ICYDK

Zadnje novice

novica #družba 20.8.2018 17:29

EU želi prisiliti tehnološke gigante v brisanje objav s teroristično vsebino

Bruselj želi v prihodnje prisiliti tehnološka podjetja, kot sta Facebook in Twitter, da identificirajo in zbrišejo objave s teroristično propagando, drugače bodo morala plačati kazen. Evropska komisija namreč ni zadovoljna s trenutnim pristopom na osnovi prostovoljstva, je danes za britanski Financial Times pojasnil evropski komisar Julian King.

Startupi #družba 20.8.2018 8:00

V Celju oktobra drugi sejem digitalnih rešitev Feel the Future

Oktobra bo v Celju potekal drugi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future, na katerem se bodo predstavniki informacijske tehnologije iz širše regije srečali, da bi predstavili trende in inovacije s področja digitalizacije. Na sejmu pripravljajo tudi natečaj za mlada podjetja, najboljšim pa obljubljajo pomoč pri realizaciji njihovih idej.

Turizem 19.8.2018 13:40

V Mozirskem gaju 1,5-milijonti obiskovalec

Skozi vhod Mozirskega gaja je vstopil 1,5-milijonti obiskovalec. Jubilejna obiskovalka je Suzana Haclar iz Ljubljane, ki je Mozirski gaj skupaj z družino obiskala v času poletne razstave rezanega cvetja. Ob tej priložnosti so Haclarjevi podarili vrednostni bon v višini 1000 evrov, ki ga bo lahko izkoristila za urejanje vrta, terase ali balkona.

Turizem 19.8.2018 10:24

Turistične kmetije z dobrim obiskom, gosti tudi iz zelo oddaljenih držav

Večina slovenskih turističnih kmetij letos beleži podoben ali boljši obisk kot lani. Med obiskovalci je več tujih kot domačih gostov, največ jih je iz Nemčije, Belgije, Avstrije, Nizozemske, Francije, Italije in ZDA. Gostje povprečno na kmetijah dopustujejo tri dni, so za STA pojasnili na Združenju turističnih kmetij Slovenije.

Podjetja 19.8.2018 9:58

Proizvodnja ponyjev le še v omejenem obsegu, Gorenje išče kupca za Gor kolesa

Proizvodnja sodobnejših koles pony, ki se je v Velenju v okviru družbe Gor kolesa začela februarja lani, še poteka, a v omejenem obsegu, so za STA pojasnili v skupini Gorenje, ki je lastnik družbe Gor kolesa. A verjetno ne več dolgo. Za družbo Gor kolesa namreč v skupini iščejo potencialnega kupca. Podrobnosti postopka za zdaj ne razkrivajo.

Turizem 19.8.2018 8:59

Turizem Ljubljana z novo kampanjo na družbenih omrežjih

Turizem Ljubljana je ta teden zagnal novo kampanjo na družbenih omrežjih, ki jo spremlja tudi nagradna igra. Organizatorji želijo spodbuditi obisk privlačnih krajev v celotni Osrednji Sloveniji ter okrepiti prepoznavnost regije, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Turizem 19.8.2018 8:17

Obisk Škocjanskega zatoka na ravni lanskega leta

Po dobrem obisku Škocjanskega zatoka v začetku poletja, ko se je vodenih ogledov v juniju in začetku julija udeležilo skoraj 2000 oseb, je obisk naravnega rezervata zaradi visokih temperatur v zadnjih tednih upadel. Kljub temu v DOPPS, ki upravlja s Škocjanskim zatokom, ocenjujejo, da je obisk v prvi polovici leta na ravni leta 2017.

Podjetja #družba 19.8.2018 8:00

Mladi na poletni šoli EDIT dokazovali talent novih generacij IT-strokovnjakov

Na poletni šoli informacijskih tehnologij EDIT v Ljubljani in Mariboru sta se dve skupini študentov deset dni spopadali z aktualnimi izzivi iz tehnološkega sveta. Kot so sporočili iz Comtradea, je morala ljubljanska skupina razviti spletno platformo za interakcijo s potniki, mariborska pa vizualizacijo in analizo dogajanja v igralnici.