PoSTAnite del naše zgodbe.

Expo 2020

Zadnje novice

Podjetja 15:14

Šest let Vinariuma in polmilijonta obiskovalka

Na najvišjem slovenskem razglednem stolpu Vinarium danes, na svetovni dan turizma, praznujejo šesto obletnico delovanja, razglasili pa so tudi polmilijonto obiskovalko stolpa. Ob tem v Lendavi načrtujejo kakovostno obogatitev turistične ponudbe.

Turizem 13:11

Direktorica STO Pakova: Pandemija v turizmu prinesla tudi nove priložnosti

Pandemija covid-19 je turizem postavila pred številne izzive, po besedah direktorice STO Maje Pak pa je prinesla tudi nove priložnosti. "Danes imamo v turizmu obveznost za zeleno, digitalno in vključujočo transformacijo industrije," je izpostavila in dodala, da je ključno za ponovni zagon turizma še tesnejše vključevanje vseh deležnikov.

Podjetja 12:50

Na Brežiškem ob dobri turistični sezoni novi panožni načrti

Na Brežiškem, kjer so julija in avgusta presegli število prenočitev iz leta 2019 oz. obdobja pred epidemijo covida-19, v turizmu pa je zaposlena skoraj desetina občanov, se nameravajo okrepljeno usmeriti v trajnostni oz. zeleni turizem in v butično petzvezdično ponudbo. Občina Brežice se hkrati pripravlja na nove panožne naložbe.

zgodba EU konkretno 12:11

Na Evropski mladinski konferenci o prihodnosti Evrope po meri mladih

V Mariboru se je danes začela štiridnevna virtualna Evropska mladinska konferenca, na kateri okoli 200 predstavnikov mladih oblikovalcev politik in strokovnjakov s področja mladine iz vseh držav EU razpravlja o prihodnosti Evrope po epidemiji covida-19. Na njej bodo oblikovali priporočila, kako zagotoviti "participacijo in prostor za vse".

Podjetja 6:00

Na NT konferenci znova o najnovejših trendih v tehnološko-poslovnem svetu

V Portorožu se bo danes začela 26. izvedba NT konference, ki sodi med največje tehnološko-poslovne dogodke v Sloveniji. Na tridnevni konferenci se bo odvila vrsta predavanj in drugih dogodkov, na katerih bodo domači in tuji strokovnjaki predstavili najnovejše trende s področja informacijskih tehnologij, ki močno vplivajo tudi na poslovni svet.

Turizem 26.9.2021 7:50

Magnet slovenskega turizma tudi ponudba aktivnosti na prostem

V turizmu je vse več povpraševanja po različnih aktivnostih na prostem, k čemur je v zadnjem letu in pol pripomogla tudi pandemija novega koronavirusa. Tudi slovenski turizem se tako osredotoča na razvoj kakovostne outdoor ponudbe, posebno pozornost pa ji bo v promociji posvetila tudi Slovenska turistična organizacija (STO).

Podjetja 25.9.2021 9:20

Škotsko podjetje BSW Timber razmišlja o postavitvi žage v osrednji Sloveniji

Škotsko podjetje BSW Timber, ki je leta 2018 načrtovalo postavitev velike žage na Gomilskem, a je lani od te namere odstopilo, zdaj razmišlja o gradnji žage v osrednji Sloveniji. Škoti vodijo resne pogovore o dveh morebitnih lokacijah za gradnjo lesnega centra, je za STA povedal predstavnik podjetja Janez Mazej.

znanost 24.9.2021 20:07

Na virtualnem sociološkem srečanju podelili društvene nagrade

Slovensko sociološko društvo je danes pripravilo virtualno srečanje, na katerem so med drugim podelili društvene nagrade za letošnje leto. Anton Kramberger in Jože Vogrinc sta postala častna člana društva, posebno nagrado pa so prejeli tudi mariborski dijaki, ki so sodelovali v okviru iniciative Zahtevamo šolo!.

#družba znanost 24.9.2021 19:29

Mladi podnebni protestniki opozorili na problem kurjenja premoga in netrajnostni promet

Globalni podnebni protesti danes potekajo tudi po več krajih po Sloveniji. Mladi za podnebno pravičnost so tokrat v ospredje postavili problem kurjenja premoga v energetiki in netrajnostni promet. Na državne in lokalne odločevalce so naslovili tri krovne zahteve in med drugim pozvali, naj oblast podnebno krizo začne nemudoma aktivno reševati.