Podjetja 1.9.2022 13:37

Iskratel in S&T Slovenija sta se združila

Kranj, 1. septembra - Telekomunikacijsko podjetje Iskratel in ponudnik informacijskih rešitev S&T Slovenija sta se danes združila v podjetje S&T Iskratel. Sedež podjetja bo v Kranju, vodila pa ga bosta dva glavna direktorja, Sašo Berger in Robert Kuzmič. Več o združitvi bo vodstvo pojasnilo 22. septembra.

Kranj.
Poslovna stavba S&T Iskratel.
Foto: Iskratel

Podjetje S&T Iskratel se po velikosti, širini portfelja informacijskih in telekomunikacijskih rešitev ter strokovnosti uvršča v vrh slovenskih IKT-ponudnikov, so ob združitvi sporočili iz kranjskega podjetja.

S&T Iskratel je nosilec skupine S&T Iskratel in je, kot so zapisali, vodili evropski ponudnik celovitih in visoko zanesljivih rešitev za varno, pametno in bolje povezano prihodnost. V Sloveniji ima več kot 650 zaposlenih.

Skupina je sicer prisotna v več kot 50 državah po svetu in ima več kot 1200 zaposlenih v 10 državah. Letos bo po načrtih ustvarila več kot 150 milijonov evrov prometa.

Kot so še zapisali v sporočilu, je S&T Iskratel pomemben član tehnološke skupine Kontron AG. Ta se s svojimi rešitvami in referencami uvršča med vodilne ponudnike pametnih rešitev na področju proizvodnje, železniških komunikacijskih sistemov, komunikacijskih rešitev in pametnih rešitev za energetiko, so navedli.

O združitvi bo vodstvo več povedalo na novinarski konferenci, ki bo 22. septembra na sedežu podjetja v Kranju.

Skupina Kontron je lani z družbami v 32 državah po svetu in več kot 6000 zaposlenimi ustvarila 1,34 milijarde evrov prometa.

Kontron, takrat imenovan še S&T, je konec junija 2020 podpisal pogodbo o prevzemu 100-odstotnega deleža skupine Iskratel. Posel je bil vreden 37,5 milijona evrov.