Startupi 13.1.2023 15:31

Severnoprimorski dijaki na intenzivnih delavnicah do razvoja lastnih podjetniških idej

Šempeter pri Gorici, 13. januarja - Primorski tehnološki park bo med 16. in 19. januarjem na srednjih šolah severne Primorske koordiniral intenzivne delavnice, naslovljene Startup izziv, v okviru katerih bo več kot 100 dijakov lastne ideje razvijalo v poslovne modele. Pobuda je nastala v luči 20. obletnice nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih - POPRI.

Vrtojba.
Primorski tehnološki park.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Dijaki bodo tehnološke in družboslovne ideje v poslovne modele razvijali v gimnazijah Nova Gorica, Ajdovščina, Tolmin in Idrija, kjer bodo predpostavke o svojih idejah testirali pri potencialnih kupcih. Na podlagi povratnih informacij bodo izdelali prototipe in svoje delo tudi javno predstavili pred podjetniško komisijo.

Gre za celosten pristop, ki mlade povezuje s podpornim okoljem in gospodarstvom, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji, ki so k projektu povabili tudi Regijsko razvojno agencijo ROD Ajdovščina, Idrijsko - Cerkljansko razvojno agencijo in Posoški razvojni center.

Delavnice bodo vodili Matic Batagelj iz podjetja Impatient Venture, Teja Bajt iz Innolaba, Jernej Rutar iz Sidecom Enterprises, Tina Lisac iz podjetja Amaru in Urša Žorž iz podjetja Eventio.

Po končanih delavnicah se bodo dijaki lahko prijavili na nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih - POPRI. Prijave na tekmovanje so odprte do 15. februarja, so še sporočili s Primorskega tehnološkega parka.