Turizem 5.8.2022 11:16

Luka Koper objavila vabilo za nakup ali najem hotela Pristan

Koper, 5. avgusta - Luka Koper je objavila vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup ali najem Garni hotela Pristan, ki stoji ob vhodu v koprsko pristanišče in v neposredni bližini starega mestnega jedra. Izhodiščna cena za nakup je 1,295 milijona evrov, za najem pa 13.000 evrov na mesec. Ponudbe zbirajo do vključno 30. avgusta.

Koper.
Luka Koper.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Garni hotel Pristan je del stavbe Barka, ki stoji pred vhodom v pristanišče. V naravi obsega pritličje z restavracijo v izmeri 217 kvadratnih metrov, v treh nadstropjih nad njo pa deset sob in osem poslovnih apartmajev s skupno površino 1055 kvadratnih metrov. Poleg Pristana sta v Barki še dva gostinska lokala, večji del zgradbe pa zasedajo pisarne raznih podjetij.

Luka Koper je pred leti opredelila naložbe v gostinstvo kot nestrateške. Kot pojasnjujejo v podjetju, si za prodajo ali najem hotela prizadevajo od leta 2016, ko so objavili prvi poziv. Od takrat so interes kupcev ali najemnikov preverjali z različnimi aktivnostmi. S tem namenom so objavili tudi tokratni poziv. Predkupno pravico ima Mestna občina Koper.

Hotel upravlja hčerinsko podjetje Luka Koper Pristan, ki je od lanskega septembra v postopku redne likvidacije. V letu 2021 je ustvarilo 49.646 evrov izgube iz poslovanja. Likvidacija se bo zaključila v tem mesecu in nepremičnine bodo spet neposredno v lasti matične družbe Luka Koper.