Podjetja 6.12.2022 5:00

Danes razglasitev zmagovalca izbora najboljših poslovnih praks za leto 2022

Ljubljana, 6. decembra - Danes bo znan zmagovalec tradicionalnega izbora najboljših poslovnih praks Best of the Best 2022, ki vsako leto poteka pod okriljem ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (Amcham Slovenija). Tega bodo izmed treh super finalistov razglasili na Amchamovem poslovnem zajtrku v Ljubljani.

Ljubljana. Logotip AmCham Slovenia. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip AmCham Slovenia.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Med tokratnimi super finalisti so podjetje Manpower s štiriurnim delovnikom kot premikom k boljšemu načinu dela in poslovanja, Airnamics (član skupine Kolektor) z inteligentnim robotskim delavcem KoCo ter skupni projekt ljubljanske univerze, podjetja Novartis v Sloveniji ter Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja z naslovom Industrija in univerza - skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja.

Lani je zmago na izboru slavil Kemijski inštitut, ki je prepričal s projektom CCEdit za razvoj uporabe izboljšanega sistema CRISPR za izbijanje genov v genomu.

Preostala dva finalista izbora sta bila podjetje Lek za projekt Vision, tehnologija mešane resničnosti v praksi, in podjetje Bankart za projekt Proces razvoja zaposlenih preko vpeljave vloge kariernih vodij.

V okviru razglasitve najboljše poslovne prakse leta 2022 pa bo potekal tudi pogovor z vrhunskimi slovenskimi športniki. O sreči, sotekmovalnosti, vzponih in padcih, vztrajnosti in o tem, kako lahko kultura dialoga tudi v športu spreminja svet, bodo razmisleke z udeleženci dogodka delili prva olimpijska zmagovalka in večkratne svetovna ter evropska prvakinja v plezanju Janja Garnbret, slovenski paraolimpijski plavalec, imetnik svetovnih rekordov ter dvakratni svetovni prvak Darko Đurić in član zmagovite košarkarske reprezentance z naslovom evropskih prvakov 2017 ter kapetan KK Cedevita Olimpija Edo Murić.