ICYDK

Zadnje novice

novica #družba 19.2.2019 12:53

Dekleta bodo namesto na snegu deskala na internetu

Iniciativa Code Week in Zavod Poligon skupaj s partnerji med zimskimi počitnicami prihodnji teden organizirata brezplačno šolo programiranja za 15 deklet iz socialno ogroženih družin. Dekleta bodo med zimskimi počitnicami namesto na snegu deskala na internetu, so sporočili organizatorji.

Podjetja 19.2.2019 11:29

Epilog lastniško povezan z avstrijsko multinacionalko Knapp Group

Informacijsko tehnološko podjetje Epilog iz ljubljanskega tehnološkega parka se je lastniško povezalo z avstrijsko multinacionalko Knapp Group, ki se ukvarja s področjem avtomatizacije intralogistike in velja za globalnega tehnološkega prebojnika, so sporočili iz Epiloga.

znanost 19.2.2019 10:45

Na eni največjih mednarodnih znanstvenih konferenc okrog 10.000 udeležencev

V Washingtonu se je v nedeljo zaključila ena največjih svetovnih znanstvenih konferenc, ki jo organizira Ameriško združenja za napredek znanosti (AAAS). Letošnje konference se je udeležilo približno 10.000 ljudi, ki so lahko izbirali med bogatim interdisciplinarnim programom z več kot 120 simpoziji, predavanji, delavnicami in predstavitvami plakatov.

znanost 19.2.2019 10:31

Na znanstveni konferenci v Washingtonu tudi Slovenija

Slovenija se je predstavila na eni največjih znanstvenih konferenc, ki je od četrtka do nedelje potekala v Washingtonu. Na povabilo slovenskega veleposlaništva v Washingtonu je namreč konferenco obiskal tudi direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost (ARRS) Jozsef Györkös, ki je na slovenski stojnici odgovarjal na vprašanja obiskovalcev.

novica znanost 19.2.2019 10:13

Začel se je postopek izbire mest za evropske superračunalnike

Evropsko skupno podjetje za visokozmogljivo računalništvo EuroHPC je objavilo prva razpisa za prijavo interesa za izbor mest, ki bodo do konca leta 2020 začela gostiti prve superračunalnike. EuroHPC je bil namreč lani ustanovljen z namenom, da bi EU do konca leta 2020 razvila superračunalniško strukturo svetovnega kova.

znanost 18.2.2019 15:22

Nov razpis za gradnjo širokopasovnih omrežij bo objavljen v prvi polovici leta

Ministrstvo za javno upravo bo v prvi polovici leta objavilo nov razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij (GOŠO) naslednje generacije, vreden 32 milijonov evrov. Proces se bo tako predvidoma nadaljeval še letos, je na današnji novinarski konferenci povedal minister Rudi Medved.

Mediji #družba 18.2.2019 13:12

Manica J. Ambrožič vitezinja nacionalnega reda za zasluge Francoske republike

Novinarka, voditeljica in odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Manica J. Ambrožič je dobila odlikovanje vitezinje nacionalnega reda za zasluge Francoske republike. Odlikovanje je nagrada za njeno delovanje in zavzetost pri poglabljanju odnosov med Francijo in Slovenijo, saj je diplomirana francistka in novinarka Manica J. Ambrožič odigrala pomembno vlogo pri obveščanju slovenske javnosti o aktualnem političnem in družbenem dogajanju v Franciji.

Podjetja 17.2.2019 8:30

Iprom povečuje transparentnost digitalnega oglaševanja s tehnologijo blockchain

Slovenska agencija Iprom, ki je specializirana za digitalno oglaševanje, je svojo infrastrukturo za oglaševanje nadgradila z dnevnikom sprememb in bloki transakcij, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov (blockchain). V podjetju so prepričani, da rešitev v distribucijo oglaševalskih vsebin vnaša večjo transparentnost.

Podjetja 17.2.2019 8:30

Bogdanovski za STA: Inovacije glavni motor nadaljnje rasti za Novartis

pogovarjala sta se Alen Pivk in Urška Kristan Kastner

Inovacije so za Novartis glavni motor nadaljnje rasti, pri inovativnih tehnologijah pa bo še naprej ključno vlogo igrala Slovenija, pravi prvi mož Leka Zvone Bogdanovski. Izpostavlja pomen Novartisovega centra za proizvodnjo inovativnih in generičnih zdravilnih učinkovin v Mengšu, ki Slovenijo postavlja na pomembno mesto v okviru Novartisa.