Slovenija 18.9.2022 20:22

Organizatorji zadovoljni z obiskom na 54. Mosu

Celje, 18. septembra - Na celjskem sejmišču se je danes zaključil 54. Mednarodni sejem obrti in podjetništva (Mos). Organizatorji so sporočili, da so s sejmom izredno zadovoljni, saj so presegli cilj privabiti 60.000 obiskovalcev. Rdeča nit sejma, na katerem se je predstavilo okoli 600 razstavljavcev, je bila trajnostna prihodnost s poudarkom na samooskrbi.

Celje.
54. mednarodni obrtni sejem (MOS).
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so organizatorji zapisali v sporočilu za javnosti, je po dveh letih Mos zopet zaživel v vsej svoji veličini in obliki. "54. Mos je s svojim množičnim obiskom znova dokazal, kako pomemben je za slovensko gospodarstvo. Zadovoljni smo, da je letošnji sejem ponovno združil tako razstavljavce kot obiskovalce. Hvala vsem, ki ste Mos letos naredili tako edinstven in bogat v vseh pogledih," je ob koncu sejma dejala podpredsednica upravnega odbora družbe Celjski sejem Nina Ermenc Pangerl.

Rdeča nit 54. Mosa je bila samooskrba in kot napovedujejo njegovi organizatorji, bo Celjski sejem v letu 2022 postal v celoti samooskrben. Začeli pa bodo tudi z gradnjo nove sončne elektrarne in z njo proizvedli več električne energije, kot jo sami potrebujejo, zato jo bodo tudi prodajali.

"V sodelovanju s pravimi institucijami, organizacijami, spremljajočimi prireditvami in nenazadnje s pravim naborom ponudnikov, lahko rečemo, da smo konstruktivno prispevali k uresničevanju višjega deleža samooskrbe Slovenije in tudi letos uspešno sledili trendom zelenega in trajnostnega razvoja ter digitalno usmerjeni ureditvi družbe," so še zapisali organizatorji največjega poslovno-sejemskega dogodka pri nas.

Svoje zadovoljstvo nad izvedbo sejma je izrazil tudi izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec. "Skupaj smo pripomogli k temu, da je Mos vsako leto vse bolj prepoznavno stičišče zabave in uporabnih informacij. Je kraj, kjer so se vedno sklepali dobri posli, snovale nove ideje in kjer je stik v živo še vedno najpomembnejši," je dejal Otorepec in obiskovalce pozval k udeležbi prihodnjega, 55. Mosa.

V sklopu Mosa pa je potekalo tudi 7. državno tekmovanje mladih strokovnjakov v poklicnih spretnostih SloveniaSkills2022 pod okriljem Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje (CPI). "Naše poslanstvo je, da povezujemo trg dela in izobraževanje. Naše glavno sporočilo pa je, da je izobraževanje pomembno za vse nas," je ob začetku prireditve dejal direktor CPI Janez Damjan. Da je tekmovanje SloveniaSkills znanilec drugačne prihodnosti, pa je na prireditvi izrazil minister za delo Luka Mesec, ki je obenem poudaril pomen enakega spoštovanja do vseh poklicev.

Zmagovalci tekmovanja bodo slovenske barve zastopali na mednarodnem tekmovanju EuroSkills2022 na Poljskem, so ob koncu sejma še sporočili organizatorji.