Expo 2020

Zadnje novice

Podjetja 9:02

Družba KLS Ljubno bo za investicije namenila 14 milijonov evrov

Družba KLS Ljubno, ki je specializirana za zobate obroče, je s sprejetimi ukrepi lani obvladala stroške in pridobila nekaj novih naročil. Za napredek v letošnjem letu in zagotovitev pogojev rasti in razvoja v letu 2021 načrtujejo velika investicijska vlaganja, za katere bodo namenili 14 milijonov evrov.

Podjetja Turizem 8:00

S slovenskimi potovalnimi agencijami lani potovalo 772.000 domačih turistov

Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja z najmanj eno prenočitvijo za 772.000 domačih turistov. 121.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, 652.000 pa v tujini. Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška, sledile so Italija, Grčija in Avstrija, kažejo podatki statističnega urada.

Podjetja 25.9.2020 15:18

Štajerska gospodarska zbornica podelila nagrade naj inovatorjem Podravja

Štajerska gospodarska zbornica je danes 18. doslej podelila priznanja najboljšim inovacijam v podravski regiji. Na njihov razpis je letos v roku prispelo 27 inovacij, kar je največ doslej, v inovacijske predloge pa je bilo vključenih 118 inovatorjev. Nagrajence je izbrala strokovna komisija pod vodstvom Marjana Lebra.

znanost 25.9.2020 15:04

Genetska raznovrstnost ključna za prilagajanje gozdov na podnebne spremembe

Genetska raznovrstnost gozdov je ključna za njihovo prilagajanje na podnebne spremembe, je na novinarski konferenci ob zaključku projekta Lifegenmon poudarila Hojka Kraigher z Gozdarskega inštituta Slovenije. Namestnik direktorja Evropskega gozdarskega inštituta Robert Mavsar pa je ocenil, da so gozdovi ključ do prehoda v trajnostno prihodnost.

znanost 25.9.2020 14:13

Pri založbi Družina izšla posebna izdaja revije SLO - Dežela kolišč

Pri založbi Družina je izšla posebna izdaja revije SLO - Dežela kolišč. Prinaša prispevke o najpomembnejših vidikih življenja koliščarjev: o njihovih domovanjih, prehranjevanju, pridelovanju hrane, orodjih in orožju ter rastlinskem in živalskem svetu, ki jih je obkrožal in zaposloval.

Turizem 25.9.2020 12:35

Počivalšek prepričan v svetlo prihodnost slovenskega turizma

Letošnji svetovni dan turizma po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška obeležujemo z mešanimi občutki, s kančkom negotovosti in pričakovanj, a z veliko pozitivne energije in odločnosti, da bomo kos izzivu, ki ga je pred nas postavila pandemija. Prepričan je, da bodo njegovi sooblikovalci slovenski turizem popeljali v svetlo prihodnost.

Podjetja #družba 25.9.2020 12:31

Na Websi dnevu slavila Agencija 101 in A1

Na Websi dnevu, ki je v četrtek tradicionalno zaključil celoletni projekt Websi Spletni prvaki, so podelili nagrade za digitalne presežke leta. Naj agencija je postala Agencija 101, nagrado za naj naročnika pa je prejel A1, ki je s projektom Live shop v sodelovanju z DROM Agency slavil tudi kot generalni spletni prvak, so sporočili organizatorji.

Podjetja #družba 25.9.2020 11:40

Mladinska knjiga prejela mednarodno priznanje za interaktivni portal učimse.com

Nemško združenje za pedagogiko in informatiko je portalu Mladinske knjige učimse.com podelilo najvišje priznanje za kakovost digitalnih izobraževalnih izdelkov, medaljo Comenius-EduMedia 2020. Portal učencem sicer ponuja več kot 3500 nalog, med epidemijo pa ga je uporabljalo kar 75 odstotkov slovenskih učencev, so sporočili iz Mladinske knjige.