Podjetja 26.9.2022 17:08

Novartisov BioCamp tudi letos v virtualni obliki

Ljubljana, 26. septembra - Farmacevtska družba Novartis v Sloveniji od 26. do 30. septembra organizira dvanajsti BioCamp, dogodek, ki na svojstven način povezuje akademski svet in gospodarstvo. Tema letošnjega BioCampa bodo nove metode zdravljenja in soustvarjanje medicine v dobi metaverzuma, so sporočili iz podjetja.

Švica, Basel.
Sedež farmacevtske družbe Novartis.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Dogodek je namenjen najboljšim študentom naravoslovja, poslovnih ter tehničnih znanosti in tudi že uveljavljenim strokovnjakom, ki jih zanimajo neposreden vpogled v delovanje farmacevtske industrije, obogatitev znanj ter pridobivanje novih izkušenj in poznanstev. Orgonizatorji so se tudi letos odločili za spletno izvedbo dogodka.

Udeleženci bodo lahko prisluhnili slovenskim in tujim priznanim strokovnjakom, znanstvenikom in menedžerjem iz Novartisa in Sandoza ter sodelujočih akademskih ustanov. Letošnja krovna tema bodo nove metode zdravljenja in soustvarjanje medicine v dobi metaverzuma.

Po navedbah organizatorjev se je v zadnjih dvanajstih letih BioCampa udeležilo skoraj 500 študentov, več kot 50 izmed njih pa so v Novartisu tudi zaposlili. Letos se bo dogodka udeležilo 36 študentov, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami pomagali pri iskanju odgovorov na nekatere največje zdravstvene izzive sodobnega časa, so še zapisali v sporočilu za javnost.