Podjetja 15.11.2023 17:18

Slovenija se predstavlja na World Business Forumu 2023 v Milanu

Milano, 15. novembra - Javna agencija Spirit Slovenija na svetovnem gospodarskem forumu World Business Forum v Milanu predstavlja slovensko gospodarstvo ter poslovne in investicijske priložnosti. Svoj nastop je letos nadgradila z interaktivno izkušnjo uporabe umetne inteligence preko igranja ročnega nogometa FuzbAI.

Planica.
Javna agencija Spirit.
Foto: Boštjan Podlogar/STA
Arhiv STA

Letošnji forum naslavlja izzive voditeljev v nenehno se spreminjajočih časih. "Zaradi nenehnih tehnoloških, podnebnih in geopolitičnih sprememb so podjetja primorana spreminjati poslovne modele in razmišljati o novih poslovnih strategijah, konkurenčnih prednostih in načinih spodbujanja kreativnosti in talenta zaposlenih, ki so temelj uspešnega delovanja podjetij," so zapisali na Spiritu.

Italija je ena izmed ključnih gospodarskih partneric Slovenije, zato je Spirit tudi letos prisoten na forumu, kjer na razstavnem prostoru pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart. udeležencem aktivno predstavlja slovensko gospodarstvo ter poslovne in investicijske priložnosti.

V sodelovanju z ljubljansko fakulteto za elektrotehniko udeležencem konference agencija omogoča interaktivno izkušnjo uporabe umetne inteligence preko igranja ročnega nogometa FuzbAI. Agencija s tem udeležencem dogodka predstavlja razvojne dosežke slovenskega znanstvenega in gospodarskega ekosistema.

Foruma, ki poteka danes in v četrtek, se po podatkih Spirita udeležuje 2500 voditeljev iz 600 podjetij. Na dogodku sodelujejo tudi vplivne osebe iz sveta gospodarstva, športa, umetnosti in inovacij, ki udeležencem predstavljajo zadnje globalne trende, znanja in izkušnje s področij vodenja, talentov, učinkovitosti, ustvarjalnosti, trajnostnega poslovanja in vključevanja raznolikosti.

Med drugim bo na letošnjem forumu sodeloval priznani filmski režiser Francis Ford Coppola, ki bo govoril o pomembnosti kreativnosti v poslovnem svetu. Ameriški plavalec in dobitnik številnih olimpijskih odličij Michael Phelps bo govoril o motivaciji in učinkovitosti v stresnih situacijah. Francesca Rossi iz tehnološkega velikana IBM pa bo govorila o tem, kako za umetno inteligenco povečati učinkovitost, a hkrati upoštevati etične standarde, pravičnost in transparentnost.

Italija je pomembna trgovinska partnerica Slovenije. Lani je bila na tretjem mestu tako pri izvozu slovenskih podjetij kot tudi pri uvozu ter na petem mestu po neposrednih naložbah v Slovenijo. Slovenska podjetja na italijanski trg izvozijo največ mineralnih goriv in olj, izdelkov iz železa in jekla, električnih strojev in opreme, lesa in lesenih izdelkov, plastičnih mas ter strojev in mehanskih naprav. Največ investicij ima Italija v finančnih in zavarovalniških dejavnostih, sledijo predelovalne dejavnosti in trgovina, so navedli na Spiritu.