PoSTAnite del naše zgodbe.

Expo 2020

Zadnje novice

Podjetja 14.5.2021 16:02

Za razvoj kadrov v lesni industriji v dveh letih do 600.000 evrov

Gospodarsko ministrstvo je objavilo javni razpis za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnega centra za razvoj kadrov v lesni industriji za obdobje 2021-2022. Med cilji navajajo 1000 vključitev v programe usposabljanja in vsaj 10 izboljšav poslovnih procesov vključenih podjetij. Okvirna višina sredstev na razpisu je do 600.000 evrov.

Mediji 14.5.2021 12:51

Civicus v novem poročilu opozarja na pritiske Janše na civilno družbo in medije

Globalno združenje organizacij civilne družbe Civicus v novem poročilu opozarja, da premier Janez Janša in stranka SDS v Sloveniji še naprej blatita civilno družbo in medije. Izpostavljajo zaskrbljenost zaradi napadov vlade na Slovensko tiskovno agencijo in dodajajo, da je morala civilna družba na ustavnem sodišču izpodbijati prepoved protestov.

Mediji 14.5.2021 9:51

Slovenske novice praznujejo 30 let izhajanja

Slovenske novice danes praznujejo 30 let izhajanja, svoj jubilej pa obeležujejo s sloganom Pripovedujemo vaše zgodbe, s čimer želijo poudariti, da pišejo o ljudeh za ljudi. Ob svojem nastanku so bile Slovenske novice prvi slovenski tabloidni dnevni časopis, v 30 letih izhajanja pa je izšlo 9588 številk, navaja časnik.

EU konkretno 14.5.2021 7:40

#EUkonkretno: EU je v okviru socialnega stebra ohranjala delovna mesta med pandemijo

Socialna Evropa je eden od temeljev Evropske unije in pomeni strmenje k pravični in vključujoči družbi priložnosti. Evropski steber socialnih pravic sestavlja 20 načel, v zadnjem pandemičnem letu pa je bila v ospredju aktivna podpora trgu dela. Pandemija covida-19 in omejitveni ukrepi so močno prizadeli gospodarstvo, da kriza ne bi imela prevelikih negativnih posledic na trg dela, pa je Evropska komisija že v prvih mesecih predlagala shemo Sure, ki državam članicam omogoča ugodna posojila za financiranje ukrepov za ohranjanje delovnih mest. Slovenija je v okviru sheme prejela 1,1 milijarde evrov.

znanost 13.5.2021 11:48

Študija: Stranski učinki ob kombiniranju cepiv proti covidu-19 nekoliko pogostejši

Ob prejemu različnih odmerkov cepiva proti covidu-19 je možnost blagih do zmernih stranskih učinkov po drugem odmerku nekoliko višja, izhaja iz začetnih ugotovitev raziskave oxfordske univerze o kombiniranju cepiv proizvajalcev AstraZeneca in Pfizer/BioNTech. Ugotovitve o vplivu na odziv imunskega sistema medtem še niso znane.

Podjetja 13.5.2021 10:34

Na AmChamovem poslovnem zajtrku pretresli načrt za okrevanje po epidemiji

Države se na čas po pandemiji odzivajo na različne načine, a kot izpostavljajo na AmChamu, je jasno, da morajo biti načrti za okrevanje osredotočeni na digitalno in zeleno gospodarstvo. Slovenski načrt so pretresali na današnjem poslovnem zajtrku, pogledi razpravljavcev pa so bili različni.

znanost 13.5.2021 10:15

Na konferenci v Mariboru o izzivih slavistike v 21. stoletju

Oddelek za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru v sodelovanju s Slavističnim društvom Maribor prireja 4. mednarodno znanstveno konferenco Slavistični znanstveni premisleki z naslovom Izzivi slavistike v 21. stoletju. Njen namen je prikazati aktualno stanje in nakazati smernice razvoja slavističnih raziskav.

znanost 12.5.2021 18:56

EU dobila agencijo za vesoljski program

Evropska unija je danes dobila agencijo za vesoljski program (EUSPA), kar pomeni začetek novega obdobja za vesoljski program unije, so sporočili iz agencije. EUSPA je nasledila agencijo EU za evropski globalni satelitski navigacijski sistem. Med drugim ima večje pristojnosti v programu Galileo.

Turizem 12.5.2021 15:36

Kolesarska dirka po Italiji priložnost tudi za turistično promocijo Slovenije

Slovenija je odlična destinacija za aktivna doživetja, bo Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju z destinacijskimi organizacijami Brd in Nove Gorice znova izpostavila ob kolesarski dirki Giro d'Italia. Ta bo potekala med 8. in 30. majem in bo v 15. etapi ponovno zavila tudi na slovensko ozemlje.