Expo 2020

Zadnje novice

Podjetja 1.7.2022 14:00

Na ljubljanskem letališču obeležili prvo leto delovanja novega potniškega terminala

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so danes obeležili prvo obletnico odprtja novega potniškega terminala. Preko terminala je v tem času potovalo več kot 450.000 potnikov, do konca leta pa pričakujejo, da bodo v njem oskrbeli okoli 1,2 milijona potnikov, je povedala poslovna direktorica Fraporta Slovenija Babbett Stapel.

znanost 1.7.2022 14:00

V rokopisu iz 12. stoletja zgodnjeslovenski števniki

piše Maja Lazar

Širša slovenska javnost je nedavno izvedela za odkritje zgodnjeslovenskih števnikov v rokopisu, ki ga hrani avstrijski cisterijanski samostan Heiligenkreuz v istoimenskem kraju v Dunajskem gozdu. Heligenkreuški rokopis iz 12. stoletja ima kustode s števniki od 1 do 10, ki so po ugotovitvah jezikoslovca Mateja Šeklija zgodnja oblika slovenščine.

Mediji 1.7.2022 13:20

Z delovanjem začel poslovni medij Bloomberg Adria

Nova regionalna multimedijska platforma za poslovne in finančne novice Bloomberg Adria je danes uradno začela z delovanjem. Vsebine bodo najprej na voljo na digitalni platformi, prihodnji teden pa bodo začeli še s televizijskim oddajanjem, so sporočili iz družbe.

Podjetja 30.6.2022 12:01

Aerodrom Portorož po 14 letih z novim direktorjem

Z mesta direktorja Aerodroma Portorož se po 14 letih poslavlja Robert Krajnc. Vajeti družbe namesto njega prevzema Bernard Majhenič, ki je v preteklih devetih letih vodil mariborsko javno podjetje Marprom, so sporočili iz Aerodroma Portorož.

Slovenija 30.6.2022 10:27

Tuje neposredne naložbe v Sloveniji lani porasle za 10 odstotkov

Tuje neposredne naložbe v Sloveniji so konec leta 2021 znašale 18,4 milijarde evrov in so se glede na preteklo leto povečale za 1,7 milijarde evrov za 10,4 odstotka, je danes objavila Banka Slovenije. Največ naložb je bilo iz Avstrije, na katero odpade skoraj četrtinski delež, sledita Luksemburg in Švica.

Podjetja 30.6.2022 9:29

Predsednik uprave Taluma za STA: Z zmanjšano porabo elektrike pomagamo elektroenergetskemu sistemu

pogovarjal se je Gregor Mlakar

Turbulentne in dinamične okoliščine očitno v poslovnem svetu postajajo stalnica, vseeno pa so se bili v Talumu na to za zdaj sposobni hitro in odločno odzvati, je v pogovoru za STA povedal prvi mož družbe Marko Drobnič. Ob tem je poudaril, da z zniževanjem porabe električne energije v zaostrenih razmerah pomagajo tudi elektroenergetskemu sistemu.

znanost 29.6.2022 15:52

V Kopru in Piranu delavnice in poletna šola o nevroznanosti gibanja

Na Znanstvenoraziskovalnem središču Koper (ZRS Koper) se bo v okviru projekta TwinBrain odvila delavnica na temo nevroznanosti, ki bo potekala med 30. junijem in 2. julijem, udeležilo pa se je bo preko 30 mednarodnih strokovnjakov na področju nevroznanosti. Delavnice se bodo zaključile s poletno šolo, ki bo potekala med 5. in 9. julijem na Morski biološki postaji v Piranu, na njej pa bodo mednarodni strokovnjaki svoje znanje delili z več kot 100 študenti, so sporočili z ZRS Koper.

Podjetja 29.6.2022 14:43

V Sij Metalu Ravne zaključili večmilijonsko naložbo v nov informacijski sistem

V družbi Sij Metal Ravne so zaključili več kot tri milijone evrov vredno naložbo v nov informacijski sistem, ki prinaša večjo integracijo proizvodnih in poslovnih procesov, optimizacijo, še višje standarde kakovosti in še bolj učinkovito podporo kupcem, so sporočili iz Sija. V skupini ob tem pričakujejo izboljšanje poslovnih kazalnikov.

Podjetja 29.6.2022 12:28

Za letalsko povezljivost Slovenije 10 prevoznikom 1,8 milijona evrov

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na javnem razpisu za subvencije za letalske prevoznike, s katerimi izboljšuje letalsko povezljivost Slovenije s svetom, sklenilo razdeliti skoraj 1,83 milijona evrov 10 letalskim prevoznikom. Vseh 10 letalskih prevoznikov bo opravilo več kot 700 letov med Ljubljano in drugimi državami.