F3ŽO

Zadnje novice

Podjetja Turizem 10:30

Vrata odpira poslovna borza zdraviliškega turizma

V Šmarjeških Toplicah se danes začenja poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma Spa-Ce. Do srede se bo na dogodku 15 domačih in sedem tujih zdravilišč predstavljalo 25 vabljenim gostom iz agencij, specializiranih za to vrsto turizma iz celotne Evrope, so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

znanost-zgodba 10:00

Z marsovsko kolonijo na Havajih do odprave ovir na poti do Rdečega planeta

piše Lea Udovč

Ameriška vesoljska agencija Nasa si že desetletja prizadeva raziskati planet Mars ter prvič v zgodovini na Mars poslati tudi človeka. V ta namen financira številne raziskave, med njimi tudi HI-SEAS na Havajih, kjer v izoliranem, Marsu podobnem okolju, simulirajo življenje na Marsu, da bi raziskali sestavo in kohezijo astronavtske ekipe.

znanost 19.10.2019 11:16

Slovensko sociološko društvo podelilo tradicionalne nagrade

Na tradicionalnem sociološkem srečanju, ki od petka poteka na Bledu, so se s podelitvijo nagrad Slovenskega sociološkega društva poklonili dosežkom slovenskih sociologov in sociologinj. Priznanje za znanstveno delo sta prejela Niko Toš in Mirovni inštitut, častni član društva pa je postal Ivan Bernik, so sporočili iz društva.

Podjetja 19.10.2019 9:31

Mariborski Marifarm na poti do razvoja lastnih zdravil

Mariborsko farmacevtsko podjetje Marifarm, ki se je pred tremi leti s prehodom iz občinske lastnine k zasebnim vlagateljem rešilo propada, počasi uresničuje strategijo, da iz podjetja, ki je le pakiralo zdravila, postane proizvajalec farmacevtskih izdelkov. Za zdaj to počnejo samo za druge farmacevte, a njihov cilj je proizvodnja lastnih zdravil.

Turizem 19.10.2019 9:07

Izbrani trije finalisti za naziv sejalca 2019

Slovenska turistična organizacija (STO) je razglasila tri finaliste, ki se potegujejo za naziv sejalca 2019. To so Brko tura, doživetje z naslovom Spremeni tok zgodovine. Si upaš? in Večerja treh dežel. Zmagovalca bodo razglasili 12. novembra na Dnevih slovenskega turizma.

#družba 19.10.2019 8:14

Celje v projektu Pocityf za energetsko preobrazbo mest

Celjska občina je partner v evropskem projektu pametnih mest Pocityf, programa Obzorje 2020, katerega namen je mesta z bogato zgodovinsko-kulturno dediščino spremeniti v bolj učinkovita, zdrava in trajnostna življenjska okolja z energetsko pozitivnimi stavbami in okrožji. V projektu sodeluje 46 partnerjev oz. mest iz 13 držav.

Podjetja 18.10.2019 9:55

Pošta Slovenije na Goriškem odpira novo pretovorno pošto

Pošta Slovenije bo danes v Kromberku pri Novi Gorici odprla novo pretovorno pošto. Z investicijo so uredili prostor za paketno predelavo in skladiščenje ter nakladalno ploščad z dvižnimi mizami za razkladanje in nakladanje paketne tvarine. Za naložbo so namenili okoli 1,7 milijona evrov, so sporočili s Pošte Slovenije.

Podjetja 18.10.2019 8:12

Iskra Mehanizmi v nadaljnjo rast s 30-milijonsko naložbo na Brniku

V Iskra Mehanizmih so se kljub lanski slabši dobičkonosnosti letos lotili 30-milijonske investicije v nov proizvodno-režijski kompleks na Brniku, kjer bo dovolj prostora za nove projekte in posle ter za preselitev obstoječe proizvodnje iz Kamnika. Kompleks naj bi zaživel v začetku prihodnjega leta, ko družba načrtuje tudi obsežno rast prodaje.