.5.2022 22:01

Programski svet RTVS dal soglasje k predlaganim statutarnim spremembam

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na današnji izredni seji dal soglasje k predlaganim spremembam statuta zavoda, ki jih je podal generalni direktor zavoda Andrej Grah Whatmough, zdaj pa gredo v obravnavo na nadzorni svet zavoda. V skladu z njimi naj bi se televizijski informativni program preoblikoval v dve enoti.

Mediji 8.5.2022 13:18

Tednik Družina te dni praznuje 70 let izhajanja

Slovenski katoliški tednik Družina te dni praznuje 70. obletnico izhajanja. 7. maja 1952 je namreč na Goriškem izšla prva številka tednika. Za Družino stoji 60 zaposlenih in 300 pogodbenih ustvarjalcev. Bralcev tednika in njegovih prilog Naša družina in Slovenski čas pa je 100.000.

Mediji 6.5.2022 20:05

Odgovorni uredniki na TVS pozvali k razmisleku o napovedanih spremembah pri Studiu City

Odgovorni uredniki TV-programov RTVS si kot soustvarjalci programskih vsebin želijo, da bi v prid vseh programov TVS prišlo do umiritve strasti. "Zato ob upoštevanju odziva notranje in splošne javnosti ter gledalcev pozivamo vodstvo informativnega programa, da ponovno premisli o napovedanih spremembah pri oddaji Studio City," so zapisali v pozivu.

Mediji 21.4.2022 18:48

Radio Študent zahteva spremembo akta o ustanovitvi

Radio Študent je danes predstavil odnos z ustanoviteljem - Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU) in razloge za željo po spremembi akta o ustanovitvi. Sprememba se nanaša na dva člena v zakonu o nevladnih organizacijah, ki opredeljujeta neprofitnost in neodvisnost organizacij. V ŠOU so zatrdili, da si prizadevajo za ureditev položaja.