Podjetja 21.11.2022 14:06

Tosama ob 100-letnici z donacijo šolam

Domžale, 21. novembra - Domžalska Tosama bo bližajočo se 100-letnico obstoja obeležila z veliko donacijo. Sto slovenskim osnovnim šolam bo podarila vložke in tampone, ki jih dekleta potrebujejo v času pouka v enem šolskem letu. Projekt so poimenovali Za zdravje žensk, za brezplačne vložke in tampone, donacija pa je vredna 170.000 evrov, so sporočili iz podjetja.

Trzin.
Podjetje Tosama.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili, bo projekt zajel okoli 53.000 deklic, za katere bodo šole prejele 600.000 vložkov in tamponov. V tem času že zbirajo prijave šol, ki želijo sodelovati v projektu.

Tosamina akcija je nastala kot aktivna podpora družbeni pobudi, ki se zavzema brezplačne menstrualne pripomočke v izobraževalnih ustanovah. Ker podjetje z gesto želi sporočiti, da je izbira higienskih izdelkov za zdravje deklet zelo pomembna, bodo donirali vložke in tampone iz naravnih materialov, kar pomeni iz bombaža.

Tosama želi projekt v bodoče nadaljevati in razširiti na vse osnovne in srednje šole. Zato trenutno ustanavlja poseben sklad, v katerem bo potrebna sredstva zbirala od prodaje izdelkov svoje znamke Jasmin.