ICYDK

Zadnje novice

Podjetja 17:27

Za boljšo usklajenost izobraževanja s potrebami trga dela 8,4 milijona evrov

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil dodatni javni razpis za sofinanciranje spodbud delodajalcem za izvajanje praktičnega usposabljanja, ki je del programa za zagotovitev boljše usklajenosti in povezanosti sistema poklicnega izobraževanja s potrebami trga dela. Skupna višina sredstev znaša 8,4 milijona evrov.

znanost 17:14

Znanost se v programih strank pojavlja sporadično

Primerjava programov strank kaže, da se znanost pojavlja sporadično, da so predvideni ukrepi velikokrat nepovezani med sabo in ne sledijo programskim ciljem, je sklepna misel z okrogle mize Inštituta za narodnostna vprašanja. Strankam predlagajo, da naredijo revizijo teh programov, prihodnja vlada pa naj sledi natančnejšim ciljem na tem področju.

Turizem 16:40

STO v Podčetrtku predstavila blagovno znamko World of Glamping

Slovenska turistična organizacija (STO) je danes v Podčetrtku predstavila blagovno znamko World of Glamping, ki prva na svetu uvaja kategorizacijo ponudnikov glamping storitev. Kot je ob predstavitvi povedala direktorica STO Maja Pak, je glamping pomemben turistični produkt v Sloveniji, ker je v močnem sozvočju z zgodbo zelene Slovenije.

#družba 14:18

Banka za mednarodne poravnave: Kriptovalute bi lahko zrušile internet

Rast kriptovalut, kot je bitcoin, bi lahko preobremenila in na koncu celo zrušila internet, je opozorila Banka za mednarodne poravnave iz Basla. V najnovejšem poročilu banka tudi opozarja, da kriptovalutam ni mogoče zaupati v primerljivi meri kot tradicionalnim valutam, poroča francoska tiskovna agencija AFP

Turizem 13:21

Iz Ljubljane na morje več kot deset avtobusov dnevno

Avtobusni prevozniki v poletno sezono vstopajo z okrepljenimi dnevnimi avtobusnimi linijami v Ljubljani, so sporočili iz Avtobusne postaje Ljubljana. Z več kot 10 odhodi dnevno se lahko potniki med drugim peljejo do Kopra, Portoroža in Pirana ter do večjih mest Istre, Kvarnerja in Dalmacije.

znanost 11:39

Ljubljana gosti mednarodno konferenco EuCNC o tehnologijah 5G

V Cankarjevem domu v Ljubljani se je danes začela tridnevna mednarodna konferenca o omrežjih in komunikacijah EuCNC. Letošnja, 27. izvedba evropske konference se osredotoča na raziskave, razvoj in implementacijo mobilnih tehnologij pete generacije (5G), udeležuje pa se je več kot 500 strokovnjakov iz industrije in raziskovalnih institucij.

Startupi 11:08

Naziv Mladi podjetnik leta 2018 v roke Roku Stariču

Zavod mladi podjetnik je letos naziv mladega podjetnika podelil ustanovitelju podjetja Rok's nut butter Roku Stariču. Starič, ki se je proizvodnje arašidovega masla lotil s pomočjo platforme Kickstarter, želi poslovno okolje razširiti v tujino. Prisoten je že na avstrijskem trgu, želi pa se prebiti tudi v Nemčijo, na Hrvaško in v baltske države.

Turizem 17.6.2018 9:12

Črna na Koroškem in Zreče v pričakovanju komisije za priznanje Entente florale

Za evropsko priznanje za urejenost Entente florale se letos med slovenskimi kraji potegujeta Črna na Koroškem in Zreče, ki sta predhodno že sodelovali in dosegali uspehe na nacionalnem tekmovanju Moja dežela lepa in gostoljubna. Mednarodna komisija bo Zreče obiskala v soboto, 23. junija, Črno na Koroškem pa dan zatem.