Startupi 4.8.2022 13:28

Razturi na maturi z novo investicijo v pripravah na nemški trg

Ljubljana, 4. avgusta - Podjetje Wise up, ki je oblikovalo spletno orodje za pomoč dijakom Razturi na maturi, je pridobilo vložek slovenskega sklada Silicon Gardens v višini 100.000 evrov, hkrati sta še dva zasebna vlagatelja zagotovila 80.000 evrov. Jeseni bodo platformo predstavili na nemškem trgu.

Platformo, prek katere lahko dijaki dostopajo do videorazlag, zapiskov, interaktivnih vaj in webinarjev za matematiko, slovenščino in angleščino, trenutno uporablja več kot 10 odstotkov slovenskih dijakov, na socialnih omrežjih pa dosegajo tudi po milijon ogledov in reakcij na določene vsebine. "Recept za uspeh je kombinacija klasičnega izobraževanja s tehnologijo in pričakovanji generacije Z," so sporočili iz družbe.

Ustanovitelja Lisa in Luka Vončina sta vzbudila tudi pozornost vlagateljev - slovenski sklad Silicon Gardens je v podjetje vložil 100.000 evrov, hkrati sta dva zasebna investitorja prispevala dodatnih 80.000 evrov.

"Za investicijo smo se odločili, ker sta Lisa in Luka poleg odličnih dosežkov v Sloveniji pokazala predvsem ambicioznost za prodor na evropski trg in ker tako investitorji kot ustanovitelji močno verjamemo, da lahko Wise up zraste v izjemno uspešno podjetje, ki bo milijonom dijakov po vsem svetu predajalo znanje za bolj uspešno in srečno življenjsko pot," je dejal partner v skladu Rok Zorko.

Lisa Vončina, sicer tudi profesorica angleščine in nemščine, pravi, da jih zdaj čaka najtežja preizkušnja doslej: investicijo že s pridom uporabljajo za dodaten tehnološki in vsebinski razvoj, saj bodo letos jeseni platformo predstavili nemškemu trgu.

"Čakajo nas nove in vedno težje preizkušnje, vendar sem prepričana, da nam bo uspelo navdušiti tudi nemške dijake, zatem pa še širše po Evropi. Delo ni nikoli pretežko, če veš, da delaš dobro in ljudem pomagaš, da postanejo še bolj uspešni in samozavestni v šoli in pozneje tudi v življenju. Če pa s tem posredno še spreminjaš in nadgrajuješ izobraževalni sistem, pa tudi nič ne škoduje," je dejala.

Podjetje Wise up je v preteklosti že prejelo investicijo Slovenskega podjetniškega sklada in bilo izbrano za najboljši startup na Next Round konferenci. V minulem letu se je s platformo Razturi na maturi uspešno povezovalo z največjimi študentskimi in dijaškimi organizacijami v Sloveniji ter lokalnimi klubi. Vizija podjetja je v prihodnjih petih letih aktivno pomagati milijonu dijakov po Evropi, potem pa globalno približevati izobraževalne vsebine novim generacijam na podlagi tehnologije, so sporočili.