Podjetja Startupi 15.10.2022 8:41

V Šentjurski občini odprli nov podjetniški inkubator

Šentjur, 15. oktobra - Šentjurska občina je v prenovljenih prostorih Auree v Gorici pri Slivnici odprla nov podjetniški inkubator. V prihodnjih tednih načrtujejo objavo razpisa, na katerega se bodo lahko prijavili zainteresirani najemniki za najem prostorov v novem inkubatorju.

Kot so še sporočili s šentjurske občine, je za delovanje inkubatorja na voljo 694 kvadratnih metrov neto uporabne površine, urejene so pisarne, komunikacije, skupni konferenčni prostori, sanitarije in kuhinje, v spodnjem delu stavbe je povsem opremljen gostinski lokal. Objekt je zasnovan v treh etažah.

Vrednost izvedenih del je znašala dobrih 1,2 milijona evrov, obsegala pa so celovito prenovo zunanjosti in funkcionalno opremo v notranjosti, pa tudi ureditev okolice, kjer so zagotovili 14 parkirnih prostorov.

Šentjurski župan Marko Diaci je ob odprtju novega podjetniškega inkubatorja dejal, da kraj po velikih prizadevanjih občine ter uspešno pridobljenih evropskih in državnih sredstvih z inkubatorjem dobiva novo razvojno priložnost, lokalno prebivalstvo pa možnost pomoči pri zagonu in uresničevanju podjetniških idej.