Podjetja 23.9.2022 10:15

Gen-I bo nagrajeval varčno rabo energije

Ljubljana, 23. septembra - Skupina Gen-I je zagnala kampanjo za varčevanje z energijo. Svojim gospodinjskim odjemalcem bo od oktobra delila koristne nasvete za varčevanje z energijo, tiste, ki bodo zmanjšali porabo električne energije in zemeljskega plina, pa bo nagradila z dodatnimi popusti. Cilj je, da se skupna poraba v primerjavi z lani zniža za 10 odstotkov.

Ljubljana.
Logotip skupine Gen-i.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Od oktobra bodo vsake tri mesece primerjali skupno porabo električne energije in zemeljskega plina svojih gospodinjskih odjemalcev s tisto v enakem obdobju lani. V primeru skupnih prihrankov jih bodo za prizadevnost nagradili. "Tako bi že petodstotno znižanje letne porabe električne energije omogočilo preko 30 evrov prihranka za povprečno gospodinjstvo pri Gen-I, hkrati pa bi Gen-I dodal še 20 evrov popusta," so ponazorili.

Gen-I je s Centrom za energetsko učinkovitost Instituta Jožef Stefan pripravil nabor ukrepov, s katerimi bi gospodinjstva lahko privarčevala energijo in si znižala stroške na računih za električno energijo in zemeljski plin. "Z nasveti za varčevanje z energijo in dodatnimi funkcionalnostmi na portalu želimo spodbuditi zavedanje, da lahko tudi z enostavnimi spremembami v domačem okolju zmanjšajo porabo energentov brez pretiranega odrekanja udobja," so zapisali.

"Vsaka neporabljena kilovatna ura električne energije je najcenejša in najčistejša. Ker verjamemo, da se tudi majhnih sprememb vsi lažje lotimo z nekaj dodatne spodbude, smo za svoje gospodinjske odjemalce pripravili koristne nasvete za varčevanje z energijo, v obliki popustov pa se jim bomo zahvalili za trud pri skupinskem zmanjševanju porabe," je ob začetku kampanje za varčevanje z energijo poudaril član uprave Gen-I Dejan Paravan.