Mediji

Mediji 20.6.2017 10:07

Že devetnajstič zapored podelili Vikendove gonge popularnosti

Uredništvo Delove priloge Vikend je v ponedeljek zvečer v Ljubljani že devetnajstič zapored podelilo Vikendove gonge popularnosti 2016. Zmago so slavili Slavko Bobovnik za najbolj priljubljenega voditelja televizijskih informativnih oddaj, Bernarda Žarn v kategoriji razvedrilnih voditeljev, med glasbeniki pa Tanja Žagar in skupina Modrijani.

Mediji 19.6.2017 20:36

Generalni direktor RTVS zaenkrat še brez odločitve o Biziljevi

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc je na današnji seji programskega sveta sporočil, da se še ni odločil, ali bo zaradi primera Thompson predlagal razrešitev direktorice televizije Ljerke Bizilj. Njeno ravnanje v tem primeru je sicer ocenil kot neustrezno. Svet je tudi obvestil, da je za svojega programskega pomočnika izbral Gorazda Slaka.

Mediji 16.6.2017 19:36

Val 202 jih šteje že 45

Drugi program Radia Slovenija, znan pod imenom Val 202, danes obeležuje 45 let delovanja. Prvič je namreč začel oddajati 16. junija 1972, danes pa je druga najbolj poslušana radijska postaja v Sloveniji, so sporočili iz javnega zavoda RTV Slovenija.

Mediji 16.6.2017 14:16

Na okrogli mizi z različnimi mnenji glede regulacije področja lažnih novic

Fake news oziroma lažne novice so težava, vprašanje pa je, ali jih je treba posebej regulirati. O tem si osrednji razpravljavci današnje okrogle mize z naslovom Lažne novice: izgubljena vojna ali začetek odločilne bitke? niso bili povsem enotni. Nekateri so za "takšno ali drugačno regulacijo", spet drugi so bili mnenja, da ta ne bo rešila ničesar.

Mediji znanost 14.6.2017 12:36

STA v mednarodnem projektu preučevanja širjenja informacij

Slovenska tiskovna agencija (STA) sodeluje v mednarodnem projektu Renoir, katerega cilj je analizirati širjenje informacij v spletnem medijskem prostoru ter na spletnih družbenih omrežjih. Štiriletni projekt, ki se je začel izvajati z letom 2016, je že postregel tudi s konkretnimi rezultati.

Mediji 13.6.2017 16:50

Murski val v večinski lasti Mikrobit senzorike

Po večmesečnih zapletih in ugibanjih o tem, kdo bo novi lastnik regionalne radijske postaje Murski val iz Murske Sobote, javno dostopni podatki na Ajpesu kažejo, da je večinski, 60-odstotni lastnik postalo podjetje Mikrobit senzorika iz Murske Sobote.

Mediji 2.6.2017 16:29

Tudi Planet TV ne bo več na ogled prek anten

Potem ko se televizijska programa POP TV in Kanal A od sredine januarja ne oddajata več prek prizemne mreže oddajnikov, jima zdaj sledi tudi Planet TV. Od 1. julija bo Planet TV dostopen izključno prek ponudnikov kabelskega in IPTV-omrežja ali satelitske televizije, so sporočili iz družbe Antenna TV SL.