Zadnje novice

znanost 10:59

Raziskovalci Cerarja pozivajo k zagotovitvi dodatnih sredstev za raziskovalno sfero

Skoraj 400 raziskovalcev iz slovenskih raziskovalnih inštitutov in univerz je na premierja Mira Cerarja naslovilo odprto pismo, v katerem ga pozivajo k izpolnitvi obljub glede zagotovitve dodatnih sredstev za raziskovalno sfero. S tem bi namreč privabili vsaj nekaj zanesenjakov, mladi raziskovalci pa se ne bi bali za svoja delovna mesta, pravijo.

#družba 10:25

Na Postojnskem precej zanimanja za male vetrne elektrarne

Za umestitev malih vetrnih elektrarn na območju postojnske občine vlada precejšnje zanimanje. Agencija za energijo je izbrala osem različnih projektov malih vetrnic, za katere bo na letni ravni porabljenih do 1,29 milijona evrov. Do same realizacije projektov je sicer še daleč.

Podjetja 18.2.2018 9:26

Koprska in novogoriška gospodarska zbornica bosta tesneje sodelovali

Primorski gospodarstveniki so se v četrtek v Lipici srečali na skupnem upravnem odboru, med drugim pa sta Primorska gospodarska zbornica iz Kopra in Severno Primorska gospodarska zbornica iz Nove Gorice podpisali dogovor o sodelovanju pri reševanju skupnih problemov, ki tarejo gospodarstvo v celotni regiji.

znanost 17.2.2018 12:17

Znanje brez meja - izstopajoči inovatorji in znanstveniki, povezani s Slovenijo

Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki je pripravil razstavo Znanje brez meja. Ta prinaša izbor uspešnih inovatorjev in znanstvenikov s področij znanosti in tehnike, ki so zaradi iskanja, razširjanja in soustvarjanja odšli v širni svet ali jih je pot zanesla k nam. Razstava izpostavlja dosežke, na katere je vplival odhod na tuje in katerih rezultati so vidni še danes.

Podjetja 17.2.2018 10:20

Goopti po sredstva za širitev tudi k skladom tveganega kapitala

Podjetje Goopti, ki zagotavlja skupinske in zasebne prevoze od in do letališč ter med posameznimi kraji, ima pri prihodnjih širitvah poslovanja v načrtu predvsem italijanska in španska mesta. Kot je za STA povedal direktor Marko Guček, bodo širitev najprej financirali iz lastnih sredstev, obrniti pa se nameravajo tudi na sklade tveganega kapitala.

Slovenija 17.2.2018 9:35

Pilotna stanovanjska zadruga bi lahko zaživela leta 2020

Pilotni projekt stanovanjske zadruge, ki bi omogočila cenejšo rešitev stanovanjskega vprašanja, bi lahko zaživel leta 2020 na Rakovi Jelši v Ljubljani. Občinski stanovanjski sklad bi zadrugi zagotovil zemljišče, republiški stanovanjski sklad pa kredit za gradnjo stavbe, v kateri naj bi bilo med 30 in 40 stanovanj.

Podjetja 16.2.2018 16:47

Za področje ribištva na voljo devet milijonov evrov spodbud

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v uradnem listu objavilo tri javne razpise s področja ribištva. Za ukrepe produktivnih naložb v klasično akvakulturo, produktivne naložbe v okoljsko akvakulturo ter predelavo ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture je na voljo devet milijonov evrov nepovratnih sredstev.

Podjetja 16.2.2018 16:33

Slovenski podjetniški sklad razpisal 79,2 milijona evrov garancij za bančne kredite

Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil javni razpis za odobravanje garancij za zavarovanje bančnih kreditov. Skupno 79,2 milijona evrov razpisanih garancij s subvencijo obrestne mere bodo tudi letos lahko najemala mikro, mala in srednje velika podjetja za posojila, ki jih bodo predhodno odobrile banke.

Podjetja 16.2.2018 10:58

Postojna v energetsko sanacijo javnih stavb s Petrolom

Občina Postojna bo 14 javnih objektov energetsko sanirala s pomočjo Petrola. Vrednost vseh sanacijskih del je ocenjena na 3,5 milijona evrov, zasebni partner bo prispeval 51 odstotkov, občina devet odstotkov, preostali denar pa bodo pridobili iz državnih sredstev.