6.12.2022 12:50

Ekonomska fakulteta za petnajst mest izboljšala svoj položaj na lestvici Financial Times

Ljubljana, 6. decembra - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (UL EF) se je kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvrstila med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi po izboru britanskega finančnega časnika Financial Times (FT). Svojo uvrstitev je izboljšala za 15 mest, so sporočili s fakultete.

Ljubljana. Ekonomska fakulteta. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ekonomska fakulteta.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se peto leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi po izboru časnika FT. Letos je svojo uvrstitev na tej prestižni lestvici izboljšala za 15 mest in se povzpela na 69. mesto.

Poleg izboljšane uvrstitve so na fakulteti izpostavili tudi dejstvo, da da sta med najboljše evropske programe poslovnih šol po kriterijih FT letos uvrščena dva programa UL EF. Ob magistrskemu programu fakultete 'International Master in Business and Organisation (IMB)', ki je že peto leto zapored uvrščen tudi med najboljše programe 'Master in Management' na svetu, je FT letos med najboljše programe v Evropi na področju 'Executive MBA' uvrstil tudi izredni študijski program UL EF 'Ljubljana MBA'.

Kot je ob tej priložnosti povzela prodekanja za študijske zadeve Andreja Cirman, uvrstitev na prestižni in svetovno prepoznavni lestvici dokazuje, da kot fakulteta svoje zastavljene cilje predano uresničujejo. Ob tem je poudarila, da s sodobnimi študijskimi programi in kakovostnim študijskim okoljem ustvarjajo cenjene in zaposljive diplomante, konkurenčne tistim iz najboljših evropskih šol.

Ob izboljšanju uvrstitve so na fakulteti ponosni tudi na dejstvo, da imajo njeni študenti v okviru programov dvojnih diplom možnost študija na štirih poslovnih šolah, ki so prav tako uvrščene na lestvici FT. To so norveška poslovna šola BI, portugalska NOVA in francoski KEDGE in Audencia, s švicarsko poslovno šolo Univerzo St. Gallen, ki je tradicionalno med najvišje uvrščenimi, pa fakulteta že šesto leto zapored organizira skupno doktorsko zimsko in poletno šolo GSERM Ljubljana, so zapisali.