Expo 2020

Zadnje novice

Podjetja Turizem 9:17

Slovenski turizem tke vezi v Italiji in Avstriji

Slovenska turistična organizacija (STO) je v minulem tednu pripravila dogodka za italijanski in avstrijski trg. Zanimanje organizatorjev potovanj je bilo v obeh primerih veliko. Trendi sicer kažejo, da bo letos več Evropejcev potovalo znotraj celine, več bo tudi potovanj z avtomobilom.

Podjetja 8:21

Velenjski Saša inkubator s programom do povečanja mreže poslovnih angelov

Velenjski Saša inkubator je lani začel z novim programom Šola za vlagatelje, s ciljem povečati mrežo poslovnih angelov, vlagateljev, ki lahko že z majhnimi vložki, svojim znanjem in poznanstvi zelo pomagajo zagonskim podjetjem v zgodnji fazi razvoja. Na ta način so omogočili začetek poslovanja 132 investitorjem, od tega jih je kar osem iz Velenja.

Turizem 27.2.2021 9:11

V zeleni shemi slovenskega turizma prvo kopališče

Zeleni shemi slovenskega turizma se je pridružilo prvo kopališče. Z znakom Slovenia Green Beach se namreč ponaša Grajsko kopališče Bled, ki je znak pridobilo na podlagi mednarodnega certifikata Modra zastava. Slednjega nosi od leta 2002, so ta teden sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Podjetja 27.2.2021 8:49

Slovenske železnice lani z 2,9 milijona evrov čistega dobička

Slovenske železnice (SŽ) so na ravni skupine lani ustvarile 2,9 milijona evrov čistega dobička, potem ko se je leta 2019 ta ustavil pri 35 milijonih evrov. Poslovni rezultat je bil nižji predvsem zaradi izplačanih odpravnin. Prihodki so se lani ustavili pri 540,7 milijona evrov, leto prej pa so dosegli nekaj več kot 600 milijonov evrov.

Podjetja 27.2.2021 8:30

Epidemija v oglaševanju začasno odložila aktivnosti in jih preselila predvsem na splet

piše Janja Zalar

Epidemija covida-19 je vplivala tudi na oglaševanje. Podjetja so sprva odložila aktivnosti, nato pa se je oglaševanje iz zunanjega zaradi omejitev preselilo predvsem na splet. Poleg tega je zaradi omejitev gibanja povečalo oglaševanje izdelkov za vrtnarjenje, kuhanje in domače mojstre, medtem ko je skoraj zamrlo oglaševanje turističnih storitev.

Podjetja 27.2.2021 8:11

Trboveljska občina letos v posodobitev obrtno-industrijske cone Nasipi

Občina Trbovlje letos načrtuje posodobitev obrtno-industrijske cone Nasipi, saj si želi podjetjem v tej coni omogočiti optimalnejše delovanje ter razvoj in širitev. Vrednost projekta je 2,8 milijona evrov, iz Kohezijskega sklada pa je občini odobreno 2,3 milijona evrov sredstev EU, je zapisano na spletnih straneh občine.