Zadnje novice

#družba 10:12

Na Websi dnevu o novih trendih in priložnostih na področju digitalnega komuniciranja

Na Odru pod zvezdami ljubljanskega Lutkovnega gledališča bo 13. septembra potekal Websi dan, festival slovenskega digitalnega komuniciranja, na katerem bodo po navedbah organizatorjev predstavili "nove trende, poslovne priložnosti in zanimive zgodbe s področja digitala" ter podelili nagrade za digitalne presežke Websi spletni prvaki.

znanost 10:06

Na filozofski poletni šoli predavanja filozofov ljubljanske psihoanalitske šole

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani bo prihodnji teden potekala filozofska poletna šola z naslovom Spodleteti bolje! Na poletni šoli bodo svoja najnovejša spoznanja predstavili trije priznani in mednarodno uveljavljeni filozofi, predstavniki ljubljanske šole psihoanalize, Slavoj Žižek, Alenka Zupančič in Mladen Dolar.

#družba znanost 9:09

V Mariboru se konec tedna začenja Evropska juniorska računalniška olimpijada

V Mariboru se bodo konec tedna zbrale osnovnošolske ekipe iz vse Evrope, ki se bodo na tretji Evropski juniorski računalniški olimpijadi pomerile v znanju in spretnostih računalniškega programiranja. Osnovni namen tekmovanja je spodbujati zanimanje za računalništvo in informacijsko tehnologijo med mladimi.

priložnost znanost 20.8.2019 14:01

ESA z novim razpisom Fly Your Satellite za študente

Evropska vesoljska agencija (ESA) zbira prijave za nov razpis v sklopu programa Fly Your Satellite, h kateremu vabijo študentske skupine iz držav članic ESA ter Kanade in Slovenije. Prijave so odprte do 13. oktobra, decembra pa bodo v Noordwijku na Nizozemskem predvidoma pripravili delavnico za finaliste.

#družba 20.8.2019 13:36

Zadnji teden šolskih počitnic po znanje programiranja, umetnosti in etike

V Ljubljani bo prihodnji teden potekala druga brezplačna šola programiranja, umetnosti in etike za otroke iz programov Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Delavnice se bo udeležilo 25 otrok, ki bodo zadnji teden počitnic posvetili ustvarjanju umetniških animacij, oblikovanju računalniških iger in pisanju programske kode, so sporočili organizatorji dogodka.

znanost 20.8.2019 7:30

Še letos serijska proizvodnja prvega ruskega električnega avtomobila

V Rusiji bo predvidoma še letos stekla serijska proizvodnja prvega domačega osebnega avtomobila na električni pogon. Izdelovali ga bodo v mestu Toljati v Samarski oblasti, cene za osnovni model pa se bodo začele pri 450.000 rubljih (okoli 6230 evrov). Z enim polnjenjem baterije bo lahko prepeljal do 560 kilometrov.

#družba 19.8.2019 16:26

Statistični urad 75. rojstni dan obeležil z razstavo infografik

Statistični urad RS letos praznuje 75. rojstni dan, statistiki pa so ob tej priložnosti na Krakovskem nasipu v Ljubljani odprli razstavo infografik Statistično gledano. Z njo se želijo še bolj približati ljudem. "Statistik lahko stoji bos na ledu, z glavo v pečici in trdi, da se v povprečju počuti kar dobro," so se pošalili z eno od infografik.