Podjetja 21.11.2022 6:00

Začenja se vseslovenski festival podjetništva

Ljubljana, 21. novembra - Po vsej državi se z današnjim dnem začenja tridnevni Vseslovenski festival podjetništva 2022, ki ga premierno organizira Klub slovenskih podjetnikov (SBC). Namen dogodka je promocija odgovornega, v prihodnost usmerjenega podjetništva. Podjetniki bodo po državi javnosti odprli vrata in predstavili svoje znanje, tehnologijo, dosežke in izdelke.

Ljubljana.
Predsednik Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) Joc Pečečnik.
Foto: Nik Jevšnik/STA
Arhiv STA

Podjetniki v 12 slovenskih regijah bodo med drugim v goste povabili osnovnošolce, dijake in študente ter jim predstavilo svoja podjetja in podjetniški poklic, izhaja iz programa festivala, objavljenega na spletni strani SBC.

Med podjetji, ki bodo mladim odprla svoja vrata, so Bass, Deltahub, Fragmat, Hermi, Intra lighting, Jezeršek, Kingsbox, Lotrič Meroslovje, Lumar, MP poslovne storitve, Paradajz, Siliko, Soltec, Strip's, Stroka produkt, TEM Čatež in Virs.

Prav tako bodo podjetniki danes in v torek v podjetniških pogovorih v petih slovenskih krajih - Ljubljani, Mariboru, Kranju, Volčji Dragi in Celju - javnosti predstavili svoje poklicne pot, dragocene lekcije in vodila na poti do uspeha.

Osrednji dogodek festivala bo potekal v sredo v ljubljanskem Grand Plaza hotelu. Na Dogodku bodo med drugim sodelovali podjetnik in predsednik SBC Joc Pečečnik, ustanovitelj in lastnik podjetja Akrapovič Igor Akrapovič, ustanovitelj in solastnik podjetja Dewesoft Jure Knez, kirurg in ustanovitelj Kirurgije Bitenc Marko Bitenc ter solastnica in direktorica podjetja Roto Slovenija Nuša Pavlinjek Slavinec.

Dogodka se bo udeležil tudi avtor mednarodne knjižne uspešnice The Blue Economy Gunter Pauli. "The Blue Economy ponuja nov, drugačen in do planeta odgovoren pristop k ustvarjanju vrednosti, razvoju in napredku. Je priložnost za inoviranje nove vrednosti, ustvarjanje novih delovnih mest in doseganje vzdržne poslovne in širše družbene rasti," so zapisali pri SBC.

Vseslovenski festival podjetništva SBC letos prireja prvič. Kot so pojasnili, si želijo, da bi postal eden največjih podjetniških dogodkov v državi.