Zadnje novice

Turizem #družba 15:12

V Ljubljani o trajnostni energetski oskrbi planinskih koč

Trajnostna energetska oskrba postaja pomembna tudi v gorskem prostoru. Marsikatera planinska koča je z agregatov na pogonska goriva že prešla na bolj trajnostno oskrbo z elektriko, s tem se ukvarja tudi evropski projekt Sustainhuts. O tem je danes beseda tekla na srečanju o trajnostnih kočah v Sloveniji v Ljubljani.

Turizem 14:53

Štiri kraške občine ustanavljajo skupen zavod za turizem

V okviru Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov bo prihodnje leto zaživela skupna turistična organizacija štirih občin. Krovna Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov se bo preoblikovala, občine Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozino pa bodo nanjo prenesle svoje turistične javne službe, da bi tako bolje izkoristile dane potenciale.

znanost 11:02

Novomeška Kapiteljska njiva dobila analitično arheološko monografijo

V Dolenjskem muzeju v Novem mestu so te dni izdali strokovno monografijo Novo mesto VIII, Kapiteljska njiva - Način pokopa v starejši železni dobi tamkajšnjega arheologa, kustosa in raziskovalca tega najdišča Boruta Križa. Monografija prinaša sintezo več kot 30 let trajajočega raziskovalnega dela na enem največjih prazgodovinskih evropskih grobišč.

Podjetja 9:34

Pošta Slovenije z namero za prevzem Intereurope

Pošta Slovenije, ki je od prejšnjega tedna 72,13-odstotna lastnica Intereurope, je danes objavila namero za nakup še preostalega deleža koprske logistične družbe. Prevzemno ponudbo bo Pošta objavila najpozneje v 30 dneh.

#družba 7:56

Mednarodni teden osveščanja o prevarah z vrsto dogodki

Začenja se mednarodni teden osveščanja o prevarah, ki poteka pod okriljem Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar. V družbi Deloitte Slovenija bodo ob tej priložnosti organizirali okrogle mize, panele in druge dogodke, na katerih bo do petka govora o različnih dejavnostih za spodbujanje usposabljanja in izobraževanja za boj proti prevaram.

Podjetja 17.11.2019 11:05

Iskratel ob rasti dobička išče strateškega partnerja

Kranjska skupina Iskratel je lani ustvarila 4,02 milijona evrov čistega dobička, kar je 21,2 odstotka več kot predlani. Da bi lahko sledili trendom, so napovedali preobrazbo organizacije in poslovnega modela, čemur sledi tudi povečanje sredstev za naložbe. Del strategije razvoja skupine je tudi pridobitev strateškega partnerja.

Podjetja 17.11.2019 8:57

V Gorenju letos načrtujejo šestodstotno rast proizvodnje pomivalnih strojev

V Gorenju, kjer so lani proizvedli 200.300 pomivalnih strojev, letos načrtujejo šestodstotno rast proizvodnje teh izdelkov. Glede na letošnjo proizvodnjo pa prihodnje leto načrtujejo še 10-odstotno rast, so za STA povedali v Gorenju. Dejali so tudi, da pomivalne stroje izdelujejo samo v Velenju.

Podjetja 16.11.2019 10:14

Slovenska podjetja na navtičnem sejmu Metstrade v Amsterdamu

Prihodnji teden bo v Amsterdamu vrata odprl 32. sejem navtične industrije in opreme Metstrade, kjer bo pod okriljem agencije Spirit Slovenija izdelke predstavilo 22 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, organizatorji pa na njem pričakujejo več kot 27.000 obiskovalcev.