Zadnje novice

Startupi #družba 18.4.2019 13:49

Podaljšane prijave na natečaj ClimateLaunchpad

Prijave na natečaj zelenih poslovnih idej ClimateLaunchpad za startupe oziroma ekipe s področja čistih tehnologij so podaljšane do 24. aprila, so sporočili iz Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT). Natečaj, ki ga pripravlja združenje Climate-KIC, je brezplačen in primeren za vse, ki imajo zeleno poslovno idejo.

novica #družba 18.4.2019 12:02

Znani zmagovalci podjetniškega tekmovanja POPRI 2019

Letošnje tekmovanje POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park (PTP), je k udeležbi privabilo 314 mladih z 99 poslovnimi idejami. Najboljših 10 se je predstavilo na zaključnem tekmovanju, komisijo pa so najbolj prepričale ekipe Avaga, Unibill in Skripsi, so sporoči organizatorji tekmovanja.

novica znanost 18.4.2019 9:42

Študenti strojništva zmagali na tekmovanju izgradnje brezpilotnih letal

Ekipa študentov ljubljanske fakultete za strojništvo je zmagala na ameriškem tekmovanju Design/Build/Fly (DBF), namenjenemu načrtovanju in izgradnji daljinsko vodenih brezpilotnih letal ter tekmovanju v letenju. Kot so sporočili s fakultete, so z letalom, ki dosega hitrosti prek 100 kilometrov na uro, "premagali vso svetovno univerzitetno elito".

znanost 18.4.2019 8:15

Piranski akvarij bogatejši za bazen z meduzami

V piranskem akvariju so v sredo javnosti predstavili nov bazen z meduzami, ki je nastal v okviru projekta Meduze okoli nas in s katerim bodo obiskovalcem prikazali vrste meduz, ki se nahajajo v slovenskem morju. Obenem so odprli fotografsko razstavo, ki bo v prihodnje krožila po slovenski obali.

Startupi novica 17.4.2019 17:54

V Hiši EU se bodo predstavljali startupi s področja energije

V Hiši Evropske unije na Dunajski cesti v Ljubljani bo v četrtek potekal InnoEnergy Starter Demo dan, kjer bodo imela zagonska podjetja in inovatorji priložnost predstavitve svojih rešitev s širšega področja energije.

Podjetja 17.4.2019 17:52

Na NetPRO konferenci o umetni inteligenci in trajnostnem razvoju

V Ljubljani je pred kratkim potekala NetPRO konferenca, največja poslovna konferenca, namenjena malim in srednje velikim podjetjem v Sloveniji. V peti izvedbi v organizaciji podjetja TSmedia in centra Business Intelligence Center se je konferenca posvetila umetni inteligenci in trajnostnemu razvoju.

Podjetja 17.4.2019 11:42

Slovenska podjetja privlačna za talente, a ostaja veliko prostora za izboljšave

Talenti v slovenski politiki zaposlovanja v povprečju zasedajo pomembno mesto, a ne v vseh podjetjih. Slovenija po drugi strani še ni dovolj privlačno okolje, da bi vse talente zadržali doma in ob tem privabili mnoge tuje, so ocenili sodelujoči na AmChamovem poslovnem zajtrku. Strinjali so se, da talenti želijo zahtevne in zanimive izzive.