Zadnje novice

Podjetja znanost 11:02

Sij Metal Ravne na poti do še boljše izkoriščenosti odvečne toplote

Družba iz skupine Slovenska industrija jekla (Sij) Metal Ravne, ki že vrsto let skrbi za vnovično koristno rabo odvečne toplote iz proizvodnje, načrtuje, da bo s sodelovanjem v več kot pet milijonov evrov vrednem projektu dosegla še boljši izkoristek. V projektu sodeluje skupaj z Institutom Jožef Stefan in partnerji iz več držav.

znanost 11:00

Znanost nad mite o prehrani: Je rdeče meso rakotvorno, perutnina pa ne?

Pred leti je odmevalo poročilo ene od agencij WHO, da rdeče meso povzroča raka. Znanstvenik Tomaž Polak pravi, da so v rdečem mesu res nekatere rakotvorne spojine, a je poročilo zajelo le rdeče meso, ne pa tudi perutnine in rib, ki vsebujeta celo več teh spojin. Dodal je, da več spojin, izpostavljenih v poročilu, v telo vnesemo z dihanjem.

Podjetja Turizem 10:30

Turistična nagrada snovalec letos trem inovativnim idejam

Slovenska turistična organizacija (STO) je za letošnje snovalce izbrala tri inovativne ideje. To so projekti Luknja v prihodnost, Slovenija - kulinarična destinacija in Simple Luxuries. Snovalci omenjenih projektov imajo do oktobra čas, da svoje ideje uresničijo in ponudijo na trgu.

Turizem 9:30

V Beli krajini lani 30-odstotna rast prenočitev

V Beli krajini je po uradnih statističnih podatkih lani prenočilo nekaj manj kot 30.000 obiskovalcev, ki so ustvarili nekaj manj kot 72.000 prenočitev. Kot ugotavlja razvojno-informacijski center Ric Bela krajina je število prenočitev v primerjavi s predlanskimi podatki zraslo za 30 odstotkov. Okrepila se je tudi območna povprečna bivalna doba.

#družba 7:00

Mariborsko računalniško fakulteto bodo okupirali igričarji

Mariborsko računalniško fakulteto FERI bodo ta konec tedna zasedli ljubitelji videoiger, ki se bodo na največjem slovenskem igričarskem dogodku, 16. Epicentru LAN, pomerili v turnirjih v nekaterih najpriljubljenejših igrah za več igralcev v Sloveniji.

Podjetja 20.4.2018 16:20

Postojnska jama od DUTB in Modre zavarovalnice kupila četrtino Certe

Največji lastnik Certe Holding - družba Postojnska jama - je od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in Modre zavarovalnice odkupila 23,82 odstotka kapitala družbe Certa. Svoj delež v Certi, ki je večinski lasti Certe Holdinga, je Postojnska jama povečala na 25,98 odstotka, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Podjetja 20.4.2018 16:00

Vinska klet Metlika obeležila 50-letnico stekleničenja metliške črnine

V Vinski kleti Metlika so danes pripravili slovesnost ob 50-letnici tamkajšnje prve ustekleničene polnitve metliške črnine in njene blagovne znamke. Kmetijska zadruga (KZ) Metlika, katere del je omenjena vinska klet, je v okviru obeleževanja obletnice tega značilnega belokranjskega vina pripravila več prireditev in tudi humanitarno akcijo.

Podjetja #družba 20.4.2018 15:11

Vidni predstavniki s področja krožnega gospodarstva maja tretjič v Sloveniji

Slovenija bo maja gostila tretjo mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu Circular Change. Na dvodnevnem dogodku bodo spregovorili vidni predstavniki s področja krožnega gospodarstva, ki v Evropi in svetu zarisujejo trende in pomagajo pri uveljavljanju te nove gospodarske paradigme, so na današnji predstavitvi dejali organizatorji.