#družba 28.10.2023 8:05

Letošnji teden restavracij z največjim obiskom doslej

Ljubljana, 28. oktobra - V jesenskem tednu restavracij so v več kot 100 sodelujočih restavracijah našteli rekordnih več kot 60.000 obiskovalcev. Ker je tudi pomladna izvedba projekta privabila rekordno število obiskovalcev z več kot 50.000 gosti, je bilo celotno leto 2023 najbolj obiskano leto tedna restavracij doslej.

Ljubljana.
Hrana, priprava hrane, restavracija, chef.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Teden restavracij od leta 2012 dvakrat letno organizira podjetje Vivi. V njem sodelujejo izbrane restavracije iz vse Slovenije, ki za goste pripravijo posebne menije z najmanj tremi hodi po prijazni ceni.

Letos je teden restavracij najprej potekal med 23. marcem in 2. aprilom in nato jeseni med 13. in 22. oktobrom. V prvem tednu je sodelovalo 108 restavracij, v drugem 103. Skupaj so v letu 2023 gostile več kot 110.000 obiskovalcev, kar predstavlja največji obisk doslej, so sporočili iz podjetja Vivi.

"Po 11 letih, ko je naš najokusnejši teden v letu postal desetdnevni dogodek, ki se dvakrat letno ponovi, priljubljenost tedna restavracij še naprej raste," so zapisali.

Ne gre pa zgolj za družabni dogodek, saj ima teden restavracij tudi nacionalni pomen, so dodali. To po njihovih navedbah potrjuje tudi dejstvo, da je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prepoznalo dodano vrednost projekta in se jesenskemu tednu restavracij pridružilo s promocijsko kampanjo Izbrana kakovost - Slovenija.