ICYDK

Zadnje novice

Mediji 17:21

Večer in Dnevnik s predhodnim soglasjem ministrstva za združitev

Ministrstvo za kulturo je družbama Dnevnik in Večer skupina izdalo predhodno soglasje za združitev njunih medijev v skupnem izdajateljskem podjetju DV mediji, obe družbi navajata na svojih spletnih straneh. O avgusta napovedani združitvi mora zdaj odločiti še agencija za varstvo konkurence.

znanost 15:26

Med vročimi temami v znanstveni sferi tudi odprta znanost

piše Lea Udovč

Vprašanje odprte znanosti je v zadnjih letih prišlo v ospredje razprav o prihodnosti raziskav in inovacij v Evropski uniji. Na tem področju se v Evropi dogajajo hitri premiki, ki se jih mnogi raziskovalci še ne zavedajo. Pomemben prispevek k prehodu v odprto znanost predstavlja Načrt S, h kateremu je pristopila tudi Slovenija.

#družba 13.12.2018 14:15

Podeljene nagrade za družbeno odgovornost horus 2018

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta danes v Mariboru podelila letošnja priznanja in nagrade horus. Nagrada horus je sicer del nacionalne strategije ozaveščanja za več družbene odgovornosti, letos pa so jih podelili desetič.

Startupi novica 13.12.2018 13:48

Nagrajenih 10 najbolj perspektivnih podjetniških idej mladih

Javna agencija Spirit Slovenija in Slovenski podjetniški sklad sta v projektu Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj ta teden izbrala in nagradila 10 najbolj perspektivnih dijaških podjetniških idej. Najboljše ekipe so od sklada prejele 500 evrov za nadaljnji razvoj svoje podjetniške ideje in trimesečno mentorstvo, so sporočili iz Spirit Slovenija.

Startupi 13.12.2018 13:23

ABC pospeševalnik v projektu čezmejnega pospeševanja z Italijo

ABC pospeševalnik in italijanski raziskovalni in tehnološko prenosni center Friuli Innovazione od oktobra izvajata projekt CAB (Crossborder Acceleration Bridge). Cilj projekta je čezmejno pospeševanje podjetij v Italiji in Sloveniji, program pa je namenjen majhnim in srednje velikim podjetjem. Pri projektu sodelujejo tako slovenski in italijanski startupi, ki so del programa opravili v Sloveniji, del pa v Italiji ter s tem omogočili razvoj in rast svojega projekta na obeh trgih, so sporočili iz ABC pospeševalnika.

Mediji 13.12.2018 11:45

Visok jubilej oddaje Ljudje in zemlja

Oddaja Ljudje in zemlja bo 28. decembra praznovala 60. obletnico predvajanja prve kmetijske oddaje na takratni Ljubljanski televiziji, ki so si jo lahko ogledali gledalci celotne bivše Jugoslavije. Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) vabijo k ogledu retrospektive televizije in kmetijstva v nedeljo, 30. decembra, ob 12. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Podjetja 13.12.2018 11:18

Telekom s sistemom Neo za pametno televizijo in pametni dom

Telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je predstavil sistem Neo, ki omogoča enostavno upravljanje televizijskih in spletnih vsebin ter naprav pametnega doma. Platforma je rezultat razvoja in znanja strokovnjakov Telekoma Slovenije in je v največji možni meri prilagojena slovenskim uporabnikom.

#družba 12.12.2018 15:00

Na Googlu letos največ zanimanja za mundial

Besedna zveza "World Cup" oz. svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga je poleti gostila Rusija, je letos največkrat zanimala uporabnike spletnega brskalnika Google. V prvi peterici najbolj priljubljenih iskanj na svetovni ravni so še pokojni zvezdniki Avicii, Mac Miller in Stan Lee ter film Black Panther (Črni panter).